Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Büyük ihtimalle sorun burada, her sürümün lisansı farklı olur.

Bilgisayarım sağ tuş özellikler dediğinizde görürsünüz.

Özelliklere bakınca sadece 8.1 yazıyor.Acaba 8.1 single laugue olabilir mi? Edit:Hocam sorunu buldum.Benim sürüm windows 8.1 bing miş.Onunda ıso dosyası kolay kolay bulunmuyor,olanlarda uğraştırıyor.Tek care win7 yükleyip ordan yükseltmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin -- 22 Ağustos 2017; 15:14:18 >
  • Windows 10 aylardır beni çıldırtmıştı, format atmama rağmen takılmalar falan fazlaydı. 8.1'e döndüm, huzura erdim.
  • Arkadaşlar elimde windows 7 ve 10 da kullandığım key var. Ben bunu 8.1 de kullanabiliyor muyum abaca ?
  • Arkadaşlar merhaba,

İşletim sistemim windows 8.1. Şöyle bir sıkıntım var; bir klasörün içinin komple fotoğraf olduğunu düşünün, windows fotoğraf görüntülüyücüsünde bir fotoğrafı açıyorum, normalde ileri tuşuna basarak o klasörün içindeki bütün fotoğraflara bakmam lazım fakat hangi ayarı bozuldu ne oldu bilemiyorum, ileri veya geri tuşu aktif değil. Yani bir klasördeki fotoğraflara hızlıca bakmak için tek tek o klasördeki fotoğraflara girip çıkmam lazım. Bunun çözümüyle alakalı bilgisi olan varsa cevap bekliyorum.
  • Dgkn_ngn kullanıcısına yanıt
    klavyenin sağ ve sol tuşlarıyla da ilerlemiyor mu?

• Malesef durum ss'deki gibi.
  • Toshiba laptopım servise gitti ve formatlandı, windows tekrar kuruldu. Sanırım aktive edilmesi gerekiyordu, fakat edilmemiş. Online aktive edemiyorum. Yardım .... 8.1 single language

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kidkatarakte -- 8 Temmuz 2018; 20:17:24 >
  • kidkatarakte K kullanıcısına yanıt
    Telefonla aktivasyonu deneyin hocam en garanti çözüm yolu o.
  • arkadaşlar formattan sonra updateleri windows update ile tek tek yüklemek yerine toptan yükleyebileceğimiz bir paket falan var mı indirip kurulan şekilde ?

edit: hocam siz bilirsiniz belki @MühendisMurat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 16 Eylül 2018; 21:4:14 >
  • sroad kullanıcısına yanıt
    WSUSOffline'ı deneyin.

www.wsusoffline.net
    WSUS Offline Update - Update Microsoft Windows and Office without an Internet connection
    http://www.wsusoffline.net
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bu programı araştırma yaparken gördüm fakat çalışma mantığını anlayamadım, tüm güncellemeleri paket olarak indiriyor mu?
    Hocam bazı güncellemeler tüm cihazlara geliyor bazılarıysa cihazdan cihaza ufak farklar barındırabiliyor. WSUS yalnızca tüm cihazlara gelen güncellemeleri Microsoft sunucularından indirerek bir paket hazırlıyor ve hedef bilgisayara (veya örneğin formattan sonra) gittiğinizde tek tık ile hepsini kurabiliyorsunuz.

Adım adım anlatmak gerekirse,

1- Öncelikle son sürümü indiriniz:http://download.wsusoffline.net/wsusoffline114.zip

2- Zipin içindeki wsusoffline klasörünü masaüstüne çıkarınız

3- UpdateGenerator.exe dosyasına sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçiniz.

4- Açılan ekranda hedef bilgisayarda kullanacağınız mimariye göre Windows 8.1 / Server 2012 R2 kısmından 32 bit (x86 Global) ya da 64 bit (x64 Global) seçeneklerinden bir tanesini seçiniz. Options kısmındaki ayarları ellememenizi öneririm. Eğer doğrudan USB cihaza indirmek isterseniz Start butonunun üzerinde "Copy updates for selected products into directory:" yazan bir kısım var orayı seçmelisiniz. Ardından sağ tarafında aktif olan yerden USB belleğinizi seçiniz.

5- Start butonuna tıklayınız.

WSUS bir süre güncellemeleri Microsoft'dan indirmeye uğraşacak. İnternet hızınıza göre değişmekle birlikte genelde 1-1,5 saatten az sürmediğine şahit oldum. Bittikten sonra size güncellemeleri yükleyebileceğiniz bir .exe dosyası oluşturacak. Hedef bilgisayarda o .exe'yi çalıştırarak güncellemeleri yüklemeye başlayabilirsiniz.

Hocam özel mesajınıza istinaden yazıyorum, kusuruma bakmayınız mesaj alış verişi yapamıyorum şu anda zannedersem sistemsel bazı sıkıntılar nedeniyle.

Bahsettiğiniz virüs hakkında pek bir şey duymadım açıkçası, ancak araştırdım ve dediğiniz gibi fotoğraf, film, müzik gibi ortam içerikleri için kullanıyorsanız D sürücüsünü biçimlendirmeniz gerekmez diye tahmin ediyorum. Yalnızca işletim sisteminin kurulu olduğu kısmı biçimlendirmeniz ve tekrar Windows kurmanız yeterli olacaktır.

Aynı zamanda Windows'u kurarken "güncellemeleri hiçbir zaman denetleme" olarak seçmenizi öneririm. WSUS işlemini tamamladığınızda tekrar otomatik güncellemeleri açmayı unutmayın.
  • merhaba

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

hatasının kaynağı konusunda bilgin varmı ?

elimde 2,5 yıllık iso var. onla kurdum. aynı iso ile sayısız desktop kurdum ve evdeki pc imde sorunsuz. Thinkpad T450 ye kurdum bu sorun ile karşılaştım.
    2. el olarak aldım nb u. içinde mint vardı.. sürekli güncel linux leri denediğim makina. linux lerde şuana kadar sorun yaşamadım

win 8.1 i kuruyorum. sonra shutdown yapıyorum ve yeniden start ettiğimde bu hata ile karşılaşıyorum. çalışan win i restart yaptığımda karşılaştığımı hatırlamıyorum. ama shutdown sonrası açılmada sorun yaşayıp yaklaşık 3-5 dakikalık siyah ekran sonrasında kendisi reboot olup açılıyor.
    ve açılır açılmazda hata raporı göndereyimmi sorusu çıkıyor, doğal olarak.

netdeki yerli birçok forum ve sitedeki cevaplara baktım.. driver diyor genelde.. ben daha driver bile kurmadım. bios diyen var. dün bios u update ettim ve sıfırdan kurdum sonuç değişmedi. usb den kuruyoruz tabiki. iso sorunsuz. yazma da sorun olsa setup da belli eder. çok yavaş veya diğer hata mesajları ile.
    cihazın kendi driver paketini henüz kurmadım. dün drp.su ile driverları kurdum. daha sonra kendisinin updater ı ile siteden tüm driver ları indirip kendisine yeniden kurdurdum değişmedi sonuç.

bu hatanın kaynağı ne olabilir ?

edit :
    sorunu şimdilik çözdüm.
    hemde iso kurulumundan sonraki her start da kitlenen win 8.1 de

şu şekilde yaptım...
    driver olarak sadece intel etherneti yükledim ve sonrasında da Lenovo System Update yazılımını çalıştırdım... ekranda ne veriyor ise hepsini driver/program seçtim ve güncelledim. ve şuan sorunsuz shutdown sonrası boot oluyor.
    işin daha da ilginci logitech in T400 mouse unu görüp çalıştırmasına rağmen driver olarak kurup aygıt yöneticisindeki ünlem i kaldırmaz idi.. aynı mouse u desktop a da taksam aynı idi..
    lenovo kendi kendini tüm yazılımlar ile solution center dahil yükleyince T400 ün yazılımını indirmeyi önerdi ve şimdi de indiriyor ve setpoint 6.69 paketini yükledi.

benim anladığım şu..... driver ları manuel install etmek çözüm değil. firma kendi cihazına tam kontrol sağlamak için kendi paketlerinin kurulmaması halinde sorun çıkartıyor....
    yaklaşık 1 yıldır bu cihaz bende, 10 larca farklı linux dağıtımı kurdum.. en küçük çökme ve hata vermedi...

mikropsoft için sorunlar bitmiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 20 Eylül 2018; 11:11:41 >

• arkadaşlar kilit ekranındayken win+prtsc yapıyorum ekran görüntüsü almıyor. Kilit ekranında ekran görüntüsü almak için ne yapıcaz? varmı bilen ? (8.1 ent kullanıyorum)
  • Merhabalar,
    Bilgisayarla gelen windows 8.1 var microsoftu aradım. Product key'i system32den aldık. Şimdi şunu merak ediyorum ben bu keyle windows 10 kurabiliyor muyum? temiz kurulum yapmak istediğim zaman 8.1'i key ' i girmem yeterli mi?

Telefonda bana ücretsiz yükseltme bitti dediler, direk yükseltme mi indirmem gerekiyor yoksa temiz kurulum yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion222

Bu mesaj silindi.
    Ben yorum tarihini gormemistim benim hatam. Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. C de önemli bir yedeğim yok zaten önümüzdeki gunlerde deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsun kendi sitesinden 8.1 indirip kms ile aktive edebiliyor muyuz? Bir sorun oluyor mu, ya da kısıtlama oluyor mu?
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    buradan korsan sorma özelden atabilirim
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Korsan mı? Korsana karşıyım. Yanlış anlama olmuş özelden yazışalım sorunu çözelim Ama şimdi hatırladım, telefon girmediğim için özelden mesaj atamıyorum. Sadece görebiliyorum. Demek istediklerinizi anladım aslında. Windowsun sitesinde windows 8.1 update 3 yüklü hali mi yoksa yalın hali mi? Yani yükledikten sonra update 1*2*3 sırasıyla yükleyip sonra mı lisans anahtarımla lisanslamam lazım?
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.