Şimdi Ara

Windows Vista Hizmet Paketi 2 Beta'nın performansı mercek altında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
16.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vista sp2 türkçe kullanıyorum yaklaşık bir haftadır hızı çok iyii ama stabilite konusunda ne vista sp1 nede xp tanır çok aşırı stabil

vistaya yavaş diyen arkadaşlara katılmıyorum vista aslında xpdende hızlı masaüstünde ama ram istiyor kesinlikle 2 gb üzeri ram yoksa vista kurulmamalı ama sen 1 gb gibi az bi ramle vista kötü dersen oda senin hatandır yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0rkunc -- 13 Aralık 2008; 16:46:07 >
  • Vista güzel bir işletim sistemi ama en kötü yanı çoğu özelliğinin gereksiz ve bilinçsiz olması bence. MS bir DVD'ye bunları sığdırabilmiş ise OpenSUSE veya Ubuntu'nun CD sürümlerine kurban olurum. (Ya da yavaş çalıştığı günlere inat 98 SE !! )
  • çıkarmasalar daha iyiymiş valla =)

artık SP2 ye geçmem Win7'yi beklerim çıkınca direk ona geçerim..
  • 1- Bu henüz Beta. Kesin yorum için bayağı bayağı bir erken; SP'lerde RC sürümler için bile böyledir, RC bile birçok abuk sabuk şeye yol açabilir. Tam sürümler beklenmeli.

2- Testler, kesin fikir vermek için son derece yetersiz. Çok daha kapsamlı testler yapılmalı, oyunlarda merkezî işlemci sınırındaki ya da etkisindeki kare/sn testleri de yapılmalı(ki O CF - Far Cry 2 testinde sınır ya da darboğaz oluşmuş olabilir, ayarlara bakılırsa), XP'den Vista'ya geçince düşüş olduğu bilinen oyunlar bilhassa test edilmeli (MTW2 1.3'te 260GTX varken başıma gelmişti. İşlemci sınırı[sınır, derken ne kastettiğimi biliyorsunuz. İşlemci sınırı olursa ekran kartı hız aşırtımı bir getiri sağlamaz, neyden bahsettiğimi siz anlayın artık. İşin özünü anlayın, yani] olmayan bir noktada kare/sn biraz düşmüştü(55 yerine 50, gibi). Belki nVidia'nın sürücüsünden kaynaklıdır, ama onun da temel sebebi Vista'nın bir yamuğudur belki) (Bu denemeyi birkaç hafta önce yaptım. Yani o zamana kadar çıkmış Vista güncellemeleriyle ve o zamanki sürücülerle. Belki son çıkan bir iki şey düzenleme getirmiştir.

3- Eğer Vista'ya geçince kare/sn'nin düşmediği bir oyun varsa, bu oyunda SP2 ile bir getiri olmaması neden kötü bir durum oluştursun?
    Örneğin Sacred 2'de , ana menüdeki kare/sn olarak düşünürsek meselâ, XP 32 SP3+tüm güncellemeler ile Vista 32 SP1+tüm güncellemeler arası durumda, herhangi bir kare/sn farkı görmedim. Yani hiç olmazsa FRAPS'a yansıyacak seviyede bir fark yoktu, belki tamamen aynı da diyebiliriz (şimdi, FRAPS'ın kare/sn'yi azıcık düşürmesi gibi durumlar da olabilir. O nedenle net konuşmuyorum).

Peki öyleyse, bu tür bir testte SP2 ile artış olmazsa, neden "0,5 kare artış olmuş, artış olmamış" gibi tepkilerle çamur atayım SP2'ye? Neden getiri olmalı, bu beklenti neye göre?

"Vista'da kare/sn düşer" diye genel bir kural mı var? Hiç de yok.

Her şeyin ötesinde, SP'ler ekran kartı sürücüsü gibi mi değerlendirilmeli? Şu kadar kare için değmez vs. vs. E SP'nin bir sürü uyumluluk geliştirmesi falan da olabilir. Çeşitli işlemlerde (her şey Windows açılış süresi veya teorik test değil) "beklenmedik" başarım kazanımları olabilir. Niye eşit kalan bir şey, bir olumsuzluk oluşturmalı ille de?

Beta olmasına rağmen, bellek okuma - yazma testlerindeki getiriler, o CF denemesindeki getiri oldukça ilgi çekici (o getiri, merkezî işlemciyle ilişkisinin SP2'de kolaylaşması gibi bir şeyden de kaynaklanabilir. CF - SLI üst seviye kartlarla yapıldığında işlemci ihtiyacı çok artabilir).

Ve çok az, kapsamsız test yapıldığından(bir SP testi için çok daha fazlası olmalıdır), bu üstteki iki veri gayet önemli.

Yani, Microsoft savunuculuğu da yapacak değilim tabii. Bana ne.

Sadece, Vista'yı sevmeseniz de daha insaflı olmanız lâzım, bunu demek istiyorum. Forumu çok sayıda kişi okuyor, görüşler başkalarının görüşleriyle şekillenebiliyor.
    Önyargı yaratmamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Aralık 2008; 17:07:47 >

• boşuna bu iğrenç işletim sistemini kullanıyorsunuz.

Server 2008 yükleyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leop

boşuna bu iğrenç işletim sistemini kullanıyorsunuz.

Server 2008 yükleyin.

Sen onunla hangi oyunlaır oynayabiliyorsun?
    Birtek Heart sorunsuz çalışıyor.
  • Bilgilndirme için teşekkürler...
  • Neyleyeyim Vista'yı..

Windows Seven beklenmekte
  • he
  • sp2 kulağa çok hoş geliyor
  • Sp2 ile Vista belki biraz belini doğrultur. İşte o kadar.

Windows 7 bakalım vadettiklerini verebilecek mi? Yoksa Windows XP'ye devam.
  • anlamadğım sp2 yle daha hızlı olması gerekirken daha yavaş açılıyor??
  • hala xp kullanıyorum buyuk bir keyifle. vista kullanıcılarını anlayamıyorum...
  • ne zaman download edcezz
  • sp2 çoğu testte daha kötü vista gittikçe batıyor windows7 yi istreuuuuk
  • Çok az bir performans artışı var.Anladığım kadarıyla.
  • Yukarda yazan arkadaşın dediği cok dogru ya adamda var 512 mb cache işlemci 512 ram ondan sonra kur vistayı noldu kaldırmadı noldu sistem çöktü sistem hatasi v.s

Sistemi eski olan lütfen denemesin diye bi uyarı eklemek lasım vistanın üzerine bekleyin bakalım win 7 bekleyin sanki o cok farksız olcak dimi teknoloji her dk ilerliyo o sistemde 4 haatta 6 çekirdek desteği olcak adam gidip kurcak p4 2.4 üstüne win 7

Bu akılla daha cok konu açılır böyle
  • vista tutulmadı malesef
  • Uzun bir süre windows Xp 32 bit daha sonra 64 bit sonrasında vista 64 bite geçtim SP1'den çok çok sonra.Bence vista stabil bir işletim sistemi çok yüksek donanım istemesi dışında.Sonuçta XP piyasada yaklaşık 6 yıldır bulunuyor ve bu işletim sisteminin yeni çıkan işletim sistemlerine göre daha stabil olması doğal.
  • windows seven gayet güzel bi işletim sistemi idi mavi ekran vermese driverları kurarken kullancaktım mavi ekranlar ayırdı bizi neyleyim vistayı win 7 ye kadar xp kullancam..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.