Şimdi Ara

windows logosundan sonra görüntü yok oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 3-4 güne kadar bilgisayarda birşey yoktu. ama bugün açmaya çalıştığımda windows açıldıktan sonra çözünürlük yüzünden görüntü alamamaya başladım. Tahminimce çözünürlük yüzünden çünkü bilgisayarı vga modunda yada safe mod da açabiliyorum. ama her seferinde de vga mod dan açılmaz bu makina. bir şekilde "başka bir monitöre takmadan" çözünürlüğü düşürebilmeli. ayrıca bu çözüürlük hep kullandığım bir çözünürlük neden durup dururken böyle bir sorun çıkartmış olabilir? ayrıca geforce4 var, vga mod da bile sadece 640 480 çalışıyor.

not: yeni formatlı virüssüz mirüssüz. program falanda yüklemedim. kesinlikle durup dururken oldu.

eskiden İnsanların bana gelip "durup dururken bozuldu" demesine anlam veremezdim, "kurcalamışsınki bozulmuş" derdim. bozulabiliyormuş...

konfigürasyon;
    p4 1.7
    786 mb ram
    geforce 4 64 mb

• Ekran kartının güncel driverlerini netten indirip kurmayı denedinmi.
    İkinci ihtimalde monitörün olabilir. Başka bir pc de test etme imkanın varsa iyi olur.
  • goruntu yokken çözünürlüğü düşürmek istiyorsan

1- ya bu ayarı otomatik ezberlemiş olman lazım
    2- ekran kartının yuklu olan programı warsa bundaki kısayolu bilmen lazım
    3- ya da baska bi bilgisayarı seninkinin yanına koyucan onda ne yaparsan senin kinde onu yapıcan o zaman düşüre bilirsin

sorun düzelirse bende directx yükle
  • zArkadaşım sorun kesinlikle monitor ile ilgilidir desteklediği mhz den yukarı cıkmışssa unsupported die bir yazı alıyorsan yada sinyal alamıyorsan git bir int. cafeye tak başka monitore sonra düzelt sorun çözülür.
  • kartı çıkar, o/b den çalıştır, dana sonra tekrar kartı tak ve bios pilini çıkar aç bilgisayarı, biraz bekle kapat tak pili, pc açıldığında biosdan fail safe default yükle, birde bu şekilde denermisin
  • bilgisayar acılırken f8(f5 de olabilir) e bas ordan gelen ekrandam windows calısan en son ayarlarda acılsın de duzelır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canon06 -- 29 Temmuz 2008; 12:25:30 >
  • arkadaşlar dediklerinizi denedim. en son olarak driverı tekrar yüklemek sorunumu çözdü.

teşekkür ederim hepinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.