Şimdi Ara

windows + linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windoxs ve linux'u bir makinaya nasılkurabiliriz yardım ederseniz çok sevinirim herkese hayrlı günler dilerim

• HDD yi ikiye bölmen gerkiyor önce

ilk olarak windows yüklersin sonra linux yüklersin

Diski bölmeden yükleyemessin çünkü bu işletim sistemleri farklı format kullanırlar bu yüzden birbirlerini de göremezler diski de diğer işletim sistemini tanımayacağı formata dönüştüeceği için kurulum olmaz

"windows" un kurulumu bittiği zaman sistemi yeniden başlat ve linux cd ile makinayı boot et zaten kurulum esnasında linux sana gerekli bilgileri verecektir (kurulumda dikkat etmen gerek tek şey linux u windows un kurulu olduğu bölüme kurmamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmerina -- 5 Mart 2005, 22:51:25 >
  • Arkadaslar bazi kisimlari yanlis söylemis,hangisini önce yüklemek istiyorsan yükle,calisir.
    Ama windowsu önceden yüklersen,Grub veya Lilo den Önyüklyeciler ile urasmasin.

Bide Linux ile Windows altindaki sabitdiskleri görebilirsin,bunda herhangi bir problem yok.
    Birkac ayar yapman gerekiyor,hata Mandrake veya Suse ile otomatik bile görüyor.
    Aynisi Windows icin de gecerlidir,explorefs diye bir program var onunla görebilirsin.

Linuxa gecmek istiyorsan,cekinme.Herhangi bir dagitim al ve basla.
    Sorularin olursa Linux-Bölümüne sorabilirsin.
    Kolay gelsin
  • eğer mandrake kuracaksan hdd baya alan ayır bn bi keresinde çok az ayırmıştım deneme amaçlı kuruyordum patladım kurarken bi ton iş çıktı sonra
  • 3-4 GB yeter yaklaşık 400-500 MB da linux swap için
  • Yozi kurulum sıralamasının önemli olmadığına emin misin .XP , Lilo nun HDD ye yazdığı mbr boot alaını bozmazmı
    çünkü bu konu "PC NEt" dergisindede anlatılmıştı orada en sonra Linux yüklenilmeli diyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmerina -- 8 Mart 2005, 1:15:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesmerina

Yozi kurulum sıralamasının önemli olmadığına emin misin .XP , Lilo nun HDD ye yazdığı mbr boot alaını bozmazmı
    çünkü bu konu "PC NEt" dergisindede anlatılmıştı orada en sonra Linux yüklenilmeli diyo

Pcnete öyle olmasinin sebepi,daha kolay olmasi,ve yeni basliyanlar problem cekmemesi.
    Yoksa niye problem yasiyacaksin ki.Lilo veya Grub yeninde yapilandiracaksin okadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yozi'nin de bahsettiği gibi consol'dan lilo komutunu verdiğiniz an, lilo yeniden MBR yi düzenler. Ancak lilo komutunu kullanabilmek için sistemi linux ile açmak gerekiyor. Elinizdeki başlangıç disketlerini iyi koruyun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.