Şimdi Ara

Windows Phone Öldü! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
0
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tutankenshta

w10mobile'da aynı sonu yaşayacak az kaldı... aklı olan windows yüklü telefon tablet almaz...

Windows 10 iyi yolda ilerliyor. Aklı olan Windows telefon tablet alır...

• Kim ne derse desin, wp öldü.

Nokia'nın 2012-2013'te yaptığı symbian anna ve belleyi hatırlayanlar vardır. Bu iki sistem nokia'nın, microsoft'taki w10 gibi son çırpınışlarıydı.

Microsoft zaten batmakta olan nokiayı alarak hata yaptı, üstüne birde sistemi geliştirmedi, markete destek verdirtmedi, üç senedir güncelleme bekleyen vardı forumda.

Yeni özellik gelmeyince naptı millet? Ya android'e ya da IOS'e geçti.

Apple Nokia'yı multitouch ve güzel uygulama marketiyle ezmişti, ayrıca sistem 30 fps üstü oyun oynamamıza fırsat veriyordu

Bu sefer Android WP'yi Instagram'ı beta olmayan, geliştiricilerin uygulama geliştirmek için can attığı Google Play'i ile ezdi. Ayrıca Microsoft'un kendi uygulamalarını kendi sisteminden önce android'e vermeside WP'den vazgeçtiklerini gösteriyor.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum ; kapalı kaynak kodlu her sistem çökmeye mahkumdur ( IOS hariç, Apple Google'ı bile batırır ). İnsanlar özgür olmak ister, istediği kişiselleştirmeyi telefonuna yüklemek ister.

Artık WP devri kapandı. Microsoft'un yeni para kaynağı xbox. Kimse WP için uygulama bile geliştirmiyor ; zaten Microsoft bu sene WP'ye fazla düşmeyeceğini açıklamıştı.

Tamam kabul, devir mobil devri, ama mobil piyasasını domine eden iki şirket tekel olmuş durumdalar. Tıpkı Microsoft'un bilgisayar alanında tekelliği gibi.

Bu saatten sonra WP'nin kurtuluşu yok. Ya yeni model çıkartmayıp, mevcut modeller eskiyene kadar destek vercekler, yada yeni model çıkarıp berbat satış grafiğini görüp kendileri pes edecekler

Nokia bile anladı Android'e kafa tutamayacağını, ama çok geç oldu.

Ve son ekleme ; Microsoft ben dahil bütün symbian'cıların bedduasını aldı. Bir daha iflah olmaz Bizler 3310'un savunucularıyız, reisin bayrağını yere düşürtmeyiz microsoft, ayağını denk al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 senedir WP platformu kullanan bir telefona sahibim ama maalesef pişmanım.

Uygulama geliştiriciler bu platforma yeterli ehemmiyeti göstermiyor. Acı gerçek.

Allah aşkına söyleyin bana mağazada Poweramp gibi kusursuz bir program var mı acaba? Bir APK sever olarak Google Store'dan satın aldığım tek uygulamaydı. Gerçek anlamıyla çeşit az ve bu da rekabeti baltalayan bir unsur.

Ben de dahil herkes mağazanın gelişeceğini umut etti durdu. Mesela Snapchat'ten örnek vereyim. Çevremizdeki çoğu insanın kullandığı bir uygulama ve insanlar mağdur durumdalar. Bazı üyeler belki gereksiz görüyor bu uygulamayı fakat kimse etrafındakilerden geride kalmak istemiyor.

Maalesef insanların isteklerine cevap verebilen bir platform değil ki Microsoft'tan söz ediyoruz. Lobisinin yetersiz kaldığını düşünmek dahi istemiyorum.

Son sözlerim ise şunlar: Sonraki alacağım telefon kesinlikle IOS, olmadı Android platformunu kullanan bir telefon olacak. Evet WP arayüz olarak IOS ile yarışır fakat artık olmuyor. Bundan sonra da hiçbir şey beklemeyin. Ben sade bir kullanıcıyım ve artık alternatifi olmayacak kadar yaygın ve kullanışlı uygulamaları telefonumda kullanmak istiyorum.

• Artık eski lumia lar insider üzerinden de Windows 10 mobile alamayacak
    http://mspoweruser.com/can-no-longer-get-windows-10-mobile-unsupported-devices/
    Yakında mağaza da kapanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The dark lord

Artık eski lumia lar insider üzerinden de Windows 10 mobile alamayacak
    http://mspoweruser.com/can-no-longer-get-windows-10-mobile-unsupported-devices/
    Yakında mağaza da kapanır

Nedenmiş hocam ? Türkçe bir kaynak yok mu acaba ?

• Sony m5 aldım 1 sene oldu Windows 10 ile market gelişmedi mi hala

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    sen öyle zannet... windows 10 iyi yolda filan değil... Windows telefon tablet alanda yok... çok uygun fiyata bile satmıyor... kendinizi kandırmayın ceoları bile kullanmıyor... kim kullanır o ölü işletim sistemini...
  • Nokia ve Windows Phone 8.1 varken buralar ne güzeldi. En azından cihaz satabiliyordu ve gerçekten kaliteli, sağlam ve tasarımı hoş olan cihazlar yapıyordu.
    Cyan zamanlarını özledim o zamanlar umudumuz vardı ve globalde %1 pazar payı ile sürünmüyordu WP (yine Nokia sayesinde).
  • Tüm dünyada Kullanım alışkanlıkları değişiyor. Bilgisayar başına çakılı kalan insan sayısı (iş yaşamı dışında) günden güne düşüyor. Microsoft'ta bunun farkında olacak ki pc'lere w10 güncellemesini bedava dağıttı. Hatta lisansı olmayanlara bile Lisanslı w10 yükseltmesi verdi. Yerinde ve doğru bir karar ama uzun vadede yine de bu sektörde ms'yi kurtarabileceğini sanmıyorum. MS tabii ki varolacak; batmayacak, kaçmayacak ama eski şaaşasından da uzak olacak. Zira zaman, mobil zamanı ve bu konuda da Apple ve Google oldukça ilerlediler. Yeni bir sistemin bu iki dev ile başetmesi artık neredeyse mümkün değil.

WM'nin ise çok güzel bir fırsatı ve şansı teptiğini düşünüyorum. Bilgisayarlarda yaptığı gibi wm10 güncellemesini 1gb üzeri tüm telefonlarına dağıtarak Kullanım oranlarını yükseltmesi ve geliştiricileri de kendi sistemine çekmesi gerekirdi. Mobil Sektördeki 2 devle birlikte ancak bu şekilde ayakta kalabilirdi. Kaldı ki sanki Yılların yazılım Firması değilmiş gibi bir mobil yazılımı adam edememesi de cabası!

MS yazılım ve tepe yöneticilerinin iPhone ve Android telefon kullanması ise oldukça doğal. Rakip olarak Görülen firmaların ürünleri kullanılarak yazılımları, stabilitesi, Özellikleri ve Donanım ile uyumları tartılır. Bunu eleştiren kardeşler sanırım fazla hararetli! (ms'yi eleştirirken de haklı olduğu yerleri vurgulamak istedim)

MS yeni telefon satacağım diye eskilere Güncelleme vermeye dursun, Android Kullanıcıları 1 den fazla major güncelleme alamayadursun, apple 5 sene önceki modeline bile en son ve güncel yazılımı (4 major Güncelleme) vererek bu konuda ne kadar da rakipsiz olduğunu kanıtlıyor aslında.

i6S, i6 ve L925 sahibiyim. L820 ile wp'ye dönmüştüm (wm ile ilk buluşmalarımız oldukça eskiye dayanır ki özellikle wm6 zamanlarında çok memnundum) ve gelişecek diye bekleyenlerden biriydim. Wm7 sistemlere 8'i vermedi; şimdi de 8'li sistemlere 10'u vermedi! 42 yaşındayım ve size önerim (ister bir ağabey tavsiyesi,isterseniz de kardeş önerisi olarak kabul edin) gelişecek, Uçacak, kaçacak diye elektronik bir ürünü satın almayın. Çünkü Bu Tür ürünler sizlerin o çok değerli olan zamanınızı kaybetmenizi sağlıyor! Ve zaman da bu Dünya'daki en değerli olgudur. Bir telefonu satın alacağınız zaman o an ki marketi ve işlevi sizin işinizi görüyorsa satın alın ve kullanın. Yoksa iş beklemeye geldimi yandı gülüm keten helva.
    Kalın sağlıcakla.

• Hayır ölmüyor.
    Çünkü ölen bir daha ölmez.

Buraya kadarmış windows phone.
  • Ben 3 yılın ardından artık wp'yi bıraktım. Android'e geçtim ve dünya varmış dedim. Wp kullanırken insanın hayatı surduruluyor ile yükleniyor arasında geçiyordu. Android hem uygulama hem de sistem anlamında wp den cok önde. Buna rağmen Microsoft çok yavaş hareket ediyordu. 3 sene içinde hiç doğru düzgün bir gelişme gösteremedi. Dahası Nokia'yı maddi manevi bitirdi. Nokia markası, ismi ancak bu kadar kötü değerlendirilebilirdi. Nokia'ya hiç bulaşmasalardi Nokia meego ile şu geçen 4-5 yılda akar giderdi.
    Neyse artık benim derdim değil. Ben kurtuldum. Bundan sonra sonunda iyi gözükmüyor. Kaçan kaçana. Şahsen bir daha ne kadar gelişsede wp almam. Alirsam iPhone alırım. Microsoft elindeki eski kullanıcısını tutamiyor birde yeni Musteri mi çekecek? Microsoft'un telefon satışlarını arttırmasinin tek yolu android'e geçmesidir. Lumia tasarımlı ve telefona özel uygulamalar ile android piyasasına girse daha fazla pazar payına sahip olur o kadar söylüyorum yani.

• Bugün enteresan bi hata ile karşılaştım. Telefon wifi ve hucresel üzerinden bağlanıyor. Ama internet explorer ve mağaza internete girmiyordu. Sadece opera ile internete giriyordu.

Sistem kapalı kutu dışarıdan müdahale imkanı olmadığı için cihazı sıfırlamak zorunda kaldım. Bu da en az iki saatimi aldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 925 kullanicisiyim.
    Artik ben de biktim. W10 guncellemesi ile cogu sey duzeltilecek dediler ama nafile. Faturaya ek ucretle gidip bi htc vs alacagim en kisa zamanda.
    Kap kullanmiyorum, hucreselden video seyredince elim yaniyor resmen. Bazen isininca renk tonu degisiyor. Ses kaydi yapamiyorum artik.
    Kamerasi ilk gunku gibi degil.
    Bazen de internette dolasirken donuveriyor. Kilitleyip acinca karincalanmis ekranla karsilasiyorum. Universite oncesi degistirecegim insallah.
    Ama klavyesi falan, hala cok guzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

Lumia 925 kullanicisiyim.
    Artik ben de biktim. W10 guncellemesi ile cogu sey duzeltilecek dediler ama nafile. Faturaya ek ucretle gidip bi htc vs alacagim en kisa zamanda.
    Kap kullanmiyorum, hucreselden video seyredince elim yaniyor resmen. Bazen isininca renk tonu degisiyor. Ses kaydi yapamiyorum artik.
    Kamerasi ilk gunku gibi degil.
    Bazen de internette dolasirken donuveriyor. Kilitleyip acinca karincalanmis ekranla karsilasiyorum. Universite oncesi degistirecegim insallah.
    Ama klavyesi falan, hala cok guzel.

Zaten artık sona geldiler. Bazı arkadaşlar yok ayağa kalkacak yok en iyi sistem olacak diyorlardı

http://www.hurriyet.com.tr/lumia-telefon-resmen-oldu-40324909

Söylediğim kişiler anladı.

• Konu açılalı 1 seneyi geçmiş yetmemiş 6 sayfa olmuş, öldü ölecek muhabbeti açılalı 4-5 sene olmuş, yıl olmuş 2017, arkadaş bir ölemedi şu sistem gitti Bak elimde L950 var, daha 1-2 hafta önce geldi sistem güncellemesi(Insider programına çok daha sık geliyor), her gün gelen mağaza güncellemelerinden bahsetmiyorum bile.

Sistem bi' ölsün, sonra helvasını mı yersiniz, kınasını mı yakarsınız, ne yaparsanız yapın O zamana kadar:

• Sistem olmez ama surundurur.

• Ölen le ölünmüyor kalan 950xl ler sağolsun

• Daha ne kadar ölsün pazar payı kalmış %0.4, 2016 Ağustosta yine iyi %1miş. Bu sene sonu blackberry ile kim %0.1e düşecek diye yarışırlar artık

• Deleted user buraya gelmiyor demi?

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Hesap makineleri arasındaki pazar payı ne acaba?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.