Şimdi Ara

Windows görev yöneticisi ile fan sesinin ilgisi? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu olay başıma ilk defa geliyor ve bu konuda belliki yetersiz kalmaktayım. Nette uzun araştırmalar da yapmama rağmen sorunumla ilgili herhangi bir çözüm bulamadım. Yeni bir şey kurmadımki diyeyim ondan mı kaynaklanıo acaba. Bir anda ortaya çıkan bi şey. 2-3 gündür laptopumun fanı aşırı derece de hızlı çalışmakta ve gereksiz olan arka planda çalışan bir çok uygulamayı kapatmama rağmen laptop fanında bir değiklik olmadı. 6-7 tane farklı antivirüs ile tam tarama yaptırdım herhangi bir virüs bulamadım. Virüsten kaynaklı olabilecek bir problem de olacağını sanmıyorum. Windows görev yöneticisinde arka plandaki programları kapatayım derken farkkettim her görev yöneticisini açtığımda fanın sesi kapanıyor. Stabil haline geri dönüyor. Ta ki görev yöneticisini kapatıncaya kadar. Kapattığım an tekrar fan hızlanmaya ve ses çıkarmaya başlıyor. Tekrardan görev yöneticisini açtığımda yine fan susuyor. Acaba windows görev yöneticisi hangi programı kullanıyor veya tetikliyorda böyle bir sorun ortaya çıkıyor. İşlemcinin aşırı ısınması, ağır yük altında çalışması gibi sıkıntılar yok. Laptop zaten buz gibi. i 7 2.93 işlemci 6 gb 1333 mhz ram vs. Yani donanım olarakta bi sorun olacağını zannetmiyorum. Şimdiden teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum. Gerçekten can sıkıcı bi durum gece kulaklıkla film izlemek berbat bi şey :D. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi image_ -- 25 Kasım 2012; 1:02:35 >

• Aynı sorunu bende yaşıyorum.Çözebildiniz mi problemi acaba
  • Yardım edecek yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azzarath

Yardım edecek yok mu ?
    Cpu kullanımı normal seviye de mi seyrediyor peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymphetamine

Cpu kullanımı normal seviye de mi seyrediyor peki ?

Alıntıları Göster
    görev yöneticisi açıkken %1 lerde ama kapattıgımda ise büyük olasılıkla %100 artıyor ve fan aşırı çalışıyor
  • quote:

görev yöneticisi açıkken %1 lerde ama kapattıgımda ise büyük olasılıkla %100 artıyor ve fan aşırı çalışıyor

Alıntıları Göster
    Azılı bir virüs gibi duruyor hani kendini saklayabilen cinsten :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lj94

Azılı bir virüs gibi duruyor hani kendini saklayabilen cinsten :D

Alıntıları Göster
    Aynı şekilde bende 3 4 farklı anti virüs ile tarattım ama sonuç yok.
  • quote:

Aynı şekilde bende 3 4 farklı anti virüs ile tarattım ama sonuç yok.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    vala sabaha karşı 5 gibi felan uyudum aramadığım taramadığım yer kalmadı. Bilgisayardada herhabgi bir sorun yokki bi anda olan bişe nası halledeces hiç bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: image_

vala sabaha karşı 5 gibi felan uyudum aramadığım taramadığım yer kalmadı. Bilgisayardada herhabgi bir sorun yokki bi anda olan bişe nası halledeces hiç bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Aynı şekilde 2 gündür uğraşıyorum ama bi sonuç yok.
  • Problem gerçekten de çok ilginç. Bende biraz baktım şimdi var mı bir çözümü diye, yabancılarda da bir kaç gündür bu probleme maruz kalanlar var ama henüz çözüm için bir gelişme yok. Diğer arkadaşların ve sizin söylediğiniz yolların hepsi izlenmiş. Ben ekstra şunu söyleyebilirim eğer daha önceden denenmemiş ise komut satırından "tasklist" komutu ile birde deneyin arkaplanda çalışan görmeyi. Eğer tasklist yazdığınızda fanın hızı düşerse yine yapacak birşey yok ama düşmez ise hangi exe nin şüpheli olduğu teyit edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeblog

Problem gerçekten de çok ilginç. Bende biraz baktım şimdi var mı bir çözümü diye, yabancılarda da bir kaç gündür bu probleme maruz kalanlar var ama henüz çözüm için bir gelişme yok. Diğer arkadaşların ve sizin söylediğiniz yolların hepsi izlenmiş. Ben ekstra şunu söyleyebilirim eğer daha önceden denenmemiş ise komut satırından "tasklist" komutu ile birde deneyin arkaplanda çalışan görmeyi. Eğer tasklist yazdığınızda fanın hızı düşerse yine yapacak birşey yok ama düşmez ise hangi exe nin şüpheli olduğu teyit edilebilir.
    process explorer ile de dener misin dostum?

(ms programıdır; gelişmiş görev yöneticisi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

process explorer ile de dener misin dostum?

(ms programıdır; gelişmiş görev yöneticisi)

Alıntıları Göster
    Ilk kez boyle bi problem goruyorum. Yabanci kaynaklarda biraz arastirdim sadece bi yerde ayni sikayet var.

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1655478

Yeni bir virus olabilir mi ? Arka planda islemciyi mesgul edip kullanici gorev yoneticisini actiginda gorup kapatmasini engellemek icin kodlanmis bi virus mesela ? Yeni oldugu icin AV ler tespit edemiyor olabilir baska mantikli bir fikir gelmiyor aklima.

Guc secenekleri ile ilgili ayarlara baktiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 23 Kasım 2012; 19:50:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

Ilk kez boyle bi problem goruyorum. Yabanci kaynaklarda biraz arastirdim sadece bi yerde ayni sikayet var.

Yeni bir virus olabilir mi ? Arka planda islemciyi mesgul edip kullanici gorev yoneticisini actiginda gorup kapatmasini engellemek icin kodlanmis bi virus mesela ? Yeni oldugu icin AV ler tespit edemiyor olabilir baska mantikli bir fikir gelmiyor aklima.

Alıntıları Göster
    Ne yapacağımı bende bilmiyorum bios update felan denemek istedim bu kez saolsun casper markadan mı yoksa bizim azizliğimizden midir bilmem bıos güncellemesi bulamadım. Son çare olarak format atmayı deneyecem. Ne var ne yoksa temizlemeyi düşünüyorum. Herhangi bi değişiklik olur ise buradan haber ederim. Ayrıca uğraş veren arkadaşlara içten teşekkür ederim. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

Alıntıları Göster
    Laptopunun fanını temizlemeyi denedin mi? Eğer laptopu alalı 1 seneden fazla olduysa ve sıkça kullanıyorsan, muhtemel bir sorun. Sonuçta devamlı kullanıyorsan, farketmen ister istemez zaman almış olabilir. Ama açmadan önce, tavsiyem yanında internet erişimi olan ikinci bir bilgisayar daha olması, gerektiği zaman olası problemlere bakabilmen için tavsiye edilir.

Ek olarak, virüs taramasını windows altında değil de, başlangıçta veya linux ortamında yapman daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Yeni program kurmasan bile, bilgisayarının ayarlarında kendin veya bir program aracılığıyla (örn: CClearner, Advanced System Care) yapmış olabilieceğin bazı değişiklikler sebep olmuş olabilir.

Kullanmakta olduğun programlar, güncelleme yaptıktan sonra, sisteme bindirdikleri yük değişebilir veya başk problemler sebebiyle bilgisayarını yavaşlatabilir. Örn; av olarak Avast kullanıyorum. Birkaç güncelleme sonra sistemde yavaşlama olduğundan arada bir tamamen kaldırıp tekrar kuruyorum, sorun büyük oranda çözülüyor.

Bunlardan başka ihtimal aklıma şimdilik gelmiyor, olursa ekleme yapmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük

Laptopunun fanını temizlemeyi denedin mi? Eğer laptopu alalı 1 seneden fazla olduysa ve sıkça kullanıyorsan, muhtemel bir sorun. Sonuçta devamlı kullanıyorsan, farketmen ister istemez zaman almış olabilir. Ama açmadan önce, tavsiyem yanında internet erişimi olan ikinci bir bilgisayar daha olması, gerektiği zaman olası problemlere bakabilmen için tavsiye edilir.

Ek olarak, virüs taramasını windows altında değil de, başlangıçta veya linux ortamında yapman daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Yeni program kurmasan bile, bilgisayarının ayarlarında kendin veya bir program aracılığıyla (örn: CClearner, Advanced System Care) yapmış olabilieceğin bazı değişiklikler sebep olmuş olabilir.

Kullanmakta olduğun programlar, güncelleme yaptıktan sonra, sisteme bindirdikleri yük değişebilir veya başk problemler sebebiyle bilgisayarını yavaşlatabilir. Örn; av olarak Avast kullanıyorum. Birkaç güncelleme sonra sistemde yavaşlama olduğundan arada bir tamamen kaldırıp tekrar kuruyorum, sorun büyük oranda çözülüyor.

Bunlardan başka ihtimal aklıma şimdilik gelmiyor, olursa ekleme yapmaya çalışırım.

Alıntıları Göster
    Sanırım sorunun çözümünü buldum. Dtask manager kurdum ve görev yöneticisini kapatınca Igfxupdate.exe adlı dosyanın cpu yu %100 kullandığı ortaya çıktı.Bunu kapattığımda düzeldi.Ama bunu silmeyi başarmadım. Restart attığımda yeniden başlıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azzarath -- 24 Kasım 2012; 21:01:32 >

• quote:

Sanırım sorunun çözümünü buldum. Dtask manager kurdum ve görev yöneticisini kapatınca Igfxupdate.exe adlı dosyanın cpu yu %100 kullandığı ortaya çıktı.Bunu kapattığımda düzeldi.Ama bunu silmeyi başarmadım. Restart attığımda yeniden başlıyor çünkü.

Alıntıları Göster
    CCleaner veya benzeri bir program ile başlangıçta açılan programlar listesine bakıp, oradan durdurmayı deneyebilirsin. Umarım sıkıntı çözülür.
  • quote:

aynen kardes dediğin programı kurunca %100 kullanıyor. Fakat Dtask ile Igfxupdate.exe yi kapatmayı başaramadım. Nasıl yaptığını bi anlatabilirmisin acaba. Sonrasın programı silmek kolay olabilir. Arka planda görevi sonlandıramadığım için dosyayı silemiyor. Igfxupdate.exe nin yeri c: de window içinde syswow64 dosyası içerisinde kapatmayı başardıysan arka plandan direk oradan dosyayı silinebilir diye düşünüyorum. Ama dosyayı kapatamadım bi türlü. Cvb ını bekliyorum. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: image_

quote:

aynen kardes dediğin programı kurunca %100 kullanıyor. Fakat Dtask ile Igfxupdate.exe yi kapatmayı başaramadım. Nasıl yaptığını bi anlatabilirmisin acaba. Sonrasın programı silmek kolay olabilir. Arka planda görevi sonlandıramadığım için dosyayı silemiyor. Igfxupdate.exe nin yeri c: de window içinde syswow64 dosyası içerisinde kapatmayı başardıysan arka plandan direk oradan dosyayı silinebilir diye düşünüyorum. Ama dosyayı kapatamadım bi türlü. Cvb ını bekliyorum. Saygılar...

Alıntıları Göster
    aynı şekilde tam kapatamadım bende sadece suspend seçeneği ile çalışmasını engelledim galiba hala açık çünkü

• quote:

aynı şekilde tam kapatamadım bende sadece suspend seçeneği ile çalışmasını engelledim galiba hala açık çünkü

Alıntıları Göster
    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/igfxupdateexe-forces-cpu-to-load-100/5936cbd2-a758-4a27-946f-0bac401d56f3 şu linkte birşeyler var ama tam olarak çözümü galiba ama ingilizcem pek iyi olmadığı için sorayım dedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.