Şimdi Ara

Windows Media Center alternatifi var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gündür windows vista ultimate'teki media center'ı test ediyorum. Arayüz olarak çok hoş fakat sınırlı seçenekleri ve bugları insanı çileden çıkartıyor. Media center'a alternatif ve video codeclerinide içerisinde barındıran bir program var mı acaba? Yada microsoft media center'ın başka gelişmiş bir sürümü mevcut mu acaba?

Teşekkür ederim

• bu program işine yarar.http://www.inndir.com/XBMC_Media_Center-42675p.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 7 Nisan 2009; 20:10:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hwa

Merhaba,

2 gündür windows vista ultimate'teki media center'ı test ediyorum. Arayüz olarak çok hoş fakat sınırlı seçenekleri ve bugları insanı çileden çıkartıyor. Media center'a alternatif ve video codeclerinide içerisinde barındıran bir program var mı acaba? Yada microsoft media center'ın başka gelişmiş bir sürümü mevcut mu acaba?

Teşekkür ederim

CyberLink PowerCinema 5 kullanılabilir.(Portable)

Boyut:57 MB

http://rapidshare.com/files/58628944/CyberLinkPowerCinema.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chingachgook -- 7 Nisan 2009; 20:20:19 >

• özellik olarak daha üstün birşey bulmak zor
    benimde yakında hazırlayacağım htpc'im için böyle bir arayışım oldu neticede 2 isme ulaştım

1. earOs
    2. XBMC

earos adından anlaşılacağı gibi bir program değil sadece aynı zamanda ubuntu tabanlı bir işletim sistemi. bu sebepden dolayı programın menüsünde internet seçeneğide var fakat programı alta atıp firefoxu açıyor sadece. neticede yeterince özenli değil

2.XBMC benim tercihim olan yazılım. hem linux hemde windows desteği var. öte yandan arayüzüde şık müzik internet radyoları(last fm) dvd resimler gibi sıradan özelliklerin yanında scripts ve tema desteği de var.

sanıyorumki proje yeni scripts kısmında program üzerinde çalıştırılabilir küçük yazılımlar hedeflenmiş bu konuda google source'da örnek olarak tetris oyunu yapmış belki yakın zamanda geliştirilir.

tema konusunda ise resmi sitesi henüz hazır olmadığından pek birşey yok fakat derin araştırmalarım sonucunda(google aramasında 25. sayfaya kadar :D) 3-4 tane daha tema buldum fakat kendi yanında gelen 4 tema kadar güzel değiller.

mediaportal adında bir yazılım daha tavsiye ediliyor ama ne xp de nede vistada çalıştıramadım hata verdi.

kişisel tavsiyem XBMC'dir

XBMC Sitesi

• quote:

Orjinalden alıntı: orcnd

özellik olarak daha üstün birşey bulmak zor
    benimde yakında hazırlayacağım htpc'im için böyle bir arayışım oldu neticede 2 isme ulaştım

1. earOs
    2. XBMC

earos adından anlaşılacağı gibi bir program değil sadece aynı zamanda ubuntu tabanlı bir işletim sistemi. bu sebepden dolayı programın menüsünde internet seçeneğide var fakat programı alta atıp firefoxu açıyor sadece. neticede yeterince özenli değil

2.XBMC benim tercihim olan yazılım. hem linux hemde windows desteği var. öte yandan arayüzüde şık müzik internet radyoları(last fm) dvd resimler gibi sıradan özelliklerin yanında scripts ve tema desteği de var.

sanıyorumki proje yeni scripts kısmında program üzerinde çalıştırılabilir küçük yazılımlar hedeflenmiş bu konuda google source'da örnek olarak tetris oyunu yapmış belki yakın zamanda geliştirilir.

tema konusunda ise resmi sitesi henüz hazır olmadığından pek birşey yok fakat derin araştırmalarım sonucunda(google aramasında 25. sayfaya kadar :D) 3-4 tane daha tema buldum fakat kendi yanında gelen 4 tema kadar güzel değiller.

mediaportal adında bir yazılım daha tavsiye ediliyor ama ne xp de nede vistada çalıştıramadım hata verdi.

kişisel tavsiyem XBMC'dir

XBMC Sitesi

vistaya
    XBMC kurdum da acaip kastı media center daha iyi bende

• quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34

quote:

Orjinalden alıntı: orcnd

özellik olarak daha üstün birşey bulmak zor
    ...............

XBMC Sitesi

vistaya
    XBMC kurdum da acaip kastı media center daha iyi bende

muhtemelen çakışan birşeyler vardır çünkü media center'dan çok daha hafif bir program.

öte yandan ücretli alternatif olarak nero home da gözden geçirilebilinir
    bu konuda yapılmış bir araştırma mevcut

• Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Demekki hafta sonu XBMC deneyeceğim :). Umarım istediğim gibi yönlendirebileceğim bir programdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xbmc çok hoşuma gitti. Çok fazla ayrıntısı var biraz kurcalayıp bulucam inşallah :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.