Şimdi Ara

Windows 98 ve Adsl Bağlantısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows xp de makine çok kasılıyor 98 e geçmeye karar verdim fakat bir türlü internete bağlanamıyorum.Asus combo modemim var.win98 için driver ı yüklüyorum.Gayet güzel yüklüyor.Ağ bağlantılarının özelliklerine girip ip aralıklarını da yazıyorum fakat bir türlü nerden bağlanacağımı bulamadım ne yüklemem ne yapmam lazım arkadaşlar.Bağlantı sihirbazına giriyorum bağlantı yarat diyorum dial up modem arıyor ben deli ediyor.Bağlantı sihirbazından lan bağlantı oluştur diyorum oluşturuyor fakat bağlantıyı bulamıyorum.Adsl ile win 98 de internete nasıl bağlanacağım bilen birileri açıklarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

• modemin usb ise yerel ağ bağlantılarında değişiklik yapmak fayda etmez bu nedenle çevirmeli ağ kısmında eğer usb dial-up görüyorsan ona girip adsl user ve pass girip nete gireceksin
  • Win 95 / 98 / ME

Denetim masası / Ağ Bağlantıları / Yerel Ağ Bağlantısı / Özellikler / Ethernet Kartınızın İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)

Hem DNS hem de IP kısımlarını otomatik aldırmanız gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda DNS girmeniz gerektiginde DNS yapılandırılması kısmında “DNS’yi etkinleştir” seçeneğinden ayarlarınızı giriniz. Ayarlarınızı tamamladıktan sonra BILGISAYARINIZI YENIDEN BASLATMANIZ gerekmektedir.

* Bilgisayarınızın ağ ayarları güncellendikten sonra Başlat ---> Çalıştır ve gelen pencereye cmd yazarak (Eğer Windows98 işletim sistemi kullanıyorsanız “command” yazınız ) enter tuşuna basınız.

* Karşınıza gelen Ms-Dos komut istemcinizde “ipconfig” yazarak enter tuşuna basınız. Çıktı olarak alacağınız görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.

* Bu ekrandan modeminizin IP alıp almadığını görebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için “ipconfig/all” komutunu verebilirsiniz.

NOT: Bu ekranda görünen IP sadece bir örnektir.PC’nizin alacağı IP Adresi modeminizin IP grubundan olacaktır.

MODEM AYARLARI

* Modemin ayarlarına WEB arayüzünden erişmek için Internette web sayfalarına bağlanmak için kullandığınız mevcut web tarayıcınızı (internet Explorer) açınız ve adres satırına modeminizin IP Adresini yazınız.

Kod:
    (örnek:http://192.168.1.1/ )

* Gelen sayfaya modem ayarlarına başlamak için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre yazılır.Bilinen başlıca modem markalarının IP adresleri ve kullanıcı ad-şifreleri şunlardır :

Modemizin Setup sayfasına ulaştığınızda aşağıda belirtilen değerleri girmeniz gerekmektedir ;

VPI : 8

VCI : 35

Encapsulation : PPPoE LLC veya PPPoA VC-Mux

User Name & Password : Türk Telekom A.Ş. tarafından verilen kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazınız.

* Authentication : PAP
    * Automatic Reconnect : ADSL bağlantısı kesildiğinde modemin yeniden otomatik olarak bağlanması için işaretlenmesi gereklidir.

* PPP Disconnect Timeout : Dakika cinsinden yazılan süre sonunda bağlantı otomatik olarak koparılır. Eğer sürekli bir bağlantı isteniyor ise bu değer 0 (sıfır) yapılmalıdır.

* Bridge : PPP oturumu modemde sonlanacak ise Disabled ; Bilgisayarda sonlanacak ise Enabled seçilir.
    Ancak oturum bilgisayarda sonlandırılır ise Ağ Bağlantılarına yeni bir Bağlantı oluşturulması gerekir.

* DHCP Server : Yerel Ağınızdaki(LAN) bilgisayar(PC) yada bilgisayarlarınızın modeminizin IP grubundan otomatik olarak birer IP adresi alabilmesi için bu seçeneği Enabled yapmalısınız.

* DHCP Client: Geniş Alan Ağındaki (WAN) ayarları kısmında Disabled seçilir.

* Statik IP Setting : Bu ayar , sabit IP alan kullanıcılar içindir.Ancak abonenin statik IP’si olsa dahi modeme yazılması istenmez. Zira sistem zaten modemin her bağlantısında aynı IP’yi atamaktadır.

* Subnet Mask : IP dağıtılan bütün bilgisayarların aynı havuzda olması için 255.255.255.0 olmalıdır.

* NAT : LAN ile WAN bağlantıları arasında dinamik ağ adresi ve port dönüşümü ( Dynamic NAPT ) sağlar. Bu seçenek mutlaka ‘yes , on , Enabled yada Sua-only ’ şeklinde işaretlenmelidir.

* DNS: İnternet yoluyla erişilecek adresin Ad ve IP dönüşümünü sağlar.Örneğin:http://mail.ttnet.net.tr yazdığınızda bu adres çözümlenerek 212.156.4.141 ip‘si elde edilir ve bu sayfaya erişiminiz sağlanır.

Ancak Modem içerisine yada TCP/IP özellikleri kısmına herhangi bir DNS sunucu IP’si yazmayınız , böylece sistem sizi otomatik olarak bir DNS Server’a yönlendirecektir.

* Tüm ayarları yaptıktan sonra ‘submit ’ ve ‘save and reboot’ yapınız.Modeminizin ışıklarının sönerek yeniden senkron olması gerekir.Işıklarda bir değişim olmuyor ise modeminizi kapatarak yeniden açınız.
    SAYGILARIMLA

• Cevaplarınız için teşşekkürler.Yukarda belirtmeyi unutmuşum.Modemim Usb.Modem kuruluyor ve modemin ayarlarına girebiliyorum ayarlara baktıktan sonra test te yapıyorum modem çalışır durumda hat açık herşey normal.Ben bağlantı oluşturup internete giremiyorum problem burda.Çevirmeli ağda usb dial up modem olarak da görmüyor ne yazık ki.Dial up modem aramaya başlıyor ve dolayısıyla hiçbir modem bulamıyor.Başka türlü nereden bi bağlantı oluşturabilirim.Ağ bağlantılarının özelliklerine giriyorum.tcp ip yi seçip özellikler diyorum ve ip bölümüne kitapçıkta dediği gibi ipleri giriyorum xp deki gibi yani.restart atıyorum.Modemi tekrar kontrol ediyorum modemde bi problem yok problem bağlantı oluşturamam da.SLAHS arkadaşım ayrıntılı açıklaman için çok teşekkürler ama yanlış yaptığım bişey mi var anlamadım.Ağ bağlantılarında zaten tcp ip yüklü.Ben direk modemi kurunca zaten ağ bağdaştırıcılarında modem görünüyor usb broadcom olarak.ağ bağdaştırıcısını kurduktan sonra tcp ip nin özelliklerine girip ip bölümüne ip leri giriyorum dns ip leri de girdim onu da denedim ama sonuç aynı.sonra modemin ayarlarına giriyorum kontrol ediyorum herşey ok.bağlantı oluşturmaya çalışıyorum tıkanıp kalıyorum nasıl ve nerden bir türlü çözemedim çevirmeli ağa girince direk modem aramaya başlıyor modemi ben seçicem diyorum ama dial up modem arıyor usb le bi alakası yok.Başka bir yerden mi yapacağım ?

• up...
  • dostum belki explrer dandır benim 98de bağlanmamıştı sorun 98 lerde exp. 6 bulunmaması sen exp. 6 olduğuna eminmisin?
  • dial-up usb modemler dial işlemi yapar dediğim gibi user@ttnet ve pass gir nettesin.
    hiç olmadı unistall et ancak tekrar kurarken önce software'i kur sonra senden isteği zaman modemi usb'ye tak
    dial-up'un tcp-ip kısmına herhangi bir şey girmemen lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 6 Kasım 2005, 21:38:06 >
  • explorer la alakalı olduğunu sanmıyorum kardeş çünkü internete bağlanamadım onun farkındayım.genede cevap için teşekkürler.

dialup usb modem olarak da görünmüyor yani demek istediğim herhangi bi bağlantı oluşturamıyorum.modem seç diyor.ordan dialup usb modem mi arayayım demek istediğin bu mu kardeş.herneyse bidaha kurcalayayım belki bişeyler bulurum ilginiz için teşekkürler.
  • Hala bir bağlantı oluşturup windows 98 le internete giremiyorum.modem ağ bağlantıları vs.. herşey tamam ama bağlantı oluşturamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.