Şimdi Ara

Windows Phone'dan Blackberry'ye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Blackberry Q10 veya Z10 almak istiyorum fakat birkaç sorum olacak.
    Sorularımı kulaktan dolma bilen kişiler değil de, bizzat siz Blackberry kullananlar bilebilirler.
    Bu yüzden size sorma gereği duyuyorum.

1. Word ve Excel dosyalarımı sorunsuz açabilir miyim?
    2. OneDrive dosyalarıma ulaşabilmem için uygulaması mevcut mu?
    3. Türkiye için Google Maps veya Yandex Haritalar gibi işe yarar harita programı var mı, yer imleri koyuluyor mu?
    4. Bilgisayardaki tarayıcımda adres yer imlerime Blackberry'den ulaşabilir miyim?

Not: Oyunlarla hayatta işim olmaz.

• Hocam dediklerinize blackberry sahipleri cevap versinler ben wp nin ihtiyaclariniz tamamini karsiladiginin dusunuyorum.Neden gecmek istiyorsunuz beklentilerinize tam olarak uyuyor cunku.Bence model yukseltin yada 600 den fazla vermeyin z10a fln.Gecen ay sifiri o paralara satildi teknosada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prydzsnare -- 30 Aralık 2014; 12:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yinemimail Y kullanıcısına yanıt
    1. Evet açabilirsiniz.
    2. Evet.
    3. Ben Yandex Navigasyon kullanıyorum.
    4. Kendi tarayıcısından olmayabilir fakat Chrome yüklenebiliyor Google Play'den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yinemimail

Merhaba,

Blackberry Q10 veya Z10 almak istiyorum fakat birkaç sorum olacak.
    Sorularımı kulaktan dolma bilen kişiler değil de, bizzat siz Blackberry kullananlar bilebilirler.
    Bu yüzden size sorma gereği duyuyorum.

1. Word ve Excel dosyalarımı sorunsuz açabilir miyim?
    2. OneDrive dosyalarıma ulaşabilmem için uygulaması mevcut mu?
    3. Türkiye için Google Maps veya Yandex Haritalar gibi işe yarar harita programı var mı, yer imleri koyuluyor mu?
    4. Bilgisayardaki tarayıcımda adres yer imlerime Blackberry'den ulaşabilir miyim?

Not: Oyunlarla hayatta işim olmaz.

Ofis uygulaması kusursuz zaten BlackBerry iş telefonu demektir. Sadece makro desteği yok ki zaten wp de de yok. Kendi dosya Yöneticisi bulut sistemleri destekliyor. Onedrive hafıza kartı gibi kullanılıyor. Kendi harita uygulaması kusursuz... çok başarılı bir navigasyon hizmeti veriyor.. Tarayıcısına yer imlerini aktaramıyorsun maalesef. Ama inan ne Android de ne de ios da böyle komple bir tarayıcı yok, indirme yöneticisi, flash desteği ve okuma moduyla... Gömülü gelen uygulamaları çok başarılı. Ekstra bir dosya Yöneticisi, tarayıcı, navigasyon, müzik ve video uygulamasına ihtşyaç duymuyorsunuz.. hiç pişman olmazsınız eminim. banyo fayansından sonra çok keyif alacaksınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 307kd -- 3 Ocak 2015; 15:50:56 >

• prydzsnare kullanıcısına yanıt
    Evet, beklentilerime cevap veriyor.

Ama BB beni cezbediyor nedense. Bir ara Bold 9700 modelini almıştım, tamamen hayal kırıklığına uğramıştım. Birkaç gün sonra gittim Teknosa'ya geri verip yerine Android bir telefon almıştım. Mesela telefonun açılması yarım saat sürüyordu tabir yerindeyse. Harisatı çalışmıyordu vs.

Şu an ise Z10 ve Q10 modelleri de öyle midir bilmiyorum.

Uzun bir süre Android kullandıktan sonra, şimdi ise yaklaşık bir yıldır Lumia 925 kullanıyorum, fazlasıyla memnunum. Geçenlerde kız kardeşimle sırf Android'i bir kez daha kullanarak incelemek istemiştim ki hiç vakit kaybetmeden 925'e geri geçtim. Android'in kesinlikle bana göre olmadığına karar verdim.

Şu an aklım BB'ye kayıyor. Marketi hariç telefon içeriği olarak Lumia'ya göre cezbedici. Ama mesela Office programları Lumia'da Android'e göre daha stabil doğal olarak. Acaba BB'de de Lumia gibi midir bilemiyorum.

• Arkadaşlar ben şimdi BB World App'den baktım da Microsoft Office programlarının hiçbirini göremedim. Eğer yoksa nasıl işimi görür ki? Ama kesinlikle sorun bendedir. Acaba ben mi bulamadım yoksa internetteki World App mağazasında mı görünmüyor. Emin olmak sizlere sorayım istedim.
    BlackBerry ile birlikte gelen "Docs to Go" uygulaması bu işi görüyor. Gayet de başarılı.

• Bilgisayar ile senkronize oluyor mu peki? Mesela ben bilgisayarda OneNote ve Office kullansam çalışmalarım hemen telefonda görünüyor. BB'de ise kablo ile mi telefona dosyaları göndermem gerek?

Bir de OneDrive programı var mı?

Harika Türkiye'de Here kadar iyi iş görüyor mu?

"BlackBerry Link" ile kişiler, takvim, foto, video ve doküman senkronizasyonu yapabilirsiniz, Wifi ya da USB üzerinden. OneDrive için de bir program var. Dosya Yöneticisi ile, bir klasör gibi, oraya senkronize edilmiş PC dosyalarınız üzerinde çalışabilirsiniz. OneDrive programı ile aynı zamanda BlackBerry cihazınızdaki foto ve videoları, Bulut üzerine otomatik olarak yedekleyebilirsiniz.
    OneNote için ise kullanmıyorum; emin değilim ama sanırım Outlook hesabı ile ilişkili ise, hesaplar/outlook içindeki "görevleri senkronize et" seçeneği bunu sağlıyor olabilir.

• Senkranizasyon sorunu yaşamazsınız.
    Office dosyalarını görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.
    Chrome veya Firefox kurabilirsiniz sorunsuz çalışıyor kendi tarayıcısıda oldukça tatmin edici
    Harita olarak malesef kullandığım bir uygulama yok

ben Q10 kullanıyorum bazen Z10 kullansaydım dediğim oluyor ekranından dolayı.. fazlasıyla yeterli ancak videolara ekrana sığmıyor ve tam ekranlı bir telefon istediğim oluyor bazen.
  • BB Bold 9900 için yandex navigasyon/maps uygulamasını arıyorum fakat blackbery world içinde aratınca hiçbir sonuca ulaşamıyorum. nasıl ve nereden indirebilirim
  • @Aiko yandex navigasyon sadece os 10 ve uzerinde var die biliyorum

• Aiko A kullanıcısına yanıt
    9900 da sadece içinde bulunan haritalarla idare etmek zorundasınız. o da internet ile çalışıyor. haritalar fena değil. blackberry o ürünlerden yazılım desteğini çekti. Tamamen yeni sistem olan bb os 10.x odaklandılar haklı olarak. 9900 bomba gibi çok güzel telefondur uzun zaman kullandım ama bence yeni blackberry lere geçme zamanı gelmiş sizin içinde. malum ekonomik kriz herkesi etkiliyor ama çok para vermemek isterseniz 200 lira gibi rakamlara ikinci el q5 alın keyfinize bakın. ha para var derseniz q10-q20 (classic)- passport üçlüsünden birini alabilirsiniz. klavyesiz isterseniz de seçenekler çok. ama q5 bile alsanız değişimi hissedersiniz ve android uygulamaları da yüklendiği için uygulama sıkıntısı minimum olur.
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylemişsiniz. Konuyla ilgili size iki sorum var.

- Şu an için BlackBerry almak mantıklı mı?
    - Android uygulamaları sorunsuz yüklenip kullanılıyor mu? Ve Android uygulamasına güncelleme geldiğinde BB içerindeki uygulamaya da güncelleme geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yinemimail

Çok doğru söylemişsiniz. Konuyla ilgili size iki sorum var.

- Şu an için BlackBerry almak mantıklı mı?
    - Android uygulamaları sorunsuz yüklenip kullanılıyor mu? Ve Android uygulamasına güncelleme geldiğinde BB içerindeki uygulamaya da güncelleme geliyor mu?

Ben yıllardır blackberry den vazgeçemiyorum. Şu anda passport kullanıyorum . çok Memnunum. daha önce q10 kullandım çok iyiydi. ondan önce q5. ondan önce 9900. hepsinden çok memnundum. Mantıklı mı sorusu göreceli. Bence blackberry piayasadaki en güvenli işletim sistemine sahip ve stabil. benim bb tercihim fiziksel klavyesi yüzünden. yani tamam işletim sistemini de seviyorum ama birinci nedenim klavyesi. İşinize yarayacaksa tabi ki almak mantıklı.

Android uygulamaları sorunsuz yükleniyor. Ancak mesela bazı uygulamalar google play hizmetleri istiyor illaki. onu yükleyenler de var ama ben uğraşmam. kullandığım bütün android uygulamaları çalışıyor. zaten genelde bb app marketi bana yetiyor. çok popüler uygulamaları zaten kullanmam. Snap istemcisi ile de kolayca android uygulamalarını yüklüyorum. dediğim gibi buradaki önemli olan konu işinizi görmesi. bu arada blackberry nin yanında çantamda windows phone ve android telefonda taşıyorum.:)

Bu arada evet uygulamalar güncelleniyor: ben snap ile android uygulamalarını yüklediğim için snap e girince güncelleme olduğunu görüyorum. sıkıntı yok o konuda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.