Şimdi Ara

windows 8.1 recovery çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
20.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aralık 2013 te aldığım windows 8 yüklü asus laptopumu 8.1 e yükselttim ancak hayatımın hatasını yaptım.

şimdi bilgisayarımı sıfırlamak istiyorum.f9 a basarak bilgisayarı sıfırla diyorum.fakat gerekli sürücü eksik yazıyor.
    fakat denetim masasından disk yönetimine girince 20 gb lık recovery bölümünü görebiliyorum yani silinmemiş.

recovery drive a girip 16 gb lık flash diskimi kurtarma dosyalarını attım fakat o da işe yaramadı.
    sistemi de geri döndüremiyorum sürücü kilitli diyor.Asusu aradım onlar da çare bulamadı.

microsoft sitesinden windows8 i tekrar yüklemek istedim.ürün anahtarını soruyor ben de bios'a çakılı olan anahtarı giriyorum kabul etmiyor.her yönden kilitliyim.

ne yapmam gerekir microsoft u mu arayayım kime danışayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim bende asus kullanıyorum. kurtarma bölümünde sorun yaşıyorum. müsaitsen senden bir ricam var.

EaseUS Partition Master Professional Edition programını açıp disk üzerinde hangi partitionlar var bana ekran görüntüsü yollayabilir misin acaba ?
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var gören bilen varsa yardım lütfen..
    Sıfırlamak istediğimde : Kişisel bilgisayrınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik. diye bir uyarı geliyor.
    Onarmak isteiğimde : Windowsun yüklü olduğu sürücü kilitli sürücü kilidini açın ve yeniden deneyin. uyarısı geliyor.
    2 kere sorunsuz format attım şimdi böyle bir sorun var yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asıw

Arkadaşlar aynı sorun bende de var gören bilen varsa yardım lütfen..
    Sıfırlamak istediğimde : Kişisel bilgisayrınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik. diye bir uyarı geliyor.
    Onarmak isteiğimde : Windowsun yüklü olduğu sürücü kilitli sürücü kilidini açın ve yeniden deneyin. uyarısı geliyor.
    2 kere sorunsuz format attım şimdi böyle bir sorun var yardımlarınızı bekliyorum.

tek çare format.madem format yapmışsınız yine formata devam:)

diğer çare servise yollamak.bu kesin çözüm fakat ben tercih etmeyeceğim şimdilik

• ben internetten bir tane iso indirdim arkadaşlar tüm partitionları kaldırdım, temiz kurulum yaptım. win8.1 kurulum esnasında key istedi daha önceden programla not aldığım keyi girdim kurulum devam etti şu anda sorunsuz kullanıyorum. bende servise göndermeye tahammül edemem. o yüzden böyle yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

ben internetten bir tane iso indirdim arkadaşlar tüm partitionları kaldırdım, temiz kurulum yaptım. win8.1 kurulum esnasında key istedi daha önceden programla not aldığım keyi girdim kurulum devam etti şu anda sorunsuz kullanıyorum. bende servise göndermeye tahammül edemem. o yüzden böyle yaptım.

hocam partitionları kaldırdım derken ne demek istedin hdd bölümlerini mi sildin? bende 8.1 e geçtiğim güne lanet ettim format atamıyorum recovery hasar almış servisede veremem proje çalışmalarım var şuan ama internet explorer dahil hiç bir metro uygulamalarını çalıştırmıyor ne yapmam lazım?
  • gursoy_h kullanıcısına yanıt
    evet bölümleri sildim ama bu işlemden önce her şeyi yedek aldım.
  • bende 8.1 kullanıyorum.Bilgisayarın recovery bolumunde hala normal windows 8 var.Bu recovery bolumunu 8.1 e nasıl guncellıyebılırız?Her format attıgımda bır dahamı 8.1 yukleyecem.
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    sen bi deneme amaçlı bilgisayarı sıfırlamak için gerekli menüye tıkla hangi hatayı verecek o zaman bizi anlarsın. çünkü işletim sistemi win 8.1.1 olduktan sonra win8 recovery çalışmıyor recovery bulunamadı uyarısı alıyorsun, açılışta F9 tuşu çalışmıyor.

şuan için yapılabilecek bir şey yok. microsoft yama yayınlar mı vs. bilmiyorum win8 yüklendikten sonrada her seferinde bir dünya güncelleme işlemini yapmak zorunda kalacaksın bunu da unutmamak gerekir. bu sebeple bölümleri sildim formatı bastım win8.1 direk yükledim.
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bir kere dediginizi yaptim.Recoverydan format atti ama 8.1 vs gityi.Aliyacaginiz bende calisiyor ama calissada sizden bir farkim yok cunku windowsun yeni gelen updatelerini recoverye kaydedemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    8.1 e güncellenen her cihazda recovry hasarlanacak diye birşey söz konusu değil. güncelleme sonrası recoverynin hasarlanma olasılığı var demek daha doğru olur. artık biraz şans işi. recovery güncelleme olayıda yok maalesef. o bir seferlik fabrikada yükleniyor. servise göndersende tekrar aynı imajı yükler gönderirler. en iyisi 8.1 isosu ile temiz kurulum yap.
  • özgürluk allaha kulluktur Ö kullanıcısına yanıt
    Tuh bu kotu oldu ıste.Tesekkurler.
  • özgürluk allaha kulluktur Ö kullanıcısına yanıt
    aynen bende netten bir tane çektim elimde 8.1 isosu mevcut artık.
  • ARKADAŞLAR 8.1 E YÜKSELTMEK GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR HATA BUNUN GERİ DÖNÜŞÜ YOKMU MİCROSOFT FİRMASI NASIL BİR FİRMA ARKADAŞ VALLA BİŞEY ANLAMADIM WİNDOWS 8.1 BÜYÜK SORUNLU EN BAŞTA SAĞ TIKTA BİLE KİLİTLENİYOR DONUYOR HADE GERİ DÖNÜŞ YAPALIM DİYORUZ ONA BİLE İZİN VERİLMİYOR BEN DERİMKİ BU MİCROSOFTUN HİÇ Bİ SİSTEMİNİ KULLANMAMAK EN MANTIKLISI RECOVERY ÇALIŞMIYOR BANA BU BİLGİSAYARLA BERABER CD FALANDA VERİLMEDİ BANA BEN NASIL WİNDOWS 8 E DÖNECEM BİRİSİ AÇIKLAYABİLECEK Mİ ACABA...
  • Resimde işaretlediğim dosya C:/ sürücüsünde yokmu ?
     windows 8.1 recovery çalışmıyor
  • sürücüler klasörü var fakat içi boştu.ben de internetten win8 indirip sıfırdan kurmak zorunda kaldım.8.1 e geçmeyi düşünmüyorum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLueniqhT

ARKADAŞLAR 8.1 E YÜKSELTMEK GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR HATA BUNUN GERİ DÖNÜŞÜ YOKMU MİCROSOFT FİRMASI NASIL BİR FİRMA ARKADAŞ VALLA BİŞEY ANLAMADIM WİNDOWS 8.1 BÜYÜK SORUNLU EN BAŞTA SAĞ TIKTA BİLE KİLİTLENİYOR DONUYOR HADE GERİ DÖNÜŞ YAPALIM DİYORUZ ONA BİLE İZİN VERİLMİYOR BEN DERİMKİ BU MİCROSOFTUN HİÇ Bİ SİSTEMİNİ KULLANMAMAK EN MANTIKLISI RECOVERY ÇALIŞMIYOR BANA BU BİLGİSAYARLA BERABER CD FALANDA VERİLMEDİ BANA BEN NASIL WİNDOWS 8 E DÖNECEM BİRİSİ AÇIKLAYABİLECEK Mİ ACABA...

Kardeş netten windows 8 indir iso olarak usb yazdır. Ardından usb ile formatı çek.

@webislander Orjinal olmayan bir iso ile kurulum yapınca Lisans konusunda sıkıntı çıkmadı mı peki ?
  • hayır.lisansım biosa çakılı olduğu için hemen kabul etti
  • Aynı sorun ile bende karşılaştım ve uzun uğraşlarım sonucunda nerdeyse laptopu servise gönderecektim ki çözümü buldum. Recovery işlemini başarı ile tamamladım ve laptopu mu windows 8.1 den windows 8'e geri çevirdim.

Özellikle bu soruna Windows 8.1 güncellemesinden sonra çok fazla karşılaşılıyor olması gerek ki detaylı çözümü bulduğum yer de çok güzel anlatılmış ve ordaki işlemleri uygulayarak bu sıkıntıdan kurtuldum.

http://www.kamualani.com/windows-8-1-bilgisayar-windows-8e-nasil-geri-yuklenir/

• quote:

Orijinalden alıntı: baymavi

Aynı sorun ile bende karşılaştım ve uzun uğraşlarım sonucunda nerdeyse laptopu servise gönderecektim ki çözümü buldum. Recovery işlemini başarı ile tamamladım ve laptopu mu windows 8.1 den windows 8'e geri çevirdim.

Özellikle bu soruna Windows 8.1 güncellemesinden sonra çok fazla karşılaşılıyor olması gerek ki detaylı çözümü bulduğum yer de çok güzel anlatılmış ve ordaki işlemleri uygulayarak bu sıkıntıdan kurtuldum.

http://www.kamualani.com/windows-8-1-bilgisayar-windows-8e-nasil-geri-yuklenir/

Kardeş eline gözüne sağlık o kadar sıkıntı çekmiştim verdiğin site sayesinde kurtuldum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.