Şimdi Ara

Windows açıldıkdan sonra simgeler geç geliyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
27.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar ben sorunu çözemedim hala. Masaüstü geç geliyor hoşgeldiniz yazısında bir süre bekleyip masaüstü geliyor fakat simgeler gözükmüyor. explorer.exe de çalışıyor gözüküyor bu anda. bir de arada pc kendiliğinden kapanıyor. önceden hiç böyle bişey olmuyordu sebebi nedir sizce nasıl eskisi gibi çalıştırabilirim? yardımlarınızı bekliyorum. Lisanslı PC Tools Internet Security son sürüm programıyla tarandı ve virüs yanından sıkıntı yok. Pc de fiziksel olarak temiz.

Windows açıldıkdan sonra simgeler geç geliyor...

• Konu Başlığınız Revize Edildi.

Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

DH Yönetimi

Not: Bu msj bilgi amaçlıdır.Lütfen cevap yazmayınız
  • arkadaşlar az önce combofix yaptım ama nafile 6-7 tane dosya sildi ama yok.
  • arkadaşlar konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok mu koskoca sitede?
  • Arkadaşlar bu sorunun farklı sebepleri olabilir yapabilecekleriniz

- Bilgisayarınızı resetleyin ve tekrar açarken F8 tuşuna basarak açılmasını bekleyin ve çıkan tabloda GÜVENLİK KİPİNDE AÇAR

yazısınıtıklayın ve açın ve masa üstü simgeleri varmı diye kontrol edin.Tekrar başlattan kapatıp normal açın.

- Sorun düzelmediyse Başlat menusunden ÇALIŞTIR komutunu tıklayın ve MSCONFİG yazısını yazın.Çıkan tabloda üstte BAŞLATMA

kısmını tıklayın ve oradan ilk açılıştaki başlangın öğrelerinden pc nize yüklenen programlar isimlerini bularak sol kutusundaki işreteri kaldırın

Onemli uyarı !!! Gereksiz herşeyi kaldırmayın .Bilgisayarınıza reset atın ve tekrar çalıştırın .

- Sorun düzelmediyse sebeplerden biride bilgisayarınızda ki güncellemeler kapalıdır ve lisanslı kullanıyırsanız mutlaka açık tutun .

- Sorun düzelmediyse yukarıda yazdığım gibi GÜVENLİK KİPİNDE açınız. Sonra Bilgisayar simgesini sağa tıklayıp özelliklerden açınız ve

sol tarafta çıkan sistem korumasını tıklayın ve orada çıkan tabloda SİSTEMİ GERİ YÜKLE bolumunu tıklayın ve sorun ne zaman çıktıysa

o tarihten bir gün öncesini seçerek sistemi geri yükleme yapın ve bu işlem biraz uzun sürebilir bekyin ve pc açılınca umarım ki düzelir

- Hala sorun devam ederse yapacağınız birşey yok .Önemli yedekleri başka bir diske yada yerel disk D alıp FORMAT atmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 15 Nisan 2013; 15:48:04 >

• merhaba,

Aynı sorunu yaşayan bir kişi olarak çok uzun zamandır bu sorunu çözmek için uğraştım. Uğraşlarım sonucu windows XP için bu sorun çözüldü... Sizlerle de paylaşmak istiyorum çünkü can sıkısı bir detay olduğu ve herkes kısa yoldan "format at kurtul" dediği için ve format için vakti olmayanlar için çözümü buradan yazmak istiyorum. Paylaşdıkça yabancı sitelere olan bağımlılığın azalacağını düşünüyorum...

Ayrıca bu devirde hala XP kullanılıyor mu derseniz. Evet hala kullanıyoruz iş yerinde bazı nedenlerden dolayı. Gayette memnunuz :) hem de ne memnun. Gelişmiş makinalarda XP dehşet derecede hızlı çalışıyor...

Neyse konumuza gelecek olursak uzatmadan, denemediğim metot kalmadı. Combofix yazılımını denedim, driverları aç/kapa yaptım, msconfig yazıp başlangıçtaki tüm yazılımları kapattım vs. derdime çözüm olmadı. Benim için çözüm şu şekilde geldi. masaüstü nerdeyse 1 dakika beklerken 3-4 saniyede windows yüklendikten sonra artık geliyor.

Sıkıntı benim bilgisayarda network ayarındaymış. Hani ağ bağlantılarıma sağ tıklayıp özellikler sekmesini seçtiğimizda karşımıza çıkan yerel ağ bağlantısı ikonu varya, siz internete hangisinden bağlanıyorsanız (bende bir taneydi) ona da sağ klikleyip özellikler seçince bir menü çıkıyor. İki sekmesi var yukarda . Biri "genel" biri de "gelişmiş" sekmesi. Genel menüsünün altında şu TCP/IP ayarlarını yaptığımız seçeneklere benzer bir kaç tane daha başka seçenek var. Orada bende fazladan bir seçenek daha var dı ve en baştaydı. Adı "Netware için İstemci Hizmeti" diye geçiyordu. Bunu unchek yaptım ve kaldır butonuna bastım. Bunu yapınca windows aç kapa istedi. yaptım. Ve sonuç ortada yaklaşık 1 yıldır denemediğim şey kalmayan ikonların 1 dakkada yüklenmesi olayı 3 saniye ye düşüverdi.

Hala bu sorundan muzdarip arkadaşlara çözüm olsun diye kendimi yazmak zorunda hissettim. Unutmayın bu XP için. Diğer sürümlerdeki durumu bilmiyorum denemedim.

Sağlıcakla kalın...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.