Şimdi Ara

Windows 8 Etkinleştirilmedi Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı aldıktan sonra servisle aramızda bir husumet yaşandığı için bilgisayara şifre koymuşlar. Ben de bilgisayarı bir bilgisayarcıya götürdüm açtırdım. Ancak windows o günden beri etkinleşmiyor. Ürün anahtarını kabul etmiyor. Sanırım orjinal windowsu silip başka yüklemişler. Kahrolası ürün anahtarı bilgisayarın hiç biryerinde yazmıyor. Kutudan windowsun kağıtları bile çıkmadı. Kaldım ortada. Benim bu bilgisayarı etkinleştirmem için ne yapmam lazım.

• gyuyas kullanıcısına yanıt
    Bu laptop sanırım? Sen cihazla gelen işletim sistemi neyse onu kurman gerekir. Yani cihaz w8.1 pro ile gelmişse aynısını kurmalısın. Bunu yapınca da otomatik olarak etkinleşmesi lazım. Eğer etkinleşmezse firmayla(exper,casper,msi vs.) bağlantıya geç. Ve durumu anlat. Ayrıca eğer haklı olduğunu düşünüyorsan servisi de şikayet et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 5 Şubat 2016; 19:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Bu laptop sanırım? Sen cihazla gelen işletim sistemi neyse onu kurman gerekir. Yani cihaz w8.1 pro ile gelmişse aynısını kurmalısın. Bunu yapınca da otomatik olarak etkinleşmesi lazım. Eğer etkinleşmezse firmayla(exper,casper,msi vs.) bağlantıya geç. Ve durumu anlat. Ayrıca eğer haklı olduğunu düşünüyorsan servisi de şikayet et.

Evet bilgisayarım asus notebook. Artık bu servis ile başımın belaya girmesini istemiyorum. Tüketici haklarına başvurduk ancak avukat durumun onların lehine olduğunu ve tazminatı bizden rahatlıkla alacaklarını söyledi o yüzden bıraktık. Bu konuda da eğer onlarla iletişime geçersem şayet yine aynı bir olayın meydana gelmesinden çekiniyorum. Bilgisayarım windows 8 ile geldi. Ama hangi sürüme ait olduğunu bilmiyorum zira sadece windows 8 yazıyor. Ürün anahtarını biostan elde edebildim ama etkinleştiremediğimden yeniden giremiyorum. Önemli veriler olmasına rağmen bilgisayarımda geri yüklesme sorun düzelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyuyas -- 5 Şubat 2016; 19:25:53 >

Tam marka ve modeli yaz bakalım netten ne olduğunu bulabilecek miyiz? Ayrıca sistem geri yükleme diyorsun,eğer orjinal windowsu silip başka sürüm yükleedilerse bu mümkün değil. Yani sistem yine orjinal olmayan sürümün geri bir tarihine yüklenecek..

Önemli verilerini harici diske yükle,kafan rahat olsun. Ayrıca laptoplarda recovery bölümü vardır,cihazı fabrika verilerine sıfırlamak için. Bu bölüme dokunulmamışsa bu yolu da deneyebilirsin. Daha önce laptop kullanamadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum. Google'da araştır bulursun. Sen şu marka ve modeli bi yaz bakalım.
  • 8 pro ile geleceğini zannetmiyorum, muhakkak sıngle lang. sürümüdür, bizimde başımıza geldi keyi bir yere not almıştık bu sürümü yükledik yine etkinleşmedi, microsoftla görüştük fatura felan istiyorlar yada asusla görüşün diyorlar, sanırım dil ile alakalı ithalatçı firmalar türkçe dil paketi yükletip getirtiyorlar ama lisans hangi dil bilmiyoruz, sadece o dilde ki sing. lang. sürümü yüklediğinde etkinleşecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tam marka ve modeli yaz bakalım netten ne olduğunu bulabilecek miyiz? Ayrıca sistem geri yükleme diyorsun,eğer orjinal windowsu silip başka sürüm yükleedilerse bu mümkün değil. Yani sistem yine orjinal olmayan sürümün geri bir tarihine yüklenecek..

Önemli verilerini harici diske yükle,kafan rahat olsun. Ayrıca laptoplarda recovery bölümü vardır,cihazı fabrika verilerine sıfırlamak için. Bu bölüme dokunulmamışsa bu yolu da deneyebilirsin. Daha önce laptop kullanamadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum. Google'da araştır bulursun. Sen şu marka ve modeli bi yaz bakalım.

Asus X554L. Öğrendiğim kadarıyla sistem windows 8 single language. Arkadaşın dediği mantıklı. Windows 8 bilgisayarların çoğunu büyük ihtimal bu sürüm ile sunuyorlar. Diğer laptopımda da aynı windows 8 sürüm var çünkü. RW Everything adlı bir program ile biostan orjinal ürün anahtarını buldum. Yeniden windows 8 yükletsem bu sorun düzelir mi? Ayrıca windows 10u deneyeyim dedim orjinal ürün anahtarını kabul etmedi. Acaba şu an geçerli olan ürün anahtarını mı istiyor ya da sistem hala etkinleşmediği için mi durum böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyuyas -- 6 Şubat 2016; 22:03:00 >

Aynen, sen arkadaşın dediği gibi yap. Etkinleşirse w10 kolay. Zaten w8 in anahtarını w10 kurarken kullanamazsın. Önce 8 i etkinleştir, sonra 10 yükselince otomatik olarak etkinleşir. Temiz kurulumda da aynı şekilde etkinleşir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen, sen arkadaşın dediği gibi yap. Etkinleşirse w10 kolay. Zaten w8 in anahtarını w10 kurarken kullanamazsın. Önce 8 i etkinleştir, sonra 10 yükselince otomatik olarak etkinleşir. Temiz kurulumda da aynı şekilde etkinleşir.

Yarın götüreyim o halde bilgisayarcıya. Yeni baştan yükleteyim ve sorunu vurgulayayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.