Bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar kaliteli yorum yazılmış.
Iphone çıktıktan beri, sanki birileri bu firmaya ortakmış gibi her zeminde, bu ürünü / markayı öne çıkarma, savunma ve üstün gösterme yarışıdalar.
Elmaya laf atan olmadan, elma ile mukayesesi yapılmış.. Arkadaşlar biri elma diğeri mango... Elmacılar bence fazla taraflılar. Görünen o ki; androidciler de elmacıların yolundan gidiyor.
Symbian, WM, IOS, A Os, kullandım. Şu anda ikisi de java olan se ve samsung telefon kullanmaktayım. -Bu noktayı özellikle belirtmek isterim ki hiçbir markanın ve yazılımın taraftarı değilim. Evde 1 tane'de macbook pro 13.3 var. Ben işime yarayanı kullanırım, alırım. Eleştirecekseniz buna göre eleştirin.
Neyin yarışıdır bu anlamadım! Siz işinize en çok yarayanı övebilirsiniz. Çünki kimse aldığı ürün için; -evet ben dünyanın en dandik malını ve evet diğerlerine göre kötüsünü aldım. demez. Eğer ihtiyacını karşılıyorsa zaten hiç demez. Aldığı ürünle mutlu mesut yaşar.
Gelelim Uygulama zenginliğine: IOS'da bukadar uygulama zamanla oldu. Ancak 400000+ değil bir milyar uygulama olsa ne olacak? Okadar çok uygulama indirip siliyorsunzu ve bunu kimseye söylemiyorsunuz. Aos sanki farklı mı? Symbian'da da çok uygulama vardı...Demek ki herşey uygulama değilmiş.
Herifçi oğlu itns'a koymuş; röntgen yazılımı(!) :p, Her,fçi oğlu koymuş adware yazılımı, reklam güncellemeden çalışam yok. yada sadece internete bağlı iken çalışır demiş.
Nedir bu marka hayranlığı?Cebinize 3 kuruş fazla mı girdi!
Elin adamı statü diyor, cevap veren arkadaşların ağzına sağlık. Telefonu statü simgesi olarak görenlerin nelere tonla para bayıldığını gördük ve görüyoruz.
Zamanında benim telefonum internete giriyor iyenler vardı, (ulan mono ekranla wap'a girsen ne olur girmesen ne olur...) ama hiç internete de girmez di...
Hatırlarsınız bir ara;''-aman her önüme gelenle bluetooth ile birşey mi paylaşıyorum.'' derlerdi. Kardeşimden hatırlıyorum Iphone'u ile dosya paylaşmak, dosya almak için fellik fellik bilgisayar arardı, kurtarıyorsa e-posta ile gönderirdi.
Aos bir iki özellik dışında arayüz komple ios'dan aşırma hissi uyandırıyor.Hele ana ekranlar neredeyse ios. Taklit aslını yaşatır. Özgünlük nerede? Symbian ikon şekli hiç ios'a esin kaynağı olmamışmıdır sizce?
Wm ile WP7'yi kıyaslamak çok yanlış olur. Birbirlerinden çok farklılar. Bence WP7'nin arayüzü çok radikal ve özgün!
Teknolojiyi yudum yudum vermek her teknoloji firmasının ana özelliklerindendir. Microsoft bunu zamansız ve yersiz olarak yaptı. Piyasanın zaten sahip olduğu özellikleri sonradan vermek hoş olmadı ama; işletim istemi ilk çıktığında da, sistemin eksik olduğunu kendileride itiraf etti.
Ben bundan sonra bir cihaz alacaksam ki alacağım, bu cihaz WP7 işletim sistemine sahip olacak. Aralarında tek özgün olan banagöre WP7! E.Posta ve Ofis yazılımlarını çok kullandığım için tervihim bu oalcaktır.
Diğer sistemlerede şans verilmeli. Çok katı eleştiriler emin olun megoo ve diğer benzer sistemleri etkiler. Elmaya müşteri kazandırmak için bukadar çaba neden?
Bildiğiniz gibi Android üreticilere bedava dağıtılıyor. Bedava dağıtılan bir işletim sistemi baldan tatlı olduğundan üreticiler abanıyor aos'a. Siz aos yüklü bir Samsung Ace'de angry bird oyanadınız mı?işlemci ve ram düşük olunca kasma neymiş görün. Şimdi bu işletim sisteminin suçu mu? yoksa o ürünü beleş diye, tüm ürün gamına sokan samsung mu? Wm'nin başına gelen'de buydu. Göreceksiniz yakında aos'a da standart getirilecek. Elmanın avantajıi herşeyi başından sonuna kadar sıkı takip edip, sonuçlandırılması. işletim sistemine göre donanım veya donanıma göre işletim sistemi.
IOS 5'i gördünüz. Hep Microsoft'a taklitçi derdik, bakın elmacı abiler neler yapmış. Aos'un özellikleri ile W8'in birçok özelliği harmanlanmış.
Güzel yorum hocam, ne işime geliyorsa onu kullanırım. Fanatiklikle güzelliklere gözünü kapayanlara yazık
microsoft tabiki büyük marka ve tabiki ortağı nokiada aynı şekilde öncü ama bu açıdan bakarsak bir yere varamayız çünkü apple'ın ve goole'ın kasalarında bulunan net para miktarı microsofta kafa tutacak boyutlarda artık yani bu iki marka hem tek başına hemde diğer üretici markalarla yaptıkları işbirlikleriyle zaten mevcut sıralarını koruma derdinde değiller tam aksine bir numara olma , sektörün takip edilen , teknoloji geliştiren ve sürekli yaptıklarıyla adından söz ettirmeye çalışan marka olma yolunda emin adımlarla zirveyi zorluyorlar . microsoft ve nokia birinciliklerini korumak yerine bugünü kurtarma derdindeler çünkü hiçbir teknolojik yenilikleri yok . microsoft ve nokianın kayda değer hangi gelişmesi var ? n8 ile gelene 12 mp kamera yada hdmi çıkışımı ? yada eksiklikleriyle piyasaya sürülen kapalı kutu windows phone 7 mi ?
sonuç olarak hala bir sistemi toparlamaya çalışan microsft ve nokia ikilisi kendini avuta dursun apple ( + htc ) ve google ( htc , samsung , lg vsvs ) devamlı yenilikleriyle piyasanın hem tozunu attırıyorlar hemde zirvede ön sırada kalıyorlar ve öyle kalacak gibiler çünkü yapılan tüm teknoloji istatistikleri bu apple ve google'ın başarılarının daha fazla devam edeceği yönünde olduğu açıklanıyor .
( başarılı ) görünen markalara kılavuz istemezmiş
Mangoyu hd7 ye update olarak yükleyebilir miyiz. No updates found dior makina
Merak etme onuda yapar türkiyedeki arkadaşlar , sen yeterki ctrlpda sitesini takip et.
quote:
Orijinalden alıntı: ferther
Mangoyu hd7 ye update olarak yükleyebilir miyiz. No updates found dior makina
Mango sonbaharda gelecek
Hani nerede?
quote:
Orijinalden alıntı: kopfnickerz
Hani nerede?
arkadaşım alınma ama sen her yerdesin
Nezaman gelicek acaba bekle due hd7 den yaziyorum bu mesaji memnunum cihazdan AMA flash player olmzsa olmaz bunu koyarlar insa mesela suan bu videoyu izleyemedim
quote:
Orijinalden alıntı: Faux Carnival
An itibariyle iPhone kullanıcısıyım ama bir sonraki telefonum ya Android ya da Windows Phone 7 olacak. Özellikle WP7 Mango updatei ile mükemmele ulaşmış vaziyette. Merakla bekliyoruz, hem de Türkiyede WP7 kullanan sayılı kişilerden olma ayrıcalığı da var. Microsoft zaten gözünüz kapalı güvenebileceğiniz, dünyanın sayılı büyük firmalarından. Bence bu işi layıkıyla yapacaklar.
sen windows mobile 2003 ü gör kullan sonra bu laflarını kusarsın, adamlar yıllardır bu piyasadalar rakipler çıkana kadar bir halt yemediler mal gibi işletim sistemleri yaptılar apple google olmasa hala wm2011 diye gedeceklerdi wm 6 wm7 diyorlar ne halt ettiklerini görenler var ...
quote:
Orijinalden alıntı: gunbah
iphone kullanan biri ne kadar baska bir telefona giderse gitsin bir ay sonra tekrar iphone a donecektir. iphone isletim sistemi ios ile bu isi bitirmis durumda..
Hiç de değil. 1 yıl önce 3gs telefonu bırakıp android sgs aldım ve de iyikide almışım. 32 gb diski vardı iphoneumun ama kulanmak için apple ın proğramı lazım. Onu kuramazsın, bunu silemezsin, mp3 ordan yüklenmez.... Sanane apple amca sanane. Ben paramı vermişim, almışım telefonu neresine nasıl istersem öyle mp3 de yüklerim resim de yüklerim, proğramda yüklerim. Sattım kurtuldum sınırlardan. İyiki varsın Android.
mango ön inceleme videolarının birinde klavye seçim ekranında türkçeyi de gördüm içim rahatladı. Mangolu nokiaları bekliyoruz
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak ben de yeni Htc Hd2 aldım. Açıkçası bu telefonda acemiyim....
Windows mobile 7 kurabilir miyim bu telefona? Kurabilirsem kurulum için gerekli bilgiler var mı? Aradım bulamadım çünkü...
Bu telefon konusunda anlamadığım, para verip aldığımız bu aletlere neden bu kadar hayran kaldığımız. Ben henüz herşeyi yerinde dediğim bir ürün bulamadım. Bugüne kadar telefona bir sürü para yatırdım ki bu konuda da kendime çok kızıyorum. Hiç biri işte bu telefon olmuş diyemedim. Önce Android işletim sistemli telefonum vardı. (Android bana en çok hitap eden işletim sistemi) Bir süre kullandıktan sonra kafası karıştı. Satayım ip4 alayım dedim. Onun hiç kafası karışmadı, ama onunla da hiç bir şeyi tam yapamıyorum. Dedim ki heralde bunun başka bir yöntemi vardır forumu gezip öğreneyim. Benle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar genelde forumda azar işitmiş. Hala bluetooth mu var, mp3 atmakta neymiş telefona vb. Yani anlayacağınız benim için henüz üreticiler bir telefon üretemediler. Wm ye gelince muhtemelen almayacağım ama bence çok iyi bir gelişme. En azından firmaların kendini geliştirme sürecini hızlandırır. Sonuç olarak oyuncaklara bu kadar yüksek paralar vermek artık mantıklı gelmiyor bana.
Not: Lütfen bir atışma mesajı sayıp da "yok o marka aslında çok güzeldir" şeklinde geri dönmeyin. Niyetim hiç bir markayı kötülemek değil.
Onu bunu geçin de bu türkçe katliamı nedir ya "Roadmapiniz nedir?" bu nasıl bir zihniyettir ya yol haritanız nedir desen bir yerin mi bozulacak. Biz senin zaten bu işlerden anladığını biliyoruz ama ingilizce tamam ara sıra türkçe yerine kullanılabilir ama burdaki yolharitası kelimesi yerine roadmap in bana açıklanacak hiçbir yanı yok şiddetle bu tavrı kınıyorum!
quote:
Orijinalden alıntı: xtryn
Onu bunu geçin de bu türkçe katliamı nedir ya "Roadmapiniz nedir?" bu nasıl bir zihniyettir ya yol haritanız nedir desen bir yerin mi bozulacak. Biz senin zaten bu işlerden anladığını biliyoruz ama ingilizce tamam ara sıra türkçe yerine kullanılabilir ama burdaki yolharitası kelimesi yerine roadmap in bana açıklanacak hiçbir yanı yok şiddetle bu tavrı kınıyorum!
Sana katılıyorum. Gerçekten çok haklısın. İmla hatası olabirlir, yazım hatası olabilir ama arkadaşlar lütfen tükçe yazın. Ben özellikle teknoloji ile ilgili konuşanların bu kadar çok ingilizce konuşmasına gıcık oluyorum. Ya adamlar artık Türkçe dil bilgisi ile ingilizce kelimesini karıştırıp konuşuyor. Bir forumda okudum, adam: visualleştşirmelerimde, digital ink kullanımında..... gibi abuk sabuk bir yazı yazılmıştı.
İngilizce kelimeleri çok kullanmak, çok bilgili olunduğunun göstergesi değildir. Elimzden geldiğince, Türkçe yazmaya gayret gösterelim.
Ayıp ya...
O MS Türkiye yöneticisi elindeki telefonun ingilizce olarak çalıştığını görüp utanmıyor mu acaba?
Bende yurtdışından WP7 telefon getirip elimde hava atmasını bilirim. MS Türkiye'nin WP7 için yapabildiği farklı ne var?
konu 25 mayıs 2011 başlık : windows phone türkiyede
bugün 27 aralık yani yaklaşık 6 ay geçmiş... eee hani tekefon lafım microsofta yanlış anlaşılma olmasın
lg e900 haricinde resmi olarak türkiyede satılan winphone var mı?
Takip...
o değilde videodaki telefonun üzerinde ne kadar çok parmak izi var...çok kötü duruyor...