Şimdi Ara

windows kurma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung np530 ultrabook bilgisayarmın hdd ni değiştirmek istedim. yeni hdd yi takıp ssd ye yeni windows kurmak istedim. hem win7 denedim hem win8. fakat dosyalar yüklendikten sonra bilgisayar yeniden başlaması gerekiyor ya. işte orda bilgisayar kapanıyor fakat tekrar açılmıyor. ilk siyah ekranda bilgisayar tekrar tekrar kendiliğinden kapanıyor. sonradan linux kurdum çalışıyor fakat windows kuramıyorum. yardım edebilecek var mı?

• bu arada eski hdd yi takıp kurmayı denedim yine olmadı. ssd ye değil de hdd lere kurmayı denedim yine olmadı.
  • YOK MU BİR ÇÖZÜM??????????
  • iso bozuk olabilir , başka isodan denedin mi ?
  • bir kısmı win 7 bir kısmı win 8 olmak üzere toplam 10 farklı iso denemişimdir. zaten dosya yüklemede falan hiç hata vermiyor. yeniden başlatmaya geçince "setup a girmek için f2..." falan yazan yerden ileri geçemiyor çat resetleniyor. ssd ile ilgili bilmediğim bişeyler olduğunu tahmin ediyorum ama çözüm bulamadım.
  • Dostum İstersen Bi Bilgisyar Teknik Desteği aara Yada Bi Bilgisayarcıya Yeniden format attır çünkü Donanımsal Bir Şey Değil hatayla karşılaşabilirsiniz Yapılamayan Bi Hataya Girmeyin Hem Adamda Kazansın 😄

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum İstersen Bi Bilgisyar Teknik Desteği aara Yada Bi Bilgisayarcıya Yeniden format attır çünkü Donanımsal Bir Şey Değil hatayla karşılaşabilirsiniz Yapılamayan Bi Hataya Girmeyin Hem Adamda Kazansın 😄

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir yerde okudum. problemi şöyle tarif etmiş. ssd ye windows kuruluyor fakat bios ta ssd görünmediği için dosyalar kopyalandıktan sonra yeniden başlayınca açılamıyor. dolayısıyla bilgisayarı br şeklide usb üzerinden falan açıp norton ghost ile ssd yi hdd ye kopyalayınca açılıyor demiş. kendi de bu problemle karşılaşmış ve böyle çözmüş. ben de aynı şeyi denedim. tek fark ghost yerine hdclone kullandım. ama olmadı. burdan bir çözüm önerebilecek varsa...
  • Laptopa SSD disk takıp biosuna girdiğinde mutlaka SSD diski görmen gerekir. Ayrıca Sata Operation:AHCI modunda olmalı. Bu ayarları yapmazsan hiçbir windows işletim sistemini kuramazsın. Kurar gibi yapar ama kurmaz. Eski HDD'yi denedim olmadı derken senin bios ayarlarında bir sorun var olabilir. Çünkü bazen bios'da menüler kitlenebiliyor. Çözümü ana kartın değişiminden geçer.

Sata Hdd takılı iken

windows kurma problemi

SSD Disk takılı iken

windows kurma problemi

AHCI modunda iken

windows kurma problemi

• hocam ssd yi önceden de bios ta hiç göstermiyordu ki. çalışırken de sadece hdd yi gösteriyor.
  • SSD diskin laptopun anakartındaki Sata3 yuvasına tam oturup oturmadığını iyice kontrol ettin mi? Etmediysen bir kere daha kontrol etmeni tavsiye ederim. Eminsen laptopta sadece SSD disk takılı olsun. 2.bir Sata HDD takılı ise çıkarıp tekrar biosa bak. Görüyorsa Windowsu kur. Görmüyorsa SSD diski bir sata2 kablosu ile masaüstü bir bilgisayara takıp dene. Masa üstünde de görmezse ya ssd disk bozuk yada anakart chipsetin sürücüleri güncel değil demektir. Masa üstündeki bilgisayarın anakartının chipset sürücülerinin güncel olması gerekir. Birde laptopun biosunun sürümü güncel mi? Sitesine bakıp yenisi varsa güncelle. Çünkü bu tür sorunlar ya biosun uyumsuzluğundan yada SSD diskin arızalı olma olasılığından kaynaklanır. Aklıma da başka bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 6 Ocak 2015; 16:14:25 >
  • hocam ssd yi ubuntu üzerinden görebiliyorum ve işlem yapabiliyorum. yani ssd de problem yok.
  • arkadaşında dediği gibi ahcı modda olacak olmadı bios ayarlarını sıfırlayın ve ssd yi başka yerde takop kurmayı deneyin
  • bilgisayarın açılan kısmından ssd ye ulaşamıyorum. zaten ssd normal olarak çalışıyor. achi kısmını bios ta bulamıyorum. bios un resimlerini göndereceğim.
  • arkadaşlar sorunu kısmen çözdüm. başkalarına yardımcı olur diye yazıyorum. windowsu yükledikten sonra yeniden başlarken sorun oluyordu. usb yi bu yeniden başlama sırasında çıkarmadım. ama usb ye girmeden hemen önce çıkardım. sonra kurulum devam etti. tabi her başlangıçta usb yi takmam gerekiyodu. buna da şöyle bir çözüm buldum. windows 8 in yanına bir be ubuntu kurdum. zaten ubuntunun çalışmasında bir problem yoktu. ama ben ubuntuyu sadece açılıştaki işletim sistemi listesinden windows u seçmek için kullanıyorum. kısmen deme sebebim de normalde bilgisayar orijinalinde ssd de windows vardı fakat sistemde disk olarak görünmüyordu ve tüm klasörler hdd de depolanıyordu. bunu da regedit ten program files klasörünün adresini D: ye alarak çözdüm. fakat yine de arada ssd nin 22 gb olmasından kaynaklı problemler yaşıorum. çünkü bazı programlar ısrarla c: ye kurulmak istiyor :D

• Senin çözümün oldukça karışmış. Sen biosunu yeni güncellemesi varsa güncelleseydin diye yazmıştım. Bir de SSD'ye sistem kurarken diğer Sata 2 hdd'yi laptopta takılı tutmamalıydın. Sistem kurulduktan sonra takacaktın. Bulduğun çözüm sürekli başını ağrıtacak sanırım.
  • http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/architecture-and-technology/smart-response-technology.html
    sanırım benimproblemim yukardaki link ile alakalı ama hala çözemedim. linkte bir teknolojiden bahsediyor. küçük boyutlu bir ssd ile büyük boyutlu bir hdd nin hibrit olarak kullanımı. bende de 24 gb ssd var. şu an ben windows u ssd ye kurduğum için yer azaldı hatası alıyorum sürekli. fakat linkte bahsedilen sistem biraz daha farklı.ssd sistemde hiç görünmüyor diyor. windows vs herşey hdd ye kuruluyor fakat çalıştırma sırasında ssd devreye giriyor gibi bişey diyor.(ki benim bilgisayar da orijinalinde ssd hiç görünmüyordu.windows dahil herşey hdd de idi. fakat çok hızlı çalışıyor idi.) bununla ilgili bi kaç link daha var

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2404262,00.asp

özellikle bu link te güzel anlatmış sistemi fakat çözümyok hiç biyerde. şu an bilgisayardan hiç verim alamıyorum. bu hibrit olayını eski haline nasıl getireceğiz?

• Kesin çözüm yeni bir SSD HDD (en az 128 yada 240 GB'lık bir SSD HDD) satın alıp windowsu ona kurmak. En basitinden Windows 8 64bit kurmak istersen 50 GB, Windows 7 64bit içinde 30 GB'lık bir alan gerekir. Diğer Sata 2 Hdd'ni de Dvd sürücünün içine koyar, arşiv olarak kullanırsın.
    Kendini boşu boşuna sıkıntıya sokuyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.