Arkadaşlar ben önceden binanın altındaki cafeden internet çekmiştim ve teknik servis ağ bileşenlerimi ayarlamıştı.Ancak sonradan aramızda anlaşmazlık çıkınca telekomdan 512 sınırlı adsl'ye geçtim.Asus 4 eternet çıkışlı modemim var.Başta otomatik ip al ile internete bağlanamıyordum bir dns sunucusu gerekiyordu.Daha sonra yüklü olan bileşenlerden TCP/IP sürüm 6'yı kaldırdım ve TCP/IP süzme işlemini aktifleştir yaptım.Şimdi otomatik ip ile ve DNS sunucusu kullanmadan bağlanabiliyorum nete. Ancak benim kafam karıştı acaba diğer bileşenleri kaldırmalımıyım ya da bazı ayarları değiştirmelimiyim diye. Bilgisayarımda yüklü bileşenler: -microsoft ağları için istemci -cFosSpeed internet protocol for fasterconnections -Service Advertising protocol -Qos paket zamanlayıcısı -Ağ izleyicisi sürücüsü -NWlink NetBIOS -NWlink IPX/SPX/NetBIOS uyumlu aktarma iletişim kuralı -Internet iletişim kuralları (TCP/IP) Bunlar.Acaba benim şu anki bağlantım için hangileri gereksiz.Hangilerini kaldırmalıyım ya da ne ayar yapmalıyım veya eklemem gereken birşeyler var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar yok mu yardım edecek biri?????
arkadaşım bende adsl kullanıcısıyım ve benim ağ ayarlarımda şunlar var:
-microsoft ağları için istemci -microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı -Qos paket zamanlayıcısı -Internet iletişim kuralları (TCP/IP)
başka da bişey yok ve sorunsuz şekilde bağlanıyorum, kendi otomatik IP alıyor.
dostum yardımın için çok sağol.Sen de olmasaydın kimse beni adam yerine koymayacaktı...