Şimdi Ara

Windows 8.1 RTM hazır; 18 Ekim'de Windows Mağazası'ndan yayınlanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baslatın tek eksikliği metro da istediğim belgeyi arayarak bulamamak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başta ben de yadırgadon değişiklikleri. Ama alıştıktan sonra kesinlikle daha hızlı hallediliyor işlerBir daha 7 kullanabileceğimi sanmıyorum.
  • Yeni çıkan bir ürün diğer eski ürünlerden daha iyi daha güncel ve daha kullanışlı olur diye biliriz; ama microsoft bunun aksini iddia ediyor ve bu iddiasını kullanıcılara dayatıyor. Yani win8'in, win7'den daha iyi ve daha kullanışlı olması gerekirken durum böyle olmuyor ne yazıkki. İnsanlar win8'li pcleri win7'ye çevirme cabasindalar ve haklılar da... Yeni sistem çok vasat... Umarım, 8.1 güncellemesi ile win8 kendini toparlayabilir ve kullanıcılar da rahat bir nefes alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek farkı bir START tuşunun gelmesi. Aslında VisualStudio 2013 içinde yapılmış olabilir bu güncelleme.

• Hissedarlar Steve Ballmer gibi efsane bir CEO'yu kovma noktasına gelmiş, Tabletler satılmamış raflarda kalmış, hisse senetleri düşüyor, yeni pc alanların çoğu Windows 7'ye "downgrade?" etme derdin de ama bizim fanboylar hala metro arayüz'de metro arayüz diyorlar.

• İnsanların w8 i kullanamadığı için beğenmediği ortada.Olayın sadece bir başlat butonuna kitlenmesi bunu gösteriyor.Başlat aşağı başlat yukarı...Adamlar saçma sapan şikayetler yüzünden 8.1'e başlat butonu eklemişler.Gerçi güzel olmuş,basınca metro arayüzüne gönderiyor :D Aslında sıkıntı yeni bilgisayarda w8'in yüklü olarak gelmesi.Zorlama olmamsı gerekirdi.En azından seçenek sunulsa güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemis_KaSTeL -- 28 Ağustos 2013; 13:47:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mæster

Baslat butonunu geri getirdiler ama basinca metro ile masaustu arasinda gecis yapiyor. Baslat menusunu acmiyor. Ne anladim ben bu isten?

O bile iyi. Metrodan masaüstüne nasıl döneceğim diye kırk takla atmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

inan bana vakit kaybı olur hatta hangi program olduğunu bulana kadar yorulursun.

metroda tek tıkla herşey önüne seriliyor ordan tıklıyorsun.. ha bulamadın mı ? yine tek tıklam metroyu aç aramak istediği programın ilk harflerini yazdığın anda arama filtre liyor ve tak karşında.

Başlat menüsünde programlar sadece tüm programlarda listelenmiyor. Çok sık kullandığın programlara, bilgisayarım windows gezginine, hızlıca denetim masasına girip ayar değiştirmeye kadar her şeyi çok kolayca yapabiliyorsun. Bilgisayarı kapatmaya değinmiyorum bile. 8'de bilgisayarı kapatırken sağa çekip aşağı kaydıracaksın mıydı neydi, hemen çekersen o sağdan çıkan menü de kayboluyor tekrar denemekle uğraşıyordun.

Bunları yazarak yapmak vakit kaybı asıl.

• Ben bu baslat menusu olayı sayesinde anladımki "gerici" kelimesi aşırı dinci bağnazlar için değil metro arayüzünü beğenmeyenler için yaratılmış.

deveye diken insana...

mouse tekerleği sayesinde metro arayüzü nerdeyse dokunmatikten bile daha kullanışlı. eğer metro arayüzü kullanışsız diyorsanız 3 ihtimal var;

1- tekerleksiz mouse kullanıyorsunuz. (toplu falan)
    2- mouse sensivity %30larda falan geziyor.
    3- siz körmuhalif yaratılışlı bir insansınız, iyi ya da kötü hiç farketmez yapılan hiçbir hizmeti beğenmez ve eleştirirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

inan bana vakit kaybı olur hatta hangi program olduğunu bulana kadar yorulursun.

metroda tek tıkla herşey önüne seriliyor ordan tıklıyorsun.. ha bulamadın mı ? yine tek tıklam metroyu aç aramak istediği programın ilk harflerini yazdığın anda arama filtre liyor ve tak karşında.

Başlat menüsünde programlar sadece tüm programlarda listelenmiyor. Çok sık kullandığın programlara, bilgisayarım windows gezginine, hızlıca denetim masasına girip ayar değiştirmeye kadar her şeyi çok kolayca yapabiliyorsun. Bilgisayarı kapatmaya değinmiyorum bile. 8'de bilgisayarı kapatırken sağa çekip aşağı kaydıracaksın mıydı neydi, hemen çekersen o sağdan çıkan menü de kayboluyor tekrar denemekle uğraşıyordun.

Şu hale bak. ağlayasım geliyor. elin ülkesinde kızlar bile bilgisayarı a'dan z'ye bilirken bizim ülkemizde insanlar bilgisayar kullanmayı bilmiyor. burda yazılanları okuyunca bu durumu kabullenemiyorum. adamın windows 8 kapatma tarifine bakın. acı dolu!

kardeş senden tek bir ricam var allahını seviyorsan sen windows 8 kullanma. nolur...

• quote:

dostum bunu başlat menüsünde de yapabiliyorsun. başlat tuşuna basıp ismi yazıp enter a basıyorsun ve anında o program açılıyor. inan çok daha pratik. başlat tuşuna basınca program açmak için pc nin ayrı bir arayüz açması kadar mantıksız ve gereksiz birşey olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Shade -- 28 Ağustos 2013; 17:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheShadow

quote:

Baslat butonunu geri getirdiler ama basinca metro ile masaustu arasinda gecis yapiyor. Baslat menusunu acmiyor. Ne anladim ben bu isten?

Yahu şu başlat menüsü olayına ne kadar takıldınız. Ne var bu başlat menüsünde bu kadar? Duyan da insanlar 24 saatini başlat menüsünde gezerek harcıyor sanır. Evet ilk başta ben de yadırgadım. Fakat kullandıkça anladım ki çok da gerekli olmayan bir şeymiş. Şu an eksikliğini hiç hissetmiyorum doğrusu.

Daha once iki tikta istedigimiz her seyi cok kisa ve pratik bir sekilde acabiliyorduk. Simdi ise yok ilk once masaustundeki isini yarim birakip metroya geciceksin sonra da orda yarim saat uygulamayi ariyacaksin sonra orda olmadigini fark edip arama yapocaksin fakat aramasi w7'e gore o kadar kotu ki aradigin dosyayi bulamayip daha kapsamli bir arama yapman gerekecek. W7 de ise tek yaptigimiz sol alta tiklayip hangi dosyayi acacaksak adini yazip aninda acabiliyorduk. Belgelerim'i mi acicaz? Hazir, bilgisayar, muzikler hepsi orada ama simdi bir denetim masasini acmak bile tam bir iskence. Baslat menusu candir can o olmadan her sey hemde her sey cok daha zorlasiyor. Yenilik dedigin insana kolaylik saglar zorluk degil. Metro masaustunden kaldirilmali sadece tablet ve telefonlarda olmali. Yeni bir sey usb taktigim zaman bile sag ustte dokunun diyor ya boyle bir sacmalik olabilir mi? Microsoft resmen bizimle dalga geciyor.

• Arkadaş indirin bi start menu 8 prosunu bakın keyfinize amma dert yapan varmış hemde direk masaüstüne atıyor pc açılınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: 38derece

quote:

quote:

Şu hale bak. ağlayasım geliyor. elin ülkesinde kızlar bile bilgisayarı a'dan z'ye bilirken bizim ülkemizde insanlar bilgisayar kullanmayı bilmiyor. burda yazılanları okuyunca bu durumu kabullenemiyorum. adamın windows 8 kapatma tarifine bakın. acı dolu!

kardeş senden tek bir ricam var allahını seviyorsan sen windows 8 kullanma. nolur...

Kullanmıyorum zaten. Tariften bilgisayar kullanmayı bilip bilmediğimi çıkarmışsın. Edebiyat öğretmeni olamayacağımı çıkarsaydın keşke. Sen de edebiyat öğretmeni sayılmazsın bak, ondan bunu anladığına göre.

Ben windows 8'i ilk çıktığında denedim sadece. Kaç ay olmuş, aklımda kalanı yazdım sadece.

Edit: Ha bak bir üst mesajında ne olduğunu gösteriyormuşsun zaten. Dine burada bile laf atmadan duramayan insan bile demek istemediğim varlık, her yeniliğin gelişmek olduğunu sanan kör. Blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 28 Ağustos 2013; 17:43:49 >

• Bi iki ergen beğenmedi diye koskoca firma neden eskiye dönsün ki?

• Geçen yıllar içinde sürekli microsoft kullandım. xp'den tutun 8'e kadar hepsini tecrübe ettim.

Geçen ay çalıştığım şirket apple ile anlaşarak her çalışanına hem masa üstü hemde diz üstü ios işletim sistemli imac verdi. Sonuç? Ben ahyatım boyunca işletim sistemi görmemişim meğersem. :) gerisini siz hesap etin beyler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 38derece

quote:

quote:

Kullanmıyorum zaten. Tariften bilgisayar kullanmayı bilip bilmediğimi çıkarmışsın. Edebiyat öğretmeni olamayacağımı çıkarsaydın keşke. Sen de edebiyat öğretmeni sayılmazsın bak, ondan bunu anladığına göre.

Ben windows 8'i ilk çıktığında denedim sadece. Kaç ay olmuş, aklımda kalanı yazdım sadece.

Edit: Ha bak bir üst mesajında ne olduğunu gösteriyormuşsun zaten. Dine burada bile laf atmadan duramayan insan bile demek istemediğim varlık, her yeniliğin gelişmek olduğunu sanan kör. Blok.

işte herşeyin akılda başlayıp akılda bittiğinin göstermesi. adam yazdklarmdan din düşmanı olduğmu çkarmış :D

konuyu dagtmaya gerek yok, zaten kendin itiraf ettin aylar önce sadce denemişsin. sen acaba ilk bilgsayar kullanmaya basladgnda bu xp çk zor kullanışsız diyip vaz mı geçtin. microsoft ezber bozuyor ama ezberci insanlar buna alışamyor. yeniligi koşulsuz reddediyor. alıştgndan vazgeçemiyor. buda bizm milletin kolaycılgndan kaynaklanyor.

biz senin söledgn gbi yenilige gözü kapalı atlasaydık windows 2000i, vistayı gelmis gecmis en kotu isletm sistemleri olarak adlandrıp xp ye dönmezdik.. sen rahat ol yani biz objektif insanlarız.

windows 8 gelmiş geçmiş en başarılı işletim sistemidir.

• quote:

quote:

O bile iyi. Metrodan masaüstüne nasıl döneceğim diye kırk takla atmıştım.

İste metroyu beğenmeyenlerin ne kadar bilgisayar cahili olduğu ortada. ne kadar bilgisayar kurdu, teknoloji takipçisi tanıdgm varsa win8 kullanyor. ndn acaba? bunun gbi masaustune donmeyi beceremeyenlerde win7 ye devam :D

metroda masaüstüne gtmenin 30 tane yolu var. mesela en basiti windows m :D ama bunun gbiler anlamaz böle seylerden anca b.k atarlar

• quote:

hadi ya
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.