Şimdi Ara

Windows 8.1(Single Language)'den 8'e geri dönemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim çok büyük bir sorunum var şöyle ki ben 1 aralık günü asus n550jv almıştım kendisi içerisinde windows 8 kurulu olarak geldi sonra ben 8.1'e geçtim ondan sonra format attım cihaza tekrar 8'den 8.1'e geçirdim(single language versiyonu)fakat 8.1'de ki buglardan fena halde canım sıkılıyor ve bilgisayar çok kısa olsa da çoğu kez takılmalar yapıyor.Ben de bu akşam format atmayı normal 8'e dönmeyi düşünüyordum ki bilgisayar ayarlarına girdim sıfırlama tuşuna bastım biraz bekletti ondan sonra "medya ekle,bazı dosyalar eksik,windows yüklemeniz veya kurtarma dosyaları bunu sağlayacak dedi fakat yaklaşık 1 buçuk saattir çözüm arıyorum bulamıyorum ayrıca windows'uma ait ürün anahtarını bir kaç programla buldum fakat bir işe yaramadı ne yazık ki.Buna ek olarak şöyle bir şey de denedim microsoft'un sitesinden windowssetupbox'u yükledim oraya bu anahtarı girdiğim vakit doğru olmadığını tekrar kontrol etmemi istiyor benden.Sonuç olarak ben 8.1 Single Language olan sürmümü nasıl 8'e geri döndürebilirim en net ve kesin yoldan ? Notebook'a yüklü geldiği için cd'si falan da yok windows'un.

Teşekkürler.

• recovery vardır hocam hdd içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hussein Genghis

recovery vardır hocam hdd içinde

yok hocam hiç birşekilde hiç bir yerde recovery nasıl yapıcam bilmiyorum hatta ubuntu indirdim onu kurmayı planlıyorum.
  • benzer tarihlerde sony viao aldım bende win 8 gömülü içinde key ve lisansı ayrı ayrı yedeklemek gerekiyormuş bende indir kaldır derken bir hata yapıp kaybettim w8 i tekrar yükledim ama keye ulaşamadığım için kuş oldu uçtu orjinal lisans üstelik recovery olmasına rağmen kampanya zamanı 75 tl ye aldığım yükseltme sürümünü yükleyerek çözdüm ama laptop lisansı kuş oldu gitti pc yi TR den aldım yurt dışında ikamet ettiğim için de teknosa ya götürmem mümkün olmadı senin sorun servislik sanırım.
  • quote:

benzer tarihlerde sony viao aldım bende win 8 gömülü içinde key ve lisansı ayrı ayrı yedeklemek gerekiyormuş bende indir kaldır derken bir hata yapıp kaybettim w8 i tekrar yükledim ama keye ulaşamadığım için kuş oldu uçtu orjinal lisans üstelik recovery olmasına rağmen kampanya zamanı 75 tl ye aldığım yükseltme sürümünü yükleyerek çözdüm ama laptop lisansı kuş oldu gitti pc yi TR den aldım yurt dışında ikamet ettiğim için de teknosa ya götürmem mümkün olmadı senin sorun servislik sanırım.

BİOS'dan falan çözülecek gibi değil mi hocam ya da ubuntu indirmiştim onu kursam üstüne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

quote:

benzer tarihlerde sony viao aldım bende win 8 gömülü içinde key ve lisansı ayrı ayrı yedeklemek gerekiyormuş bende indir kaldır derken bir hata yapıp kaybettim w8 i tekrar yükledim ama keye ulaşamadığım için kuş oldu uçtu orjinal lisans üstelik recovery olmasına rağmen kampanya zamanı 75 tl ye aldığım yükseltme sürümünü yükleyerek çözdüm ama laptop lisansı kuş oldu gitti pc yi TR den aldım yurt dışında ikamet ettiğim için de teknosa ya götürmem mümkün olmadı senin sorun servislik sanırım.

BİOS'dan falan çözülecek gibi değil mi hocam ya da ubuntu indirmiştim onu kursam üstüne ?

Ubuntu yapacağın en büyük hata olur teknik servisi ara yada yabancı forumlarda arama yap ancak sorun için durum zor gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

quote:

Ubuntu yapacağın en büyük hata olur teknik servisi ara yada yabancı forumlarda arama yap ancak sorun için durum zor gibi

Ubuntu da ne gibi bir sıkıntı olur ki şuanda windows 8 indiriyorum internetten onu kurmayı denicem üstüne DVD'ye çekip fakat pc'nin yazılımlarında (ASUS'un) herhangi bir değişiklik olur mu acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mertasa M kullanıcısına yanıt
    Asıs ta bir değişiklik olmaz bence 8.1 su an stabil senin sıkıntılarına hiç anlam veremedim Ubuntu. Meselesi ihtiyaca cevap verememesi @mertasa

• quote:

Asıs ta bir değişiklik olmaz bence 8.1 su an stabil senin sıkıntılarına hiç anlam veremedim Ubuntu. Meselesi ihtiyaca cevap verememesi @mertasa

1 hafta önce kadar sıkıntı sorun yoktu fakat birden başladı fakat çoğu yerde 8.1'e geçmeyin bekleyin diyorlardı bende geçtim fakat 8'e dönemiyorum lanet olsun ki.Çift işletim sistemi kullanmak amacıyla ubuntu tercih ediyorum o yüzden .
  • mertasa M kullanıcısına yanıt
    Yeni alınan bütün laptoplarda gelir hemen hemen. Bilgisayarın içinde PDF formatında bir kullanım kılavuzu vardır. Orada bilgisayarı nasıl recovery yapacağın da yazar. Onu okumalısın bence.
  • Asusun recovery tuşu F9 muş bilgisayar açılırken sureklı f9 a bas karşına bazı talimatlar gelicek takip et laptopun fabrika ayarlarına dönecektir

• Hocam ayni sorun bende de var asus laptopta. 8.1 den geri donus olmuyormus. Bu 8.1 den kaynakli bir hataymis. 8.1 guncellenirken recovery image dosyasi dahil herseyi silip oyle yukluyormus kendini. Asusla konustum aynen boyle anlatti. Asus.com sitesinden destek bolumunden cihazi tamire gonder diye bi buton var ona tiklayin formu eksiksiz ve dogru doldurun Mail seri numarasi ve aldiginiz net tarih falan. Size anlasmali ups kargo numarasi olan bi mail gelcek. Ups kargoyu arayin cihazi ucretsiz gelip aliyolar. Sora asus aynen ucretsiz geri gonderiyor. Gelince de "backtrack" adinda bi program varmis. Onunla recovery dosyasinin yedegini alin dediler... zaten windows 7 ve 8 sahiplerine windows 10 bedavaymis. Guncellemeyin bekleyin 10 a geçin... windows 10 icin de ayni sorun olma ihti aline karsi recovery dosyasinin yedegini alin... tabi bu sadece asus icin degil. 8.1 yuklu icinde 8 gomulu her cihaz garanti kapsaminda geri yüklemeyi hak eder arkadaslar... cihazin servisiyle konuşun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaLeK -- 4 Haziran 2015; 19:19:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.