konuda bootx64.efi yi ayrıyetten vermiş zaten okusan anlarsın.
xweserX
kullanıcısına yanıt
win7 yüklü gelen pclerde uefi bios çok nadir vardır zaten. onlarda gıcıklık yapmaz zaten kurulur
win8 yüklü geldiğini baz alıyorum :
launch csm yi disabled, secure boot u da disabled yaparsan başlar.
Bende win7 kullanıyorum herzaman microsoftun programı ile usb den boot ediyordum ve son zamanlarda windows çökmesi yaşamaya başladım yada bana öyle geliyor takılmalar ve sistemde yavaşlamalar bazen hatalar almaya başladım. yukarıdaki uygulamaları adımadım yaptım uefi yapabilemek için rufus yada portable kullanmadım dos üzerinden denilenleri yaptım. Flasha imajını değil direk windows un kendini atıyorsunuz ve sonradan bir dosyayı bootx64.efi olarak isim değistirip boot klasöründen efi boot şeklinde yapıyorsunuz . asus biosu üzerinden direk efi boot olarak gördü ve windowsu kurma sekmesine kadar geldim oradada birkaç dos uygulaması var yani hangi hdd ssdyada flash ile boot etmeyi dos üzerinden tanıtma olayı .oraya geldim bıraktım daha yüklemeyi denemedim fakat en kısa sürede yapacağım .
Edit : imla.
ben uefi li Windows 7 kurdum ama nasıl aktivasyon yapacağım zira mevcut loader vb.aktivasyonlar çalışmıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme