merhabalar arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum. kaç gündür googlede sağda solda çok araştırdım ama cevabını bulamadığım bir sorum olacak. şimdi bende orijinal windows 7 DVD si var ve bilgisayarıma her format attığımda yaklaşık 128 güncelleme yüklemem gerekiyor. önemlimi değilmi bilmiyorum ama yüklemeden rahat edemiyorum:) şimdi formattan sonra driverleri yüklemeden önce. sadece lan driverini yükleyip internete bağlandıktan sonra tüm güncellemeleri yükleyip windowsun sistemimdeki kurulu güncel halini normalde kullandığımız format DVD si gibi bir boot DVD si yapmak istiyorum. yanlış anlaşılmasın yedeklemeden bahsetmiyorum. bunu diğer bilgisayarımada kardeşimin bilgisayarınada kurmak istiyorum. herşeyiyle orijinal olacak hiç bir oynama yapmadan sadece güncel Windows olacak bunun için ne yapabilirim? yada yapabilirmiyim? şimdiden teşekkürler
dvd şeklinde olmaz yedekleme olur ancak recovery gibi.ama windows7 güncellemelerine çok takılmayın service pack1 yükleyin yeter.dvd zamanla aşınıyor onunda bi yedeğini almanızı öneririm.artık orjinalleştirme çok basit oldu istersen indir setubu dursun
remastersys diye bir program var... işletim sistemini kuruyorsun... güncellemeleri ve üçüncü parti yazılımları kuruyorsun.... daha sonra bu programı çalıştırıyorsun... bir kurulum dvd si hazırlayıp iso dosyasını veriyor... yanlız ubuntu linuxta kullandım bunu... windows versiyonu olabilir araştırın...
tarikkk_
kullanıcısına yanıt
Selam Bu iş için 3 seçenek var fakat 3. seçeneği zaten yapmak durumunda kalıyorsunuz. Yani kurulum sonrasında güncelleme yapmak. Diğer 2 seçenek ise şöyle..
1. Sysprep. Bu yöntem kurulum yaptıktan sonra tüm güncellemeleri indirip sonrasında .ISO uzantılı dosyayı oluşturur.. 2. Win7'ye ait tüm .msu uzantılı dosyaları indirerek entegre yapmak.
Google amcada Sysprep hakkında yeteri kadar konu ve bilgi bulabilirsiniz. 2. yöntem için ise size entegre yapabilmek için KOD.CMD dosyası gerekir. İsterseniz verebilirim.. Ben bu yöntemi tercih ediyorum..
Bu linkteki ve sizin kurduğunuz sistem ne ise onu seçerek entegre işlemini gerçekleştireceksiniz. Yani x64 veya x86.. 128 adet güncelleme doğrudur fakat eski sürümler de bu verdiğim linkte mevcut olduğundan sayı artacaktır. Güncel olanlarını indirmek için, kurduğunuz 128 adet güncellemenin listesini almak durumundasınız..
İsterseniz size uygun olan x64 veya x86 bendeki mevcut güncellemeleri bir yere upload eder ve siz indirdikten sonra beni haberdar edersiniz. Ayrıca Teamviwer aracılığı ile size bağlanıp, KOD.CMD dosyasını kopyaladıktan sonra nasıl yapıldığını görmüş ve öğrenmiş olursunuz. Bu işlem için bu kadar bilgi sanırım yeterli oldu. Kolay gelsin..
zaman ayırıp cevap yazan herkese tek tek çok tşk ederim. ben bu olayın bu kadar uğraşmalı olabileceğini düşünmemiştim. belki ufak bir programla yapılabilir diye düşünmüştüm. madem bu kadar uğraşmalı hiç gerek yok. iyi günler dilerim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme