Şimdi Ara

Windows pil gücüyle çalışan bilgisayar kullanılarak yüklenemez sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar laptop'a adaptör aldım ama yan sanayi adaptör olduğu için şarj almıyor veya batarya bittiği için almıyor emin değilim. Ama aynı marka başka bilgisayara taktığımızda onu şarj ediyor. Her ne ise sadece enerji desteği sağlıyor adaptör. Bilgisayar ise fişin takılı olduğunu görmüyor öyle de olunca format atamıyorum. Batarya zaten bitik olduğundan umursamadım ama format atarkan böyle bir sorunla karşılaştım.

Batarya göstergesi:

Windows'u nasıl kandırabiliriz? : ) Ne yapabiliriz, teşekkürler.

"Windows pil gücüyle çalışan bilgisayar kullanılarak yüklenemez. Yükleme sırasında pilin gücü biterse, veri kaybınız olabilir. Yüklemeye devam etmek için bilgisayarın adaptörünü fişe takın."

Güncelleme:
    Çözüm:

İnternetten bu konuyu bulanlar için çözümü söylüyorum. Formatı bios ekranından atın. O zaman bu pil uyarısını vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FDedecan -- 8 Aralık 2013; 6:59:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihdedecan

/>

Arkadaşlar laptop'a adaptör aldım ama yan sanayi batarya olduğu için şarj almıyor sadece enerji desteği sağlıyor. Batarya zaten bitik olduğundan umursamadım ama format atarkan böyle bir sorunla karşılaştım.

Batarya göstergesi:
    />

Windows'u nasıl kandırabiliriz? : ) Ne yapabiliriz, teşekkürler.

"Windows pil gücüyle çalışan bilgisayar kullanılarak yüklenemez. Yükleme sırasında pilin gücü biterse, veri kaybınız olabilir. Yüklemeye devam etmek için bilgisayarın adaptörünü fişe takın."

Yanlışın olmasın bu durum senin laptop ya şarj almıyor yada adaptör bozuk bu durumda yapacağın tekşey servise vermen anakartında problem varsa bakılır...Kandırma yapamazsın....

• Ne kadar ekmek o kadar köfte hocam enerji yoksa kandırsan ne olcak küt diye kapanır arkasından bakarsın
  • batarya bitik olduğundan şarj almıyor, ama adaptör takılı olduğu sürece pc kapanmıyor.
  • quote:

batarya bitik olduğundan şarj almıyor, ama adaptör takılı olduğu sürece pc kapanmıyor.

doğru lakin güç alamadığından bu sıkıntı yapar.Size daha akıcı olması şeklinde aNlatayım, 19volt olan adaptörünüz en az 2 amper güce sahip olmalı işte burda sahip olması gereken ampere ulaşamadığından değer kayıplarına sebebiyet verdiği için adaptörünüzün amperi yetersiz gelmektedir ne kadar yüksek olursa amperi okadar rahat çalışır.Volt ile karıştırmayalım sizin adaptörünüz kaç amper ve kaç volt onu yazarmısın..
  • AC 100-240V 1.5A
    50-60 HZ
    DC 19.5V 4.62A

Buyur hocam.
  • quote:

AC 100-240V 1.5A
    50-60 HZ
    DC 19.5V 4.62A

Buyur hocam.

Adaptörünüzün orjinal değildi zannedersem birde orjinalini bulursanız belki bir sonuca varabilinir değerler normal lakin amper olayı gerçek olmayabilir.Bunun içinde adaptörünüzü sökülebilrseniz ve elektronik bilgi birikimine sahipseniz içinde kondansatör var onun ayaklarına ölçü aletiyle dokundurup değer hesaplanmış olursunuz...Yani ben şunu ifade edeyim Pil bitikte olsa cihaz tam şarj yapmıyor piliniz bitikte olsa kapanmaması gerekir...Ben de Toshiba a200 var ve pili bitik ben format atıyorum lakin bununla alakalı hata şuana kadar almadım...Şarj aletim orjinal olduğundan hatayı almıyor olabilirim..
  • önceden de bitikti batarya, yani eski adaptör varken de. Ama o adaptör varken batarya kısmında kırmızı x işareti çıkmıyordu.
  • İşte benimde sizden almak istediğim cevap buydu yani adaptörünüz gerçek değerleri yansıtmıyor en kısa zamanda orjinalini almalısınız..İyi geceler....
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    Sorun bence batarya da, çünkü aynı marka başka bir laptoba yeni aldığım adaptörü takınca onu şarj ediyor.
  • quote:

Sorun bence batarya da, çünkü aynı marka başka bir laptoba yeni aldığım adaptörü takınca onu şarj ediyor.

Onun bataryasını denediniz mi? Sizin laproba takarak birde böyle deneyin...
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    Aynı marka ama aynı model değil.
  • İnternetten bu konuyu bulanlar için çözümü söylüyorum. Formatı bios ekranından atın. O zaman bu pil uyarısını vermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.