Elimde Sony Marka Windows Vista lisanslı bir Notebook var. Sony Web sitesinde Vista haricinde diğer işletim sistemlerine destek vermiyor. Windows 7 kurmuştum, cihazdaki bazı özellikler kullanılamaz oldu. Ekran aydınlatması, ses açma kapama gibi. Windows Vista'ya geri dönüş yaptım, birde yetmezmiş gibi Lisanslı Office 2010 Kutu aldım. SP1, SP2 güncellemelerini yaptım. Güncelleme paketleri elimde vardı zaten. Ancak Vista'ya kurulumu saatlerce sürdü. Bir kenarda kurdu durdu. Sonra Diğer güncellemeleri otomatik olarak Internet üzerinden kurdu. Yaklaşık 112 güncellemeyi 4 saatte bitirdi. Sonra bir güncelleme daha çıktı. Net Framework ve bazı dil güncellemeleri vardı. Tamamı 192 MB olan güncelleme 2 saat gibi sürdü. Gece olunca sabah devam ederim dedim. Sabah Office 2010 yüklemesi yapmaya başladım. 2 saat bekledi. Harddiskin lambası yanmıyor, CD dönmüyor ve bilgisayar hiç kitlenmiyor ama bekliyor öylece. İşlemci kullanımı da yok. Sabır ettim. Ama yok boşa bekliyorum. Sonunda iptale bastım. İptal Ediliyor dedi. 30 dakika daha bekledim. İptal bitmedi. Sonra görevi sonlandırdım mecburen. Sonra Başlat menüsünde Office yazılımları olduğunu gördüm. Denedim çalışıyor. Ancak içim rahat etmediğinden CD'Yİ takıp programı kaldırdım. Kaldırma işlemi biraz kısa sürdü, 20 dakika falan. Bilgisayarı restart ettim. Şu an ekranda kapatılıyor yazıyor. 10 dakikayı geçti bakalım ne olacak. Tekrar Office 2010 kurulumunu sıfırdan yapacağım. Bakalım daha neler olacak. Ve ayrıca Windows 7 ve XP'YE Borland kurdum Denetim Masasındaki BDE Administrator kısmına 2 kayıt girdim. Tamam tuşuna basar basmaz işlem tamamlanmasına rağmen Vista'da yuvarlak dönüp duruyor. 1 saat bekledim olmadı. Bilgisayarı kitledi. Bende kaydı Regeditten girdim.
Özetle: Windows Vista'nın güncellemelerini yapsanız bile sistemde performanstan eser yok. Windows kurulumunu Sony Recovery'den yaptım. Cihazda hiçbir sorun yok. Ama işletim sistemi çok gereksiz bekletiyor.
Vista hddye ızdırap çektiren bir işletim sistemidir.
Hddyi meşgul eder sürekli.
Dizin sayısı 200lerde olduğundan hantallaşmıştır.
Ancak bu sayı windows 7 de 70 e kadar çekilmiştir.
Bende de zamanında lisanslı home basic x86 vardı.
Ama şimdi alem bakar win7 akar.
Bende de Vista yuklu. Bir nebze olsa da hizlandirmak icin registry temizleme programi aml reg cleaner bir de disk birlestirici olsun diye auslogics defrag yuklemistim bilgisayar sanki daha iyi olmustu ama ben de XP ye geri donmek istemistim bilgisayara yuklenmiyor diye Vistada kalmistim. Win7 ye gecmek mi? Bilmiyorum dogrusu.
Para verseler, dövseler Vista kullanmam...
ben bu güne kadar(w7,xp,vista dahil) hi bir güncelleştirmenin sistemi hızlandırdığını görmedeim.sp paketlerini ve antivirüsü yükleyip kullanmaya başlıyorum.w7 baya bir hantallıyor vista hiç bir sorun çıkarmıyor.Vista kullanacaksan sp2 yi kurup platform günlleştirmesini yapacaksın antivirüsü kurup devam edeceksin.böyle w7 daha hızlı oluyor.Bana göre w7 sp1 de baya sorun çıkarmaya başladı ve hantallaştı.soğutum w7 den vistaya geçtim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme