Eğer bilgisayarınızı belli bir süre içinde kapanmasını istiyorsanız Windows XP'nin komutların " shutdown " 'u kullanabilirsiniz. Örnek olarak Başla > Çalıştır > cmd ile komut penceresini açıp ; shutdown -s -t 14400 -f yazarsak 4 saat içinde bilgisayarımız kapanacaktır. 1 saat 3200 saniyeden 4 saat 14400, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Bu komutla beraber kullanılcak parametreler -i Arayuz gösterme -l Log off -s Kapatma (Shutdown) -r Kapatma ve tekrar açma ( Shutdown and restart) -a Kapatma işlemi iptal -m \\ağdaki bilgisayar adı Ağınızdajki başka bir bilgisayarı kapatma -t XX Sayaç Süresi (XX, saniye olmalı) -c Kapatma eki ( Kapatmak için verdiğiniz not, açıklama) -f Zorla kapatma ( Beklenmekte olan programları sorgusuz kapatır)
Hocam konu açılalı kaç sene olmuş hiç kimse konuyu düzgün okumamış
Senin zamanında 1 saat 3200 saniye mi yapar? 4 saat'i doğru yapmışsın tamam da bu mantıkla 3200 mükemmel olmuş
TEŞEKKÜR EDERİM
Doğrusunu yazsaydın kardeşim, insanlara bi katkın olurdu.
3600 saniye 1 saat 60 saniye 1 dakika
Teşekkürler işime yaradı
quote:
Orijinalden alıntı: WinteR
Eğer bilgisayarınızı belli bir süre içinde kapanmasını istiyorsanız Windows'un komutların " shutdown " 'u kullanabilirsiniz. Örnek olarak Başla > Çalıştır > cmd ile komut penceresini açıp ; shutdown -s -t 14400 -f yazarsak 4 saat içinde bilgisayarımız kapanacaktır. 1 saat 3600 saniyeden 4 saat 14400, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Bu komutla beraber kullanılcak parametreler -i Arayuz gösterme -l Log off -s Kapatma (Shutdown) -r Kapatma ve tekrar açma ( Shutdown and restart) -a Kapatma işlemi iptal -m \\ağdaki bilgisayar adı Ağınızdajki başka bir bilgisayarı kapatma -t XX Sayaç Süresi (XX, saniye olmalı) -c Kapatma eki ( Kapatmak için verdiğiniz not, açıklama) -f Zorla kapatma ( Beklenmekte olan programları sorgusuz kapatır)
eline sağlık güzel paylaşım
WinteRW
kullanıcısına yanıt
2007
:) Abi açtığım anı bile dün gibi hatırlıorum, gece 4 de yazmıştım :)
cumartesi program indiriyordum şirkette. 1 saate çıkacağım inmesi 3-4 saat daha sürer. pazar günü zaten gelemem şirkete. bu çok işime yaradı 6 saate ayarladım kendi kapandı
quote:
Orijinalden alıntı: WinteR
:) Abi açtığım anı bile dün gibi hatırlıorum, gece 4 de yazmıştım :)
Teşekkürler dostum (Aradan nerdeyse 7 sene geçsede..)
yukarda kalsın benim çok işime yaradı
İhtiyacım olduğunda googledan aratıp bu konuyu buluyorum çok işime yarıyor.
Hakketen google hitte ilk sırada :)
Yeni bir program ile güncelledim :)
hortlattım hala sevap alıyorsun kardeş :D
Kendi yaptığım program tıkla yeterli zart zurtla uğraşmayın diye
Zamanında babam tesisatçı yerine c#'a filan gönderseydi uçurmuştum sektörü :)
Hocam bu komutları şaka amaçlı kullanıyorum ben. Okulda canımız sıkılmasın diye Gta san andreas yüklemiştik. Kısayola bu komutları yazarak adını ve simgesini değiştirerek yutturmuştum. Çocuk 1 ders boyunca açamamıştı gülmekten sıraya kafa atmıştım
teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler, ayrıca istenilen zamanda kapatmak için programa falan gerekte yok bu tür özellikler windows içerisinde zaten mevcuttur. yeni metin belgesi açıyoruz içerisine shutdown -s -t 1000 -f yazıyoruz .cmd veya .bat olarak kaydediyoruz. Zamanlanmış görevlerde yeni bir görev oluşturup dilediğimiz saate bu dosyamızı tanımlıyoruz hepsi bu kadar :)