Şimdi Ara

windows son bios zamanı düşürmek için ASUS anakart ayarları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    POST Delay: 0
    CSM: Disabled (M2 SSD varsa araştırın bende olmadığı için direkt kapadım.)
    Fast boot: Windows UEFI

bu ayarlar 10 saniyeye düşürdü bios zamanını. tek fark anakart press f2 ekranı gelmiyor ama direkt windows'un tuf resimli uefi yükleme ekranı geliyor bende. benim monitörden de olabilir biraz geç görüntü alıyor. bir de ram'leri training yaptığı bir ayar varmış onu bulamadım ama bulsam da kapatmayı düşünmüyorum nolur nolmnaz...
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    Deneyeyim ben de. Bu anakarta ne zaman bios guncellemesi gelecek ya bekle bekle arada bakıyorum Ocak ayında 2007yi bi koydular yok temmuz bitecek hala Agesa yeni sürüme geçemiyoruz. Msi 1 ay oldu vereli. Bios guncellemesiyle düzelecek bu durum ama halledemediler bi türlü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Biosa girebiliyor muyuz peki :)

• münşi kullanıcısına yanıt
    2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Ben de bekliyorum ASUS'a mail gönderdim geçen bakalım dönüş olacak mı..

@2019daDHyekatilmak
    Girebiliyorsun PC'yi başlattığın anda DEL tuşuna basa basa giriyorsun.
  • Asus ROG B450–F Gaming ve Corsair Vengence 2*16 3200cl16 ram kullanıyorum aynı sorun bendede var combo 1.6bios güncelleme bana geldide güncelleme yapmadım daha. Sanmiyorum düzelmez. Aynı sistemle hızlı açılanda var yavaş açilanda çok saçma :(

2202 geldi. Yüklesek mi ya da yükleyen var mı?
    .
    .

windows son bios zamanı düşürmek için ASUS anakart ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 18 Temmuz 2020; 21:18:52 >
  • Bende TufB450-Plus Gaming var,
    Asus anakartlar MSI B450 anakartlara göre post ekranında çok bekliyor, ben de çok karıştırdım,nasıl hızlı boot yapılabilir diye,
    Dikkat burası çokomelli.!
    # USB de takılı Harici Harddisk ya da Flashınız varsa kafadan zaten 5 saniye Ekranda İmleç yanıp sönerek bunu beklersiniz,
    Benim Sistemin açılış videosu bu.
    MDSyoutube
    ASUS TUF B450 PLUS GAMING BOOT TIME
    https://www.youtube.com/watch?v=OxdPMpeB0yM&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 19 Temmuz 2020; 15:41:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

2202 geldi. Yüklesek mi ya da yükleyen var mı?
    .
    .

Plus Gaminge de gelmiş, Stabil sistemi bozmak istemiyorum.

• Ben yükledim herhangi bir etki görmedim aynı stabilliği devam. Açılışı kapanışı değişmedi. Oyunlarda da bi ekstrası ya da eksiğini hissetmedim fps olarak.
  • Yükledim ve hiçbir fark görmedim. Açılış, sıcaklık, boost vs farkedilen hiçbir fark yok. 6 ay sonra bir BIOS daha gelecek de... piuu.. kabullenicez bu boot olayını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 18 Temmuz 2020; 23:55:46 >
  • cinebench puanında 6-7 puan düşme oldu
    önceden 508-509 alıyordu şimdi 501-503 alıyor
    hangi biostu bilmiyorum ama birinde 511 puan alıyordu

masaüstünde ani voltaj verme olayında biraz azalma var gibi geldi(belkide değişmemiştir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakupkaratas255

cinebench puanında 6-7 puan düşme oldu
    önceden 508-509 alıyordu şimdi 501-503 alıyor
    hangi biostu bilmiyorum ama birinde 511 puan alıyordu

masaüstünde ani voltaj verme olayında biraz azalma var gibi geldi(belkide değişmemiştir)
    5-10 puan her zaman değişebilir .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Şimdi gördüm güncellemeyi. AGESA 1006 gelmiş bu da NVIDIA ekran kartlarıyla AGESA 1002 arasında bir uyumsuzluk var onu çözüyor. Firefox grafik hızlandırma açıkken cihazım iki kere kilitlendi biri uzun biri kısa olarak. Nvidia sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu hatası.. Firefox kullanmayı bıraktıktan sonra bir daha hatayı bir kere yaşadım o da iki saniyelik bir takılma oldu ancak yine de güncellemekte fayda var.
  • .: mds :. kullanıcısına yanıt
    TUF logolu Windows yükleme ekranınız çok hızlı geçiyor. Sistemde M2 SSD mi var? Bende yükleme ekranı geliyor yani yine hızlı geçiyor ama sizinki kadar hızlı değil. Sisteme takılı USB yok ama dediğiniz imleç geliyor bana sürekli. Bütün cihazları söküp bir deneyeyim.

edit: şimdi aklıma geldi bende hızlı başlatma özelliği kapalı SSD'ye gereksiz veri yazıyor diye okumuştum. özelliği açınca sizinki gibi açıldı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 20 Temmuz 2020; 13:18:14 >
  • B550-e ye geçince satılığa çıkardım bu anakartı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.