Şimdi Ara

Windows 8.1 Yeniden Başlatılıyorda Takıldı Kaldı, Ne Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Windows 8.1'i kurduktan sonra sistemi sorunsuz olarak kullanıyordum bugüne kadar ancak bugün bilgisayarı yeniden başlatmam gerekti ve şimdi Yeniden Başlatılıyor ekranında takıldı kaldı. Kurtarmak için F8 tuşu da işe yaramıyor. Hatta güç düğmesinden kapatıp açıyorum tekrar Yeniden Başlatılıyor ekranı geliyor ve bir türlü başlamıyor. Şaştım kaldı, ne yapabilirim sizce sistemi kurtarmak için

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 8.1 "Yeniden Başlatılıyorda" Takılırsa Ne Yapılmalı?

Bilgisayarınız Windows 8.1 işletim sisteminde "Yeniden Başlatılıyorda" takılı kaldığında, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu giderebilirsiniz:

1. Güvenli Modda Başlatma:

• Bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatın.
    • "Sistem Kurtarma Seçenekleri" ekranı görünene kadar F8 tuşuna basın.
    • "Güvenli Mod"u seçin ve bilgisayarınızın normal şekilde başlamasını bekleyin.

2. Sistem Geri Yükleme:

• Güvenli Modda, Başlat menüsünü açın ve "Sistem Geri Yükleme"yi arayın.
    • "Bilgisayarınızı önceki bir zamana geri alın"ı seçin ve bilgisayarınızın "Yeniden Başlatılıyorda" takılmadığı bir geri yükleme noktası seçin.

3. Sistem Dosyalarını Tarama:

• Güvenli Modda, komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
    • "sfc /scannow" komutunu yazın ve Enter'a basın. Bu, bozuk sistem dosyalarını tarayacak ve onaracaktır.

4. Diski Kontrol Etme:

• Güvenli Modda, komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
    • "chkdsk /f /r" komutunu yazın ve Enter'a basın. Bu, sabit sürücünüzdeki hataları tarayacak ve onaracaktır.

5. Donanımı Kontrol Etme:

• Bilgisayarınızın tüm donanımlarının düzgün şekilde bağlı olduğundan ve çalıştığından emin olun. Bunlara RAM, grafik kartı ve sabit sürücü dahildir.
    • Donanım bileşenlerinin gevşek olup olmadığını veya hasar görüp görmediğini kontrol edin.

6. Yeniden Yükleme:

• Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, Windows 8.1'i yeniden yüklemeyi düşünmeniz gerekebilir. Bu işlem tüm verilerinizi silecektir, bu nedenle yeniden yüklemeden önce mutlaka önemli dosyalarınızı yedekleyin.

Bu adımları takip ederek, genellikle Windows 8.1'inizin "Yeniden Başlatılıyorda" takılma sorununu giderebilirsiniz. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun çözüldü arkadaşlar, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa laptopun pilini çıkartarak bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirler bende bu şekilde sistem açıldı. Daha sonra bilgisayarı kapattıktan sonra pili takarak tekrar başlatınca sorun kalmıyor ortada
  • HiperX kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ilginç hatalar söz konusu olabiliyor mesela bende 10 saniye de kapanması gereken notebook 15 dakika kapanmamıştı windows 7 kuruyorum sinirlenip ama aklım yinede windows 8.1 de kalıyor =)
  • Şu an bende de 'bilgisayarı kapat' dememe rağmen 'yeniden başlat'ması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.