Şimdi Ara

Windows dan Linux'e geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sadece 1 hafta Ubuntu kullanmıştım çok deneyimim yok Windows'dan da artık yeterince bezmiş sürekli Bill Gates'e sayıp söven biri oldum geçen hafta hocam konu olarak bir linux dağıtımını kurmamı söylemişti Debian kurdum 1 hafta kullandım şimdi tamamen linux'e geçmek istiyorum fakat 3ds Max kullanıyorum bunu linux e nasıl kurarım Ubuntu mu kullanayım Debian mı ? bunların işlevi hakkında bilgim yok denecek kadar az ne yapayım eğer 3ds Max'i linux e kuramayacaksam 50GB lık bi alan oluşturup 3dsMax,photoshop filan kurup arta kalan bütün bölümü ubuntu, debian artık hangisini kullanıcaksam ona ayırmayı düşünüyorum tavsiyeniz nasıl olur ?

• Kardesim mint os kullan hem kullanisli hem de windows kadar akici olur senin icin yeni baslayanlara bire bir tek tik ile herseyini cok rahat bir sekilde yapabilirsin biraz kurcukla derim onun haricinde mint kendine ozel bir playstore tarzi bir oyun ve programlarin bulundugu guzel bir sistemi var ayni ubuntudaki gibi oradan istedigin tum *.exe uzantilarini kurabilirsin linux ozgurluktur ogrenince hak vereceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ms.vasilis kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tavsiyen için teşekkürler bilgisayarı ilk aldığımda Ubuntu kurulu idi sonradan ben windows a çevirdim fakat artık illallah ettirdiği için bir linux dağıtımına geçicem öğrenmek için ve tamamen linux kullanmak için Ubuntuyu ilk defa kullandığımda windows a geçmeden önce tarayıcı olsun diğer şeyler olsun biraz sıkıntı yaşamıştım örnek 50 yaşındaki dayımın bilgisayar kullanışı gibi oldu başlangıçta olucak böyle şeyler ama hızlı alışabilirmiyim ?
  • Mint kullan zaten hersey yerinde olacaktir firefox vs yukledikten sonra
    1 Turkce klavye icin
    (Ctrl+alt+t bu terminalin kisa yoludur)
    Setxkbmap tr yaziyorsun terminale ve QTr kalvyen hayirli olsun
    2 menu den firefox mint addon sileceksin bir ton engelleme yapiyor
    Menu-synaptic yaz orda package yanlis yazmis olabilirim ordan arama yerine firefox addon yaz mint addonu gelecektir ayrica bu sistemden heraradigini da rahatlikla indirebilirsin idle gibi
    Sonra yine synaptic de wine yaz arattir ve geleni kur kurma ve kaldirma islemi icin de sag tikla isaretle yukaridan uygula yapacaksin wine yuklendikten sonra istedigin *.exe uzantisini yukleyebileceksin yine sorun olursa yaz

Tamamdır çok teşekkürler ellerin dert görmesin bir sorun olur ise buradan ulaşmaya çalışırım.
  • Farketmez gunde bir kac kere giriyorum cevap vermeye calisirim

hocam yaklaşık 1 saat önce kurdum gerekli ayarlamaları filan yaptım 3ds Max kullanmak için windowsu tamamen silmemiştim bilgisayar açılışta windows umu yoksa GNU/Lunix Mint i mi seçmek istirosun diye bir soru sorması gerekiyor benim bildiğim ama nedendir hiç bir fikrim yok bu soru gelmiyor neden sizce yalnış birşey mi yaptım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isletim boot menusunu silmissin once linuxu sil sonra windows cd tak baslangic onarim yap daha sonra linux yuklerken boot menu yaratma secenegine tikla

grubu düzenlese daha mantıklı olmaz mı ?
    Linux bilmediğimden swap ayarı filandır bayağı karıştırdım bu düzeltmeyi yarın akşam yapamaya çalışacağım çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.