Eğer yanlış bölümde açtıysam konuyu özür dilerim. Benim merak ettiğim bir husus var. Biliyorsunuz Windows' un resimleri otomatik döndürme özelliği var. Bazı resimler dijital kamerada dik tutuşla çekildiği için bilgisayar ortamında yamuk görünebiliyor, bu resimlerin üzerinde sağ'ı tıklayarak ve resmi "saat yönünde döndür" diye komut vererek resmin görünümünü düzeltebiliyoruz. Acaba Windows, bu işlemi yaparken resmi yeni baştan bir daha mı kaydediyor ? Çünkü eğer öyleyse bu resim kalitesinde mikro düzeylerde kayıp olacak demektir. Ben bu özelliği çok kullanıyorum çünkü bana gelen resimler bu halde, ancak eğer resim kalitesinde düşmeler oluyorsa bundan sonra kullanmayacağım. Ne dersiniz ?
resim kalitesinde düşme olur
sorun olmaz, resmi döndürdüğünde otomatik olarak ekrana sığdırmak için boyutu yeniden ayarlıyor, o da sana resim küçülmüş/büyümüş gibi geliyor ama pixellere bi zarar vermez. bütün dik fotoları çeviririm, şu ana kadar bi kayıp yaşamadım
yok ben piksellerle ilgili demiyorum. Resimin renk kalitesi manasında soruyorum. Yani mesela bir resim ikinci kez convert edilişinde kayıplar oluşur, tabi loseless formatında convert edilmediyse. Ve bu böyle sürer gider. Şöyle bi şey yaptım. Resmin yatık hali 3.535.836 byte idi yani 3.5 mb. döndürdüm ve sonra boyutuna baktım ; 3.530.204 byte. Yaklaşık 5 kbyte'lık bi düşüş var sanırsam. Mmmm...acaba bu boyut değişikliği kayıptan mı yoksa yeni görüntü boyutundan mı ileri geliyor ?