Şimdi Ara

windows son bios zamanı düşürmek için ASUS anakart ayarları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boot logo display kapatılınca america megatrends yazısı gelecektir. Windowsun söylediğinden haberim yoktu. Görev yöneticisinde falan mı yazıyor? Yoksa bildirim olarak mı ekrana düşüyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    görev yoneticisi başlangıç kısmından bakabilirsin son bios zamanı diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    14.6 saniye diyor. Docp profili yok. Custom oc li ballistix sport ram kullanıyorum.

anladım doğrudan docp ile alakalı olmasa bile ramlerin default ayarını değiştirince bir test aktifleşiyor sanırım..
    Evet ben sadece DOCP açıyorum. Manuel ayar yapınca da aynı şey oluyor demekki. Sadece ramler default ayarda çalışınca bu durum ortadan kalkıyor. Bunu çözmemiz lazım 😊

Hocam gayet muhtemel böyle bir kontrol olması. Daha dün yeni hdd ekledim sisteme ama hdd arızalı çıktı. Arızalı hdd takılı olduğu zaman sistemin açılması 5 6 dakikayı buluyordu. Bununda herhangi bir kontrol ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ki hdd tamamen boş herhangi bir harf bile atanmamıştı.

• Arada kaynadı ama TUF B450 Pro Gaming anakart ve Gskill FlareX 3200 cl16 ram kullanan bir arkadaşta DOCP açık ve böyle bir sorun yok. 3 4 saniye içinde BIOS logosu geliyor ve 10saniyede sistem açılıyor. Bizim BIOS logosu beklediğimiz sürede adamın Windows kullanıma hazır. Ne yapıp edip o ramlere geçeceğim. Bana performans oalrak bir getirisi olmayacağı için erteliyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 9 Haziran 2020; 23:0:28 >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Hocam cidden kaç saniyede açıldığı çok önemli mi?

bence ram değiştirmeye değmez.. belki bir çözümü vardır biri gelir yazar.
    Yok değil tabi. Zaten gücü kesmezsem 5 saniye sürüyor BIOS logosunun gelmesi. Ama ne olduğunu merak ediyorum sadece.

BIOS güncellemesiyle çözerler belki. Ama ocak ayından beri güncelleme gelmedi. Bekleyeceğiz.

• Nasıl alakası yok hocam. Yuh. Ram subtimingler her ramin içinde TAMAMI Yazılı şekilde gelmiyor. Genelde ilk 5-6 sı XMP(DOCP) profil içinde oluyor kalanını anakartlar otomatik ayarlıyor.
    Yani Anakart açılışta subtiming ayarlaması yapmaya çalışıyordur.Voltajda aynı şekilde. Buda ekstra bekleme süresi demek.

Sorun şu ki bu "otomatik ayarı" anakartın kaydetmesi gerekiyor. Eğer her seferinde bu testi yapıyorsa bios güncellemesi ile çözülebilir.
    Ek olarak: Sub timing ayarlarındaki, Autodaki değerleri manuel olarak girmek çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 12 Haziran 2020; 18:19:18 >
  • BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. erp kullanıyorum pcyi kapattığımda neredeyse bütün gücü bios otomatik kesiyor. belki o yüzden her seferinde güç kesmiş gibi davranıp 15 saniye dediğiniz testi yapıyordur. zamanla o voltaj değerleri değişir mi acaba? yani atıyorum 1 volt ile çalışıyosa ileride 1.1 volta çıkarmak falan gerekir mi? pek bilmiyorum voltaj vermeyi. en iyisi bir bios güncellemesi daha bekleyeyim :D
  • DOCP ve ramin ne alakası var demişsiniz. DOCP demek ram demek yahu. Ne demek ne alakası var
    DOCP tam olarak nedir bilmiyorsunuz sanırım. Arkadaş açıklamış gerçi.
    Hocam benim tarayıcıda anakartın bios sayfasının ksıayolu var. Her gün olmasa da 2 3 güne bir tıklar bakarım BIOS gelmiş mi diye. 2007yi bi yükledik maşallah 6 aydır ASUS unuttu bizi.
    .https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-B450-PRO-GAMING/HelpDesk_BIOS/

Arada bir asusa bu konuda yazsam mı diye düşünüyorum. Bu bir sorun değil ama 500 liralık Gigabyte b450m s2h 2 saniyede geçerken 1000 liraya satılan bu anakartın 1 saniyede geçmesi lazım biosu. Haksız mıyım?
  • Bu arada MSI yeni güncelleme almış:https://forum.donanimhaber.com/amd-agesa-comboam4pi-1-0-0-6-bios-guncellemesi-yayinlamaya-basladi--143989362
    Bakarsın bugün yarın bize de gelir bi update hallolur şu durum.
    iletişime geçilebilir ama anakart sayfasında yazan ramlerden kullansaydın diyebilirler..
    Az önce psu kapatıp ramleri stock şekilde denedim bios ekranı gelmesi 12 13 saniye sürdü ramlerle alakalı bir fark oluşmadı bende. İki türlü de aynı sürede geldi bios

Merhaba, bende erp kullanıyorum fakat anakartım MSI, bende böyle bir sorun yok hocam belirtmek isterim. Eğer bilginiz yoksa, voltaj ayarlarıyla,sub timinglerle vb. oynamanızı tavsiye etmem hocam. AGESA 1.0.0.6 için bazı firmalar dağıtıma başladı. Asusta yakın zamanda güncelleme verecektir. Bu zamanlarda, update çıkmadan asusa bu durum ile alakalı mail atarsanız, belki yakın tarihte çıkacak olan yeni bios ile birlikte çözebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 13 Haziran 2020; 22:29:22 >
  • BilirKişi00 B kullanıcısına yanıt
    aynen zaten bi şey değiştirmedim bilgim yok dediğiniz gibi. zaten asus ile alakalı bir durum POST yapıyor erp veya güç kesince iyice uzuyor süreler. teşekkürler cevabınız için..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.