Bilgisayarımın bir kısmına ubuntu kurmuştum. Daha sonra windows üzerinden ubuntunun bulunduğu partition'ı sildim. Xp'yi normal kullanmaya devam ederken restart attım ve bilgisyar şu anda tekrar açılmıyor. Sadece error 22 (linux'e ait bir error diyor) ve işletim sistemi seçebileceğim ekrana bir türlü gelemiyorum. Usb ile bir boot disk yaratmak ya da o pencereye gelmek için herhangibi bir opsiyonum var mı ne yapabilirim acil yardıma ihtiyacım var bütün bilgilerim bilgisayarda durmakta çünkü..
Dostum GRUB önyükleyiciyi de Ubuntu ile birlikte kaldırmış olmalısın.GRUB'ı yeniden yüklemelisin veya Windows XP CD'sinden repair etmelisin.
peki grub nasıl tekrar yüklenir?
Ubuntu'yu live olarak çalıştır. Terminal'e gir. sudo grub yaz. daha sonra GRUB shell açılacak. root (hd0,z) yaz enter yap. [ z burada senin eski ubuntu partisyonun.Eğer paritsyonu tamamen sildiysen yeni bir partisyon oluşturmalısın.(ext2 olarak küçük 30-40 mb)] sonra install (hd0,z) yaz.
Eğer yüklendiyse en sonunda Installation Complete yazacaktır. Eğer hata verirse Windows XP CD'sinden repair etmelisin.
biraz uğraştım ama partition yaratma kısmında bütün datalarımı kaybedebileceğim düşüncesi ile bütün bilgisayarı yedeklemeye karar verdim. sonrasında deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.