Şimdi Ara

Windows'tan Mac'e Geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neyse ki fakir insanlarız parayı denkleştirene kadar 2016 mid bile görebilirim tek korkum dolar daha da yükseklirse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hesaplamalarım ve tahminlerim, Apple'ın şu andaki fiyatlarının Amerikan Doları 2.70-2.75 bandına yükselmesine kadar geçerli kalacaktır.

Önümüzde bir seçim dönemi var; yine de ne olacağı bilinemez.

Genelde yazın kurlarda ciddi artışlar olmazdı eskiden (Turizm vb. nedenlerle bolca dövizgirmes bunda etkendi...), ama bu yıl için kehanetde bulunamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: locooo

merhaba, kendimi bildim bileli windows kullanıyorum. reklam sektöründe çalışıyorum, etrafımdaki hemen herkes mac'e geçmiş durumda fakat ben direniyordum. nihayet 3-4 yıldır kullandığım hantal 15 inç laptopumu değiştirme vaktim geldi. 13 inch mac air ve macbook pro da alternatiflerim arasında ilk sıradalar. fakat bazı tereddütlerim var:

1-en az 7-8 tane 1tb'lık harddiskten oluşan büyük bir film arşivim var, bunları mac'e taktığımda görmeyecek mi? veya içine dosya atamayacak mıyım? format atmadan bu sorunu çözmenin yolu var mıdır? bu mac/pc harddisk uyumsuzluğu can sıkıcı.

2-az da olsa cdrom ihtiyacı hissedebilirim, böyle bir imkan var mıdır?

3-alacağım yeni laptop'ta aradığım özellikler ince, hafif, şık olması ve şarjsız 6-8 saat (tabi senelerce) beni götürebilmesi. şu ana kadar bulduğum pc alternatifleri "lenovo yoga pro 3" ve "dell xps 13". bilgisayarda kullanacağım en fazla adobe premiere'dir veya ms office programlarıdır, oynayacağım oyun da en fazla football manager'dır :) 13 inch, 256 gb ssd'li bir mac işimi görür mü? ve o klasik soru: macbook pro retina mı air mı :) bana en uygun mac özellikleri nedir? 5000 civarına çıkabilirim, ama 6-7 ler zor görünüyor.

4-sanki mac'e bir güncelleme geldiğinde veya bir şey olduğunda sorun çözmek windows'a göre çok daha zor gibi geliyor hep. nedendir bilmiyorum..

5-hardcore windowscu olup mac'e geçen birileri varsa allah aşkına beni bir ikna edin :)

şimdilik aklıma gelenler bunlar.. 4000-5000 para verip lenovo veya dell almaktansa, mac almak daha cezbedici gelmeye başladı fakat windows'u bırakmak da sevgiliden ayrılmak gibi. cevaplarınız aydınlatıcı olacaktır, şimdiden teşekkürler.

1- Mac'lerde NTFS foramtındaki diskleri görebilirsin ama yazamazsın. Yazabilmek için 3rd Party yazılım satın almanız gerekiyor. Bana kalırsa osx işletim sistemine geçilince yapılacak ilk iş "Paragon NTFS for Mac" veya "Tuxera NTFS" uygulamalarından hangisi ucuzsa onu almak. ikisi de aynı işi yapıyor. İşletim sistemi bedava, bu programlara vereceğiniz 10-15 dolar para gerçekten sonuna kadar verdiğiniz parayı hakeden programlar.

2- Harici cd'rom'lar var, veya ağ üzerindeki bir windows makinenin cd-romunu uzaktan kullanabilirsin.

3- Her zaman için retina > air. Alabiliyorsan kesinlikle retina.

4- Tam tersine, sorun çözmek çok daha kolaydır. Unix altyapısı sayesinde windows kadar kapalı bir işletim sistemi değildir, sorunları çok daha kolay çözersiniz.

5- OSX veya windows'u kullanmak için diğerinden vazgeçmenize gerek yok. İkisi de gayet güzel aynı makinede çalışıyor. Sorun ikna olma ile alakalı değil, değişime açık olmanızla alakalı. Ben iki işleim sistemini de "hardcore" olarak kullanan birisi olarak oyun oynamak dışındaki herşeyimi osx'te yapıyorum.
    Ha diyeceksiniz ki OSX oyun oynamak için kötü mü? Hayır, Eğer birgün topladığım bilgisayarlara yasal olarak osx kurabilirsem o gün windows'u tamamen bıraktığım gün olacak. Malesef osx yüklü bilgisayarların ortak özelliği (en azından benim topladığım bilgisayarlara göre) zayıf donanıma sahip olmalarıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.