Eğer bilgisayarınızı belli bir süre içinde kapanmasını istiyorsanız Windows XP'nin komutların " shutdown " 'u kullanabilirsiniz. Örnek olarak Başla > Çalıştır > cmd ile komut penceresini açıp ; shutdown -s -t 14400 -f yazarsak 4 saat içinde bilgisayarımız kapanacaktır. 1 saat 3200 saniyeden 4 saat 14400, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Bu komutla beraber kullanılcak parametreler -i Arayuz gösterme -l Log off -s Kapatma (Shutdown) -r Kapatma ve tekrar açma ( Shutdown and restart) -a Kapatma işlemi iptal -m \\ağdaki bilgisayar adı Ağınızdajki başka bir bilgisayarı kapatma -t XX Sayaç Süresi (XX, saniye olmalı) -c Kapatma eki ( Kapatmak için verdiğiniz not, açıklama) -f Zorla kapatma ( Beklenmekte olan programları sorgusuz kapatır)
Hocam konu açılalı kaç sene olmuş hiç kimse konuyu düzgün okumamış
Senin zamanında 1 saat 3200 saniye mi yapar? 4 saat'i doğru yapmışsın tamam da bu mantıkla 3200 mükemmel olmuş
TEŞEKKÜR EDERİM
quote:
Orijinalden alıntı: lawness
quote:
Orijinalden alıntı: WinteR
Eğer bilgisayarınızı belli bir süre içinde kapanmasını istiyorsanız Windows XP'nin komutların " shutdown " 'u kullanabilirsiniz. Örnek olarak Başla > Çalıştır > cmd ile komut penceresini açıp ; shutdown -s -t 14400 -f yazarsak 4 saat içinde bilgisayarımız kapanacaktır. 1 saat 3200 saniyeden 4 saat 14400, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Bu komutla beraber kullanılcak parametreler -i Arayuz gösterme -l Log off -s Kapatma (Shutdown) -r Kapatma ve tekrar açma ( Shutdown and restart) -a Kapatma işlemi iptal -m \\ağdaki bilgisayar adı Ağınızdajki başka bir bilgisayarı kapatma -t XX Sayaç Süresi (XX, saniye olmalı) -c Kapatma eki ( Kapatmak için verdiğiniz not, açıklama) -f Zorla kapatma ( Beklenmekte olan programları sorgusuz kapatır)
Hocam konu açılalı kaç sene olmuş hiç kimse konuyu düzgün okumamış
Senin zamanında 1 saat 3200 saniye mi yapar? 4 saat'i doğru yapmışsın tamam da bu mantıkla 3200 mükemmel olmuş
TEŞEKKÜR EDERİM
Doğrusunu yazsaydın kardeşim, insanlara bi katkın olurdu.
quote:
Doğrusunu yazsaydın kardeşim, insanlara bi katkın olurdu.
Alıntıları Göster
3600 saniye 1 saat 60 saniye 1 dakika
quote:
Orijinalden alıntı: lawness
3600 saniye 1 saat 60 saniye 1 dakika
Teşekkürler işime yaradı
quote:
Eğer bilgisayarınızı belli bir süre içinde kapanmasını istiyorsanız Windows'un komutların " shutdown " 'u kullanabilirsiniz. Örnek olarak Başla > Çalıştır > cmd ile komut penceresini açıp ; shutdown -s -t 14400 -f yazarsak 4 saat içinde bilgisayarımız kapanacaktır. 1 saat 3600 saniyeden 4 saat 14400, siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
eline sağlık güzel paylaşım
WinteRW
kullanıcısına yanıt
2007
quote:
Orijinalden alıntı: Sherkeys
2007
:) Abi açtığım anı bile dün gibi hatırlıorum, gece 4 de yazmıştım :)
quote:
Alıntıları Göster
cumartesi program indiriyordum şirkette. 1 saate çıkacağım inmesi 3-4 saat daha sürer. pazar günü zaten gelemem şirkete. bu çok işime yaradı 6 saate ayarladım kendi kapandı
quote:
Teşekkürler dostum (Aradan nerdeyse 7 sene geçsede..)
quote:
Orijinalden alıntı: SystemRQ
quote:
Teşekkürler dostum (Aradan nerdeyse 7 sene geçsede..)
Alıntıları Göster
yukarda kalsın benim çok işime yaradı
quote:
Orijinalden alıntı: 4EvaMaSTeR
yukarda kalsın benim çok işime yaradı
Alıntıları Göster
İhtiyacım olduğunda googledan aratıp bu konuyu buluyorum çok işime yarıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: lowint
İhtiyacım olduğunda googledan aratıp bu konuyu buluyorum çok işime yarıyor.
Alıntıları Göster
Hakketen google hitte ilk sırada :)
quote:
Hakketen google hitte ilk sırada :)
Alıntıları Göster
Yeni bir program ile güncelledim :)
quote:
Yeni bir program ile güncelledim :)
Alıntıları Göster
hortlattım hala sevap alıyorsun kardeş :D
quote:
Orijinalden alıntı: KendineAteist
hortlattım hala sevap alıyorsun kardeş :D
Alıntıları Göster
Kendi yaptığım program tıkla yeterli zart zurtla uğraşmayın diye
Zamanında babam tesisatçı yerine c#'a filan gönderseydi uçurmuştum sektörü :)
quote:
Zamanında babam tesisatçı yerine c#'a filan gönderseydi uçurmuştum sektörü :)
Alıntıları Göster
Hocam bu komutları şaka amaçlı kullanıyorum ben. Okulda canımız sıkılmasın diye Gta san andreas yüklemiştik. Kısayola bu komutları yazarak adını ve simgesini değiştirerek yutturmuştum. Çocuk 1 ders boyunca açamamıştı gülmekten sıraya kafa atmıştım
quote:
Orijinalden alıntı: eaydin79
Bu mesaj silindi.
teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: K3BL4
teşekkürler
Alıntıları Göster
Paylaşım için teşekkürler, ayrıca istenilen zamanda kapatmak için programa falan gerekte yok bu tür özellikler windows içerisinde zaten mevcuttur. yeni metin belgesi açıyoruz içerisine shutdown -s -t 1000 -f yazıyoruz .cmd veya .bat olarak kaydediyoruz. Zamanlanmış görevlerde yeni bir görev oluşturup dilediğimiz saate bu dosyamızı tanımlıyoruz hepsi bu kadar :)