Şimdi Ara

Windows 8.1 ile Yaşadığım Sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı windows 8.1 e yükselttiğimden 1-2 gün sonra sıkıntılar başladı. Bilgisayarım 64 bit. Google chrome ve avira anitivir i açtığımda 32 biti açılıyor (ikisini de 64 bit diye yükledim) ve masaüstü 720p ise chrome la anitivrin pencereleri 240p gibi bozuk bir görüntüyle açılıyor.

Bilgisayarın kapanması çok yavaşladı. bilg kapata bastığımda kapatılıyor ekranı 1-2 sn görünüp ekran kapatılıyor fakat laptop un işlemci vs (Üstündeki ışıklar) yanmaya devam ediyor, en son kapatma tuşuna basarak kapatmaya başladım bilgisayarı

Bunların hiçbirinin sistem özelliklerinden kaynaklandığını düşünmüyorum ( 16gb ram, intel i7 2.4 + turbo boost işlemci, 4 gb ekran kartı)
    Yardımlarınızı bekliyorumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddevvils -- 30 Mayıs 2014; 18:28:30 >

• up
  • Driver uyumsuzlukları olmuş olabilir.Bilgisayarı kapatma tuşu ile kapatmak büyük zarar verebiir vazgeç bence.Windows 8.1 driverlerini yüklersen sorunlar çözülebilir.
    Konu başlığı kurallara aykırıdır. @cro@oan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deleted_User-01 -- 30 Mayıs 2014; 20:48:16 >
  • Bu konularda biraz acemiyim de driver lar nereden yükleniyor?
  • ekran kapandıktan sonra bir süre bekleyip sistem o şekilde kapanıyor bende de aynı. Sistem yavaşlığıda kullanıma göre değişir bir ton etken var ben uzun zamandır ilk kez bir sistemi formatlamadan kullanıyorum, nedenini bulamıyorsanız sistemi sıfırlamak benim önereceğim yol olur
  • Silent Disaster kullanıcısına yanıt
    Ekran kapandıktan sonra 5-10 sn süren bir süreç değil ki 1 dk ya yakın hatta bazen daha da uzun bir süre bekliyorum. Sizde de aynı şekilde mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: baddevvils

Ekran kapandıktan sonra 5-10 sn süren bir süreç değil ki 1 dk ya yakın hatta bazen daha da uzun bir süre bekliyorum. Sizde de aynı şekilde mi

hayır ben masaüstü bir pc kullanıyorum ve sistemimde ssd mevcut. ssd bu süreçleri çok ciddi şekilde düşürüyor. sizin bahsettiğiniz süreler bana normal gelmedi eğer uzun süredir sistemi formatlamadıysanız ve aktif şekilde kullanıyorsanız pc yi bence bir sıfırlamakta fayda var
  • baddevvils B kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızın model ve markası gerekli.
  • asus n550jv
  • yardımların için çok teşekkür ederim ama 8.1 i işaretledikten sonra neye basıp downloadı başlatacağımı bulamadım :D
    Aygıt yöneticisinin SS sini atar mısın ?
  • istediğin budur herhalde

Windows 8.1 ile Yaşadığım Sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddevvils -- 30 Mayıs 2014; 23:16:45 >
  • Ben bir sorun göremedim ama @oduranli bu işlerden iyi anlıyor onu çağırdım gelir şimdi.
  • Benim Dell 7537 S20F65C Inspiron Notebook marka bilgisayarım var donanım olarak gayet yeterli senin gibi bende 8.1e yükselttim sorunlar yaşamaya başladım fazladan ısınmalar vs vs. Daha sonra Win8 e çevirdim hiçbir sıkıntım yok şuan gayet memnunum driver felan gayet iyi çalışıyor.

NOT : Win7 dede aynısı olur SP1-2 kurduğun zaman bilgisayar yavaşlar buda senin daha üst düzey donanım almanı zorluyor. Hiçbir şekilde güncelleme yapma SP1-2 gibi ama. Win8 gayet iyi 8.1e çevirince çoğu bilgisaylarda belli miktar yavaşlama gerileme meydana gelir.
  • Driverların eksik bence.
    Görüntü için İntel driverlarını falan eksiksiz kurman lazım.
    Bende N500jv W8.1 kullanıyorum görüntüde herhangi bir sorun yok.
    Bilgisayarın açılması değişiyor 20 sanıye cıvarında. ( İlk zamanlarda 8 saniyeye açıldığı da oluyordu. )
    Kapanması 10 saniye falan.

http://www.asus.com/tr/Notebooks_Ultrabooks/N550JV/HelpDesk_Download/

Burdan;

BIOS 208'i yükle.
    VGA 'dan hem İntelin hem Nvidia'nın driverlarını kur düzelir.
  • @omerzakir a katılıyorum. Bios guncellemesini ve 8.1 suruculerinin tamamini kurman gerekiyor. 8 ile 8.1 farkli isletim sistemleri. Yani 8.1 service pack gibi degil. Tipki 7 ile 8 gibi cekirdekleri farkli.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Bios lar nasıl yükleniyor beceremedim de :D diğer bütün driverları yükledim ama chrome ve bazı programlar da hala görüntünün net olmaması problemi devam ediyor. Oyunlarda felan hiç bi sıkıntı yok.

Açılış kapanışı düzeldi. Eskisi gibi yavaş değil artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddevvils -- 2 Haziran 2014; 1:27:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bioslar değil son bios güncellemesini yapacaksin sadece. En yeni bios güncellemesini yapman gerekiyor.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win8/Splendid/WinFlash_Win7_8_VER2420.zip bu dosyayı indirip bir klasöre aç. Ardındanhttp://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/N550JV/N550JVAS208.zip bu dosyayı indirip aynı klasörün içine aç. İlk açtığın yazılımı çalıştırıp ikinci zip dosyasından çıkan dosyayı bu yazılıma gösterip güncelleyebilirsin.

Bu işlemi yaparken notebookun pili takılı olsun ve cihaz fişte kalsın. Eğer bu işlem yapılırken yarıda kesinti olursa bios zarar görebilir ve bilgisayar açılmayabilir. Bu nedenle bu işlemleri yaparken başka hiçbir uygulama açık kalmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.