Şimdi Ara

Windows görev yöneticisi ile fan sesinin ilgisi? (Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamam kardes üzerinde çalışıyorum bende şu an. inş. bu sorunun üstesinden geleces :D hayırlısı.
  • Kardeşim hiç uğraşma güvenli kipten açıp sil ve tamam
  • http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/igfxupdateexe-forces-cpu-to-load-100/5936cbd2-a758-4a27-946f-0bac401d56f3

Yukarıda verdiğim link sanırım sizin problemin aynısı. Oradakilerin sorunun çözüldüğünü anlatıyor. İsterseniz linkden bakabilirsiniz. Sadece birisi madde madde yazmış, onu buraya çevirebildiğim kadar kopyalayacağım.

Bu arada, ben çevirene kadar birileri linki vermiş bile

1/ Open the Task Manager (and let if open)
    2/ Go in C:\Windows\System32 and delete "igfxupdate.exe"
    3/ Go in C:\Windows\SysWOW64 and check if "igfxupdate.exe" is also here, if yes delete it
    4/ Open the windows services management console
    Start > Execute > services.msc or Start > type "services.msc" in the search bar (Windows 7)
    5/ Look for "Search Indexer" -> Right click -> Properties and change the "Automatic" into "Disabled"
    6/ Reboot
    7/ Open the Windows CMD as an Administrator
    Start > type "cmd" in the search bar (Windows 7) -> Right click -> Run as an Administrator
    8-> Type "sc delete SearchIndexer" then hit Enter

1. Görev yöneticisini açın ve açık tutun
    2. C:\Windows\System32 ye gidin ve "igfxupdate.exe" yi silin
    3. C:\Windows\SysWOW64 e gidin ve eğer orada da "igfxupdate.exe" varsa, onu da silin
    4. Windows hizmetleri yönetim ekranını açın
    Başlat > Çalıştır > services.msc -veya- Başlat > arama yerine "services.msc" yazın (Windows 7 için)
    5. Listeden "Windows Search" bulun > Sağ tık >Özellikler, Başlangıç türünü "Otomatik" -> "Devre Dışı" şeklinde değiştirin.
    6. Bilgisayarı baştan başlatın
    7. Windows konsolunu yönetici olarak başlatın (Başlat > "cmd" yazın > çıkan sonuca sağ tık > "Yönetici Olarak Çalıştır", XP de Başlat > Çalıştır > cmd yazıp enter a basın)
    8. "sc delete SearchIndexer" yazın ve Enter'e basın (Genelde komutlar ingilizcede halinde nasılsa öyle olur, eğer olmazsa, "SearchIndexer" yerine "Windows Search yazmanız gerekir sanırım, ama emin değilim!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklı_gözlük -- 25 Kasım 2012; 0:24:37 >

• Eyvallah kardeşim ben direkt güvenli kipte açıp dosyayı sildim ve sorun çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • Ben güvenli kipte açtım oradan sildim fakat bilgisayarı tekrar başlattığımda dosyalar yine oradaydı. Bi şey değişmedi açıkçası.

Ayrıca meraklı gözlük arkadaş güzel çevirmiş fakat ondada 5. adımda kaldım. Nasıl iş anlamadım vala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: image_

Ben güvenli kipte açtım oradan sildim fakat bilgisayarı tekrar başlattığımda dosyalar yine oradaydı. Bi şey değişmedi açıkçası.

Ayrıca meraklı gözlük arkadaş güzel çevirmiş fakat ondada 5. adımda kaldım. Nasıl iş anlamadım vala.

--Hizmetler ekranında "Windows Search" ı bul, sağ tıkla, Başlangıç türünü "Devre Dışı" yap.
    --Bilgisayarı baştan başlat

--Win7 ............................ Başlat -> "cmd" yaz -> çıkan siyah simgeye sağ tık -> "Yönetici olarak çalıştır"
    Xp (Sanırım böyleydi) ... Başlat -> Çalıştır -> cmd -> enter a bas

-- "sc delete SearchIndexer" yaz ve enter a bas

Umarım açıklayabilmişimdir, olmazsa baştan anlatabildiğim kadar ayrıntılı tekrar yazmaya çalışırım

• hay allah razı olsun hepinizden. Sonunda yumuşak bir ses. Allahım sana geliyorum. Arkadaşlar hepinize çok teşşekür ederim. Sonunda düzeldi vala. Meğerse hizmetler(yani başlat-çalıştır-services.msc yazdıktan sona çıkan ekran) kısmında pencerenin üst tarafında windows search veya arama butonu gibi bişe arıorum. Meğerse alt ta sıralanan kısımda windows search kısmı varmış orada sağ tık yapmak gerekli. Çok teşekkürler. Saygılar selamlar umarım bu soruna yakalanan bundan bu topik sayesinde kurtulabilir. Hayırlı ve sessiz gecelere :D
  • O zaman bana da önceki mesajı biraz düzenlemek kalır :) Sorun çözüldüyse ne mutlu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklı_gözlük -- 25 Kasım 2012; 0:22:08 >
  • Bu sorun bugun benimde başıma geldi Laptopta ısı 80 derece altına hiç inmiyor fan hızlı bir şekilde çalışıyor, bu durumda oyun oynamaya çalışıncada oyunlar donuyordu... Görev yöneticisini açınca ısının normale döndüğünü gördüm ve aradaki bağı bir türlü çözemedim virus taraması falan yaptım combofix falan hiç işe yaramadı...

Tam format atmayı düşünüyordum ki bu başlığı gördüm...
    Gerçekten teşekkür ederim sorun igfxupdateymiş advanced task managerde Cpu %100 yaptığını dediğiniz gibi gördüm ve hemen güvenli kipte sildim daha sonrada servisi devre dışı bırakarak anlatılan şekilde CMD komutundan da sildim...

Sorunum çözüldü çok şükür artık ısı 50 dereceye düştü ve fan harıl harıl çalışmayı bıraktı... Hic ses gelmiyor laptoptan artık çok sakin çalışıyor ve oyunlardaki kasma sorunuda düzelmiş oldu...

Sırf bu başlığa teşekkür edebilmek için foruma üye oldum. Teşekkür ederim...

Umarım birdaha kimse böyle bir sorunla karşılaşmaz, karşılaşırsa bu başlıktan inş faydalanır...

Tekrar teşekkürler arkadaşlar artık bilgisayarim eski haline döndü ısı değerlerim 80 lerden 50 ye düştü fanım sustu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidullah -- 13 Aralık 2012; 23:31:06 >

• Ne demek kardeş. İyiki sorunun çözülmüş. Bildiklerimizi paylaşırsak herkese yardımcı olabiliriz.
  • sorunun aynısı bende de var tam olarak cözemedim igfxupdate.exe siliyorum düüzeliyor ama yeniden başlattığımda yeniden aynı sorun devam ediyor yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük

quote:

Orijinalden alıntı: image_

Ben güvenli kipte açtım oradan sildim fakat bilgisayarı tekrar başlattığımda dosyalar yine oradaydı. Bi şey değişmedi açıkçası.

--Hizmetler ekranında "Windows Search" ı bul, sağ tıkla, Başlangıç türünü "Devre Dışı" yap.
    --Bilgisayarı baştan başlat

--Win7 ............................ Başlat -> "cmd" yaz -> çıkan siyah simgeye sağ tık -> "Yönetici olarak çalıştır"
    Xp (Sanırım böyleydi) ... Başlat -> Çalıştır -> cmd -> enter a bas

-- "sc delete SearchIndexer" yaz ve enter a bas

Umarım açıklayabilmişimdir, olmazsa baştan anlatabildiğim kadar ayrıntılı tekrar yazmaya çalışırım

aynı sorun bende de var bana biraz daha genel bi açıklama yapabilirmisn

• Ya sırf bu yüzden format attım makineye ama yine aynı durum baş gösterdi . Söylediğinzi yapınca makine kuzu gibi oldu resmen ellerinize sağlık Bir sayfada çözüm yolu buldunuz .. Sırf teşekkür etmek için ben de bu aileye katıldım ( Yeni üye ) sayenizde...
  • Arkadaşlar, yeterince açıkladığımı zannetmiştim, ama hala anlaşılmayan noktalar var sanırım. O yüzden açıklayabileceğim kadar geniş olarak bir kez daha anlatacağım;

--Görev yöneticisini ( Ctrl+Alt+Del yaptığınızda gelen ekran, Win7 de gelen ekran dan "Görev Yöneticisi'ni Başlat" ı seçtiğinizde çıkan ekran) açın.
    --Açtığınızda, ekranın üst tarafına yakın olan yerdeki sekmelerden "İşlemler" sekmesini seçin. Seçtikten sonra, sol alttan "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" i tıklayın/işaretleyin.
    --Ardından listeyi CPU'ya göre sıralatın ("İşlemler" i seçtiğimiz satırın altındaki satırdan "CPU" yu seçin, büyük değerden küçük değere doğru sıralanmaları lazım).
    --Eğer sizde listenin üst sıralarında "Igfxupdate.exe" adında bir program için CPU değeri yüksekse (örneğin 20 den fazlaysa) aşağıdaki çözümü uygulayın.

Bu çözüm aşağıdaki linkten çevrilmiştir;

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/igfxupdateexe-forces-cpu-to-load-100/5936cbd2-a758-4a27-946f-0bac401d56f3

3/ Go in C:\Windows\SysWOW64 and check if "igfxupdate.exe" is also here, if yes delete it
    Start > Execute > services.msc or Start > type "services.msc" in the search bar (Windows 7)
    5/ Look for "Search Indexer" -> Right click -> Properties and change the "Automatic" into "Disabled"
    6/ Reboot
    Start > type "cmd" in the search bar (Windows 7) -> Right click -> Run as an Administrator

Yazılanları yaparken, tırnak işaretleri >" "< işlemlere dahil değildir!!

Dosyaları silmek için, eğer görev yöneticisinde çalışıyor görünüyorlarsa, ilk başta kapatılmaları gerekir. O yüzden bu işlemleri güvenli kipte yapmanız, olası bazı sıkıntıların olmasını (örneğin, programın durdurulamaması veya silinememesi gibi durumları) engelleyebilir. Bilgisayarınızı güvenli kipte başlatmak için, bilgisayarınızı yeni açtığınızde veya yeniden başlattığızda, Windows'un başlatılma ekran gelmeden önce F8 tuşuna (klavyenin sayı tuşlarının üstündeki sıradan) basınız. Ardından çıkan seçeneklerden (klavyedeki yukarı ve aşağı ok tuşlarıyla istediğiniz seçeneğe geçebilirisiniz) "Güvenli kipte başlat" ı seçerek, bilgisayarınızı güvenli kipte başlatabilirsiniz. Bu modda bilgisayarınızın bazı özellikleri daha güvenli işlem yapabilmeniz için devre dışı bırakılmış olacaktır.

1-- Görev Yöneticisi'ni başlatın ve açık bırakın. (Ctrl+Alt+Del tuş kombinasyonuyla veya herhangi bir tam ekran uygulamada değilken, ekranın altında bulunan çubuğa sağ tıklayıp, "Görev Yöneticisi'ni Başlat"ı seçerek)

2-- "Bilgisayarım" a girin.

3-- "Yerel Disk (C:)" ye girin (Eğer ismini değiştirdiyseniz, "Yerel Disk" yazan yerde farklı birşey yazıyor olabilir.

4-- "Windows" isimli klasörü açın (Eğer bilgisayar hakkında bilginiz yeterli değilse, lütfen bu klasör içinde herhangi bir değişiklik yaparken dikkatli olunuz!)

5-- "System32" isimli klasörü açın

6-- Bu klasör içinde "igfxupdate.exe" isimli dosyayı bulun ve silin (dikkatli olun, çevresindeki dosyalar eğer Intel ekran kartı kullanıyorsanız, ona ait dosyalardan oluşmaktadır, yanlış dosyayı silmeyin.)

7-- Bir üst klasöre ("Windows" a) geri dönün. (Bunu, pencerinin sol üstünde olan iki ok işaretinden soldakine tıklayarak yapabilirsiniz.)

8-- Şimdi -varsa- "SysWOW64" isimli klasörü açın ve aynı dosyayı ("igfxupdate.exe") arayın ve varsa bunu da silin.

9-- Windows hizmetleri yönetim ekranını açın. Bunun için ekranın sol alt köşesindeki "Başlat" a tıklayın.

Windows 7 için; "Çalıştır" a basın. "services.msc" yazın ve "Tamam"ı tıklayın.
    ya da
    "Programları ve dosyaları ara" yazan yere "services.msc" yazın. Çıkan sonuca tıklayın.

Uzun zamandır Xp kullanmadığımdan ve elimin altında olmadığından maalesef Xp ile ilgili adımları yazamıyorum. Burada yapılanları Xp deneyip, olumlu sonuç alan olursa lütfen yazsın, ona göre tekrar elden geçiririm.

10-- Karşınıza gelen ekranda, sağ taraftaki listeden "Windows Search" yazan satırı bulun.
    Sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin.
    Karşınıza gelen ekranda "Başlangıç türü" yazan yerin yanındaki kutucuktan "Devre Dışı" nı seçin ve "Tamam"ı tıklayın.
    "Hizmetler" ekranını kapatın ve bilgisayarınızı baştan başlatın.

11-- Bilgisayarınız baştan başladıktan sonra;
    "Başlat" a tıklayın.
    "Programları ve dosyaları ara" yazan yere "cmd" yazın.
    Çıkan sonuca sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" ı seçin.

12-- Karşınıza çıkan ekrana şunu yazın;
    sc delete SearchIndexer
    ve Enter a basın

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Anlaşılmayan yerler veya tavsiyeleriniz varsa lütfen belirtiniz.

İyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/igfxupdateexe-forces-cpu-to-load-100/5936cbd2-a758-4a27-946f-0bac401d56f3

Yukarıda verdiğim link sanırım sizin problemin aynısı. Oradakilerin sorunun çözüldüğünü anlatıyor. İsterseniz linkden bakabilirsiniz. Sadece birisi madde madde yazmış, onu buraya çevirebildiğim kadar kopyalayacağım.

Bu arada, ben çevirene kadar birileri linki vermiş bile

6/ Reboot

1. Görev yöneticisini açın ve açık tutun
    2. C:\Windows\System32 ye gidin ve "igfxupdate.exe" yi silin
    3. C:\Windows\SysWOW64 e gidin ve eğer orada da "igfxupdate.exe" varsa, onu da silin
    4. Windows hizmetleri yönetim ekranını açın
    Başlat > Çalıştır > services.msc -veya- Başlat > arama yerine "services.msc" yazın (Windows 7 için)
    5. Listeden "Windows Search" bulun > Sağ tık >Özellikler, Başlangıç türünü "Otomatik" -> "Devre Dışı" şeklinde değiştirin.
    6. Bilgisayarı baştan başlatın
    7. Windows konsolunu yönetici olarak başlatın (Başlat > "cmd" yazın > çıkan sonuca sağ tık > "Yönetici Olarak Çalıştır", XP de Başlat > Çalıştır > cmd yazıp enter a basın)
    8. "sc delete SearchIndexer" yazın ve Enter'e basın (Genelde komutlar ingilizcede halinde nasılsa öyle olur, eğer olmazsa, "SearchIndexer" yerine "Windows Search yazmanız gerekir sanırım, ama emin değilim!)

hocam emeğinize sağlık bu başlığı gördüğüm zaman mutluluktan uçacak gibi oldum çözümü okudum sonra bende yapayım dedim görev yöneticisini başlattım sonra system32 klasörüne girdim fakat şu "igfxupdate.exe" dosyası mı artık programı mı her neyse onu bulamadım c'de aradım ordada yok şaşkın bir durumdayım...

• idris0189 İ kullanıcısına yanıt
    bu sorun şuan bende de var ama ismi "igfxupdate.exe" değil DTaskManager yükledim bende or da "setup.exe*32" adında bişey var onu siliyorum kapatıyorum geri geliyor ve fanı çok fazla çalıştırıyor yardımcı olur musun
  • benim windows saati geri kalıyor ve fan çıldırıyor bende saati güncelliyorum ve fan sesi normale dönüyor bi dene istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.