Şimdi Ara

### Windows 8.1 Yedekleme - AOMEI Backupper Free - Resimli Anlatım ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere bugün bedava imaj alma programı olan AOMEI Backupper isimli programı anlatacağım.Daha önce ben Acronis kullanıyordum ama Win 8.1’ e geçince 2011 ve 2012 sürümü, uyumluluk nedeniyle çalışmamaya başladı.2014 sürümünü ise satın almak gerekiyordu.Bende araştırma yaparken bu programa denk geldim ve gerçekten de Acronisi veya Norton Ghost’u aratmadığını gördüm.Lafı uzatmadan programın çalışmasına geçeyim.Öncelikle aşşağıdaki linkten programın standart sürümünü indirip normal bir şekilde kurulumunu yapıyoruz.(Programda her türlü yedekleme ve kurtarma özelliği mevcut ama ben sadece sistem yedekleme ve geri yüklemesini anlatacağım.)

http://download.cnet.com/AOMEI-Backupper-Standard/3000-2242_4-75833997.html

1-Programı açıyoruz ve sırasıyla Backup ve System Backup diyoruz.

2-Step 1 yazan kısımda nereyi yedekleyeceğimiz , Step 2 yazan kısımda ise yedeği nereye kaydedeceğimizi belirliyoruz.Ve son olarak Start Backup diyoruz.

3-Yedekleme devam ederken yedekleme hızını da görebiliyoruz.

4-Yedekleme bitince Finish diyoruz ve bitiriyoruz.Yedekleme işlemi bu kadar.Şimdi Geri Yükleme kısmına geçiyoruz.

5-Sırasıyla Restore-System Backup ve Next diyoruz.

6-Uyarıya Yes diyoruz.

7-Full Backup kısmını seçip Next diyoruz.

8-Burada direkt Start Restore diyoruz.

9-Uyarıya yes diyoruz ve geçiyoruz.

10-Bilgisayar yeniden başlıyor ve programın arayüz sayfası yükleniyor.

11-Bu ekran tamamlanınca bilgisayar yeniden başlıyor ve işlem tamamlanmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 24 Haziran 2014; 18:14:58 >

• Burayı kendime ayırıyorum.Olurda diğer özellikleri ile ilgili açıklama yapmak gerekirse buraya eklerim.
  • Arkadaşlar yok mu yorumu olan?
  • Yaklaşık 1,5 yıldır kullanmaktayım.
  • Güncel.
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Windows 7 den itibaren bu tip uygulamalara ihtiyaç yok ki. Windowsun kendi backup yazilimi bunu yapabiliyor zaten. Windows backup ile harici diske tam yedek alıyorsunuz ve ardından geri yukleme icin ise windows medyasini takip buradan boot ediyorsunuz soruldugunda gelismis onarma seceneklerine girip sistem goruntusunden geri yuklemeyi secip harici diskinizi gosteriyorsunuz tum yedege aldiginiz her sey aynen geri geliyor.
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yeni format attım.Yerel Disk C'ye programlar yükledim, masaüstü simgelerini falan düzenledim.Şimdi tekrar format attığımda kurduğum programlar ve düzenlediğim simgeler gitmesin istiyorum.
    Acaba bu programla yedek alarak bunları kurtarabilir miyim? Yani yedeği kurduğum zaman bilgisayarım şuan ki düzenlediğim hâlde mi olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, bu tür yedek programlarının amacı bu zaten, 10-15 dakika gibi bir sürede sistemi en son kaydedilen haliyle geri kurmak.

Windows 8'e geçince uyumlu onca yedekleme programı denedim, giveaway kampanyaları, ücretsiz versiyonlar hatta Acronis alayım mı derken bu programa denk geldim, tek kelimeyle 10 numara. ISO hatta USB bellekten açıp sistemi yedekleyip geri kurabiliyorsunuz. Daha ne olsun?
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ben bu programla yedek aldıktan sonra, birkaç program daha yükledim ve bir kaç dosya indirdim Yerel Disk C'ye.
    Aldığım yedeği kurarken, bu yedekten sonra yeni kurduğum programlar ve indirdiğim dosyalar silinir değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusvealp -- 25 Ağustos 2014; 20:32:35 >
  • dogusvealp D kullanıcısına yanıt
    Evet son yedek alınmış hali kurulacağından yedek alınma sonrası herşey gitmiş olur ama düzgün aralıklarla yedek alınırsa sorun kalmaz. Önerim format sonrası tüm sürücüler, programlar felan kurun, varsa ince ayarlarınızı yapın ve öyle bir yedeği alın. Sonra ikinci bir yedek alın ve bu yedeği 3-4 aylık periyotlarla güncelleyin.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun hocam.
    Ben de öyle yapmayı düşünüyorum ama 34 gb tuttu yedek sanırım biraz abarttım programları kurarken :D
  • Guzel ve basit bir anlatim olmus.
    Backup haricinde 8.1 de bu program ile image alip geri yuklemeyi deneyen var mi?
  • kurtarma boot yok sanırım..
  • Ben de bu programı kullanıyorum ama fark ettiğim iki tane şey var sizler ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı almak istedim;

Birincisi C: diskine format attım ve driverları yükledim ve toplam boyutu 30 gb idi sonra imaj alıp deneyeyim dedim imaj aldım sonra almış olduğum imaj dosyası 8-9gb civarıydı sanırım sıkıştırma yapıyor geri yükleme(restore) yaptığımda ise C: boyutu 23 gb oldu nereye gitti bu 7 gb'lik dosyalar onu anlamış değilim

İkincisi ise imaja dönmeden önce daha hızlı açılıyordu sistem sanki imajdan sonra bir yavaşlama hissettim bunu da bilemiyorum belki yanılıyorumdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.