Şimdi Ara

Windows Media Center Uydu Kanalları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerizekalı Progdvb. Hem %36 taramış hiç bir kanal bulamamış, hem de iptal etmek istiyorum, emin misiniz diye soruyor.

Anlamadığım, pardus işletim sistemindeki kıytırık programla ben kanalları bulmuşken, bir sürü program denedim, ne theater'ı kaldı ne progdvb'si, bir türlü yapamadım, nasıl oluyor?

• dvb dream biraz kıytırık program ama ben yinede çalıştırmayı başardım ve progdvb ile hiç sorunum da olmadı cidden çok ilginç :/ peki bişey sorcam şimdi 2 3 farklı kanal izleme programı açıkken ne yazıkki taratma ve kanal listesi bulma olmuyor. tek program çalışmalı. pcyi restartlayıp sadece progdvb yi açıp tekrar taratma yapsan hatta ne var ne yok kaldır baştan temiz yükle yüklemeler bitince reset at progdvb üzerine yoğunlaş bir de wmc de hotbird aratmayı dener misin onda sonuç ne olacak?

Linux sistemler için gayet stabil bu kartları kullanabilmek ancak vista ve win7 de sorunlar çıkarabiliyorlar sorunun bundan kaynaklı diye düşünüyorum.
  • Olgan

dvb dream ile hotbird üzerinden yaptığım tarama sonucu bak neler buldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 13 Eylül 2009; 14:42:14 >
  • hocam dvbdream biraz karışık olduğu için (aynısı başıma geldi) 2ini birden taratmışın demekki çanakta ve kartta sorun yok :D

sen şimdi diseqc kullanıyor musun onu bi söyle yani hotbird ve turksatı tek bağlantı üzerinde mi kullanıyorsun?
  • Öncelikle bir önceki sorunu yanıtlıyım: WMC'de Hotbird taraması yaptım, hem de bir kaç kere. Sonuç alamadım.

Diseqc kullanmadığımı sanıyorum. Çünkü kaffeine programında LNB ayarı universal. Bir kaç kanal bulamadı gerçi ama bulduklarını sorunsuz (nispeten sorunsuz) izleyebiliyorum. Ayrıca sitenin dahili uydu sistemini kullanıyorum. Bunun için diseqc ayarı yapmak gerekir mi?

Yardımların için de ayrıca teşekkür ederim.
  • tek bi hattan site üzerinde hem hotbird hem turksat dağıtımı yapılıyorsa diseqc ayarı yapmalısın gibime geliyor. LNB ayarıyla diseqc malesef aynı şeyler değil universal LNB sadece LNB tipini belirler. ek programlarda bunlar KU band diye geçiyor wmc de yine universal şeklinde geçiyor (ayrıca recommended/önerilen diye bu tip geçer) - en azından bildiğim bu yönde

şimdi henüz netliğe kavuşmayan, hem hotbird hem tursat için sadece tek kablo varsa ayrı ayrı kablon yoksa diseqc ayarın progdvb de düzgün olmak zorunda aksi halde çalışmaz. dreamdvb de nasıl bir diseqc ayarı yaptın göremedim ama şuan dream da kanal izleyebiliyorsan en azından bir tanesini orada ayarı düzgün yapmışsın demektir diseqc ayarının ss ini bi atabilir misin ona göre progdvb ye yoğunlaşalım biz.
  • Pardon, iki dk F1 startını izlemek için ayrıkmıştım. Dediğini yapacağım. Fakat benim anlamadığım resimde görüldüğü gibi bu işin o kadar kolay bir yolu varken, bu iş neden bu kadar zor olmak zorunda????

• Bendeki diseqc ayarları bu şekilde;

Progdvb
    http://img2.imageshack.us/img2/1622/adszty.png

dvbdream
    http://img34.imageshack.us/img34/1363/adsz2js.png

hotbird A girişinde, Turksat B girişinde bu nedenle ben Turksat ve hotbird ün yerlerini programda değiştirirsem kanal bulamıyorlar.
    diseqc yok şeklinde ayarlayıp sadece hotbird veya sadece Turksatta izleyemiyorum çünkü diseqc var.

Senin çanak çekiminde, kartında ve kullandığımız programlarda sorun olmadığından dolayı yaptığımız ayarlar yanlış diye düşünüyorum.
    Bu yanlış ayarların en canı alıcı noktası da bu diseqc ayarları diye düşünüyorum bu nedenle bu konu üzerinde duralım biz öncelikle.

gönderdiğin resimde diseqc ayarı yapılandırmışsın ve A portunu (LNB 1) Turksat olarak tanımlamışsın zaten hocam yanlış anlamdıysam bu nedenle düzgün çalışıyor ancak windows altındaki programlar böyle yapılandırılmadığı için sorun çıkartıyor gibime geldi

şimdi senden ricam işlerin bitince progdvb yi kaldır baştan kur ve diseqc ayar kısmını anahtara getir ilk çanak olarak turksatı seç kaydet ve taratmaya başla bi.

bakalım olacak mı yine olmazsa artık sorun bendedir

• Dvb Dream bir takım kanallar buldu ama izleyemiyorum. Resimlerden anlaşılacağı gibi benim diseqc ayarı hiçbiri olarak seçili.

• hm :/ sen diseqc var gibi ayarla bir eğer yine olmazsa uzaaktan erişimle bakarız bi şekilde ayarlarız sorun çıkarmaması lazım

• Olgan tamamdır, sorun diseqc ayarındaymış.

Bulmaya başladı kanalları. Bitirsin haber vereceğim.
  • Arkadaş bulduğu kanallara bak Allahaşkına.

• o kadarcık mı buldu hocam tekrar tarattır ya imkansız
  • Dışarıdaydım, yeni geldim.

Dur, şu kanal listesi atıyım klasörün altına, tekrar deniyim.
  • durum nedir
  • Olmadı yine.
    Bula bula en abuk sabuk dandik şeyleri buldu. 4-5 tane.

Dvb dream onu da bulamadı. Diseqc ayarını aynen senin ki gibi yaptığım halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 13 Eylül 2009; 22:27:32 >
  • Şimdi bir kez daha progdvb'den kanal taraması yapıyorum.
    Bakalım ne olacak.

Ayrıca WMC'den de diseqc ayarını değiştirip hotbird taraması yapacağım.
  • ya cidden ilginç programlarda sorun yok, çanakta sorun yok, kartta sorun yok neden olmuyorki ben de çaresiz kaldım :/
  • Ben de anlamadım inan.

Neyse sen artık bu saatten sonra yorma kendini daha fazla, en az benim kadar sen de sinir oldun bu işe.

Ben biraz kendim tırmalıyım, sana gelişmeleri bildireyim. Belli mi olur, bakarsın ÜSTADLARDAN biri bu işe bir el atar.
  • YAR BANA BİR EĞLENCEEE MMEEDDEETTT

AL SANA EĞLENCE : DİJİTAL UYDU KARTI
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.