Merhaba, windows 8 yüklü laptop'u windows 10' a yükseltmek için bios ayarlarından başlangıç diskini usb yaparak windows 10 yüklemesine başladım. Harddisk bölümünde yükleme yapılamaz uyarısı aldıktan sonra nette biraz araştırma yaptım... gbt mevzusundan dolayı gparted live adlı programı cdye kaydedip hardiski formatladım...harddiski formatladıktan sonra bilgisayarı kapattım....1-2 saat sonra sistem yüklemek için bilgisayarı açtığımda bilgisayar açılıyor fakat siyah ekran geliyor..Bios ekranı bile gelmiyor.. bununla ilgili youtube sitesinde bilgisayarın aşırı ısınmasını sağlayıp ekran kartı chipsetinin bağlantılarını iyileştirerek yeniden açılması sağlanıyor fakat makina tutarsızlık gösterip tümden düzen tutmayabiliyor..
1-Hiren Boot usb hazırladım, fakat hiçbirşey olmadı. 2-HDMI kablo ile plazma tvye bağlayıp 2, ekranda görüntü olup olmadığına baktım görüntü yok.
Bu aşamalardan sonra önerisi olan arkadaşlarımın fikirlerini paylaşmalarını bekliyorum.
Donanımsal bir problem olduğunu düşünmüyorum. Biosa bir şekilde girmesi gerek. Açılışta Esc, f2, f5, f8 , Delete vs tuşlarını bi deneyin sırayla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
biosa giremiyorsan tamirciye girersin :) yapacak bir şey yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme