Şimdi Ara

Windows 8.1 Kapanmama Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscohce

Hocam iyi günler;

Birkaç ay önce sorunum vardı.Windows 8 den Windows 10'a temiz bir güncelleme yaptım. İlk zamanlar hiçbir sıkıntı olmadı fakat şuan kapanmama sorunu tekrar başladı.Ayrıca, bahsettiğiniz ekran kartı sorunu bende de başladı sanırım.Oyunlar falan ekran kartı ile ilgili hatalar vermeye başladı.Ayrıyeten bilgisayarım hala yaklaşık 2 dakikada açılıyor. Yardım edebileceğiniz birşeyler olduğunu düşünüp yazmak istedim. Kolay gelsin.

Windows 10 'a guncelledikten sonra temiz ISO ile kurulum (format) yaptınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Güncelledikten sonra herhangi brşey yapmadım fakat sorun intelin ekran kartındaymış onu farkettim.Sizin de dediğiniz gibi. NVIDIA Denetim Masası'ndan hepsini NVIDIA olarak seçtim şimdilik bir sorun görürnmüyor.
    Temiz ISO kurulumu bilmiyorum ama ben. Yaptığım şey öce fabrika ayarlarına döndürdüm ve Windows 8'den itibaren yeniden Windows 10 a günceledim.
  • mscohce M kullanıcısına yanıt
    http://10.enpedi.com/2015/08/windows-10-temiz-kurulum.html?m=1

Bu sitedeki anlatımla temiz kurulum yapın. Bütün sorunlarınız çözülecek ve bilgisayarınız hızlanacak. Ama Windows'un kurulu olduğu diskte ki verilerinizi kaybedersiniz. Zaten linkte hepsi detaylıca anlatılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam, bu kapanmama sorunun hallettim sizin yöntemle, fakat intel managentin sürümü düşük olduğundan oyunlarda kasmalar ve ekran gidip gelmesi yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

• quote:

Hocam, bu kapanmama sorunun hallettim sizin yöntemle, fakat intel managentin sürümü düşük olduğundan oyunlarda kasmalar ve ekran gidip gelmesi yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Oyunlardaki kasma sorununuzun Intel Management Engine sürümü ile alakası yok. Grafik sürücülerini güncelleyin ve oyunlarda NVIDIA kartın kullanıldığından emin olun.

• bu sorun benim asus ux32ln ultrabook modelindede oldu. 2015 ekim ayından beri hergün iş çıkışı makinayı hard shut
    down yaparak yani güç tuşuna 5-6 saniye basarak kapatıyorum. Tabii tahmin edeceğiniz üzere makine windows sapıtıyor. Doğru düzgün program bile kuramadım. Saçmalıyor çünkü. 4 defa servise gönderdim. Hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler. Geçen ay hake m heyetine başvurdum. Onlarda 6 aydan evvel ilgilenemeyiz dediler. (2. dünya ülkesi olduğumuzdan) 6 ay makineye bişey olmasın diye gözüm gibi bakıyom. Sonra namussuz asustan aynısını tekrar isticem ama ellerinde olmadığın için daha güncel model vermek zorunda kalacaklar. Sizede bunu öneririm.
    Hocam sizi tekrar rahatsız ediyorum. Kusura bakmayın.

Windows 10'a geçeli birkaç ay oldu. Şuan oyunlarda ekran kartı hakkında sıkıntı çıkmaya başladı. Ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor bütün oyunlarda.Bütün driverlerim güncel şuanda. Isınma problemi de yok. Siz de "Birkac sorun cikiyor ekran karti hakkinda.Onu da cozumunu biliyorum zaten,ben de cozuldu." demiştiniz. Çözümü bana da söyler misiniz?
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler.
  • quote:

Windows 10'a geçeli birkaç ay oldu. Şuan oyunlarda ekran kartı hakkında sıkıntı çıkmaya başladı. Ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor bütün oyunlarda.Bütün driverlerim güncel şuanda. Isınma problemi de yok. Siz de "Birkac sorun cikiyor ekran karti hakkinda.Onu da cozumunu biliyorum zaten,ben de cozuldu." demiştiniz. Çözümü bana da söyler misiniz?

PC'ye geçince editleyeceğim hocam. NVIDIA denetim masasından bir kaç ayar vardı.

• quote:

[12:51:36 PM]Sanjib: a) Open NVIDIA Control Panel --> Manage 3D settings. a. Power management mode - Prefer maximum performance b. Vertical sync- Off c. Threaded optimization - off d. Triple buffering - off Please set to these settings and click on apply.

NVIDIA denetim masasını açın --> 3D Ayarlarının Yönetilmesi --> Genel ayarlardan:
    a)Güç yönetimini modu:Maksimum performansı tercih et
    b)Dikey Senkronizasyon:Kapalı
    c)Bağlantılı Optimizasyon:Kapalı
    d)Üçlü Ara Bellekleme:Kapalı

Bunları yaptıktan sonra uygulayıp denetim masasını kapatın.Ayrıca en son Intel ve NVIDIA sürücülerinin kurulu olduğundan emin olun.INTEL ve NVIDIA sürücülerinin sürümlerini yazar mısınız?

Dediğiniz ayarları yaptım.
    NVIDIA Sürücü Sürümü:10.18.13.6200
    INTEL Sürücü Sürümü:20.19.15.4331

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mscohce -- 8 Mart 2016; 18:39:49 >
  • quote:

Dediğiniz ayarları yaptım.

NVIDIA Sürücü Sürümü:10.18.13.6200

INTEL Sürücü Sürümü:20.19.15.4331

http://station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=2090&lang=fr

Bu linkteki INTEL sürücüsünü kurun hocam. Daha yeni, sorunu çözebilir. Telecharger'e basın indirmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire1530 -- 8 Mart 2016; 18:54:51 >

• Eve geçince deneyeceğim hocam teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Linkteki INTEL sürücüsünü kurdum, bilgisayarı yeniden başlattım fakat değişen birşey yok hala oyunlarda ekran 1-2 saniyeliğine gidip (siyah ekran) geliyor. Başka bir çözümünüz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mscohce -- 8 Mart 2016; 23:12:13 >
  • quote:

Linkteki INTEL sürücüsünü kurdum, bilgisayarı yeniden başlattım fakat değişen birşey yok hala oyunlarda ekran 1-2 saniyeliğine gidip (siyah ekran) geliyor. Başka bir çözümünüz var mı acaba?

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/97072

Bu sürücüyü kurar mısınız hocam? Şu an bende bu kurulu ve hiçbir sorun yok.

Şu an kuruluyor hocam, gelişmeleri bildiririm.
  • mscohce M kullanıcısına yanıt
    empire1530 E kullanıcısına yanıt
    Hocam kurulum yapıp denedim fakat değişen birşey yok. Ayrıca yeni birşey farkettim Entegre Grafik İşlemci ile çalıştırdığımda hiçbir sorun olmuyorama NIVIDA GeForce 720m ile çalıştırdığımda hala sıkıntı devam ediyor. Sorun ekran kartında, bildiğiniz üzere bir çok sürücü denedik fakat çözüm alamadık. Başka neler yapabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mscohce -- 9 Mart 2016; 12:00:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.