Windows xp den 8.1 e geçicem kasar mı sistem bilgisini sorarsanız veririm
-
-
Kasar kardeşim. Ben core 2 duo işlemcili 2GB ramli bilgisayarda Xp’den 8.1’i bırak 7’ye geçmeyi denedim onda bile içine biraz program yükleyince kasmaya başladı. Senin sistem özelliklerin daha iyiyse bir deneyebilirsin ama buna denk veya daha zayıf bir sistemse hiç zahmet etme bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sistem bilgilerini yazayım mı -
Yazın bir bakalım
-
-
Hem işlemci hem de RAM Windows 8.1 için minimum gereksinimleri karşılıyor da olsa bu sistemle 8.1’den verim alabileceğinizi hiç sanmıyorum açıkçası. Dilerseniz deneyebilirsiniz ama yerinizde olsam 7’den öteye hiç geçmem.
windows 7 olabilir mi?
olmassa ram desteği yaparak düzeltebilir miyim?
olursa anakart modelimi yazsam kaç gb ram desteklediğine bakabilir misiniz? -
Evet Windows 7 olur. Boş slotunuz varsa 2 GB’lık bir ram daha takmanız yeterli olur. Ram’i abartmanın çok bir manası yok zaten. İsterseniz modeli atarsanız anakartınızın destekleyip desteklemediğine bakabilirim ama muhtemelen destekleyecektir. Yine de ram takviyesine rağmen çok yüksek bir performans beklememenizi tavsiye ederim çünkü işlemciniz sistemin performansını sınırlayacaktır, ancak sizi mağdur edecek kadar zayıf kalacağını da sanmıyorum.
saolun modeli atıcam -
xp den sonra sizin sistem win7 ye daha uygun aslında...
Neredeyse 2001 den 2020 ortalarına kadar (laptopum hariç) masaüstünde hep xp kullandım. Tabi o zamandan bu yana kademeli ram-işlemci yükseltmesi yaptım.
Artıık xp ile web sayfalarında tarayıcı ile problem yaşamaya başlayınca win8 de denememe rağmen windows 7 yi daha stabil ve hızlı bulduğumdan win7 de karar kıldım. Ev kullanıcısına ultimate fazla gelir en güzeli pro sürümü...
Servislerden ince ayar yapıp bazı gereksizleri devre dışı bıraktın mı, bir de performans ayarlarında performans odaklı ayar yaptın mı canavar oluyor...
sistemim asus p5-mlx board, 4gb ddr2 ram, core2duo e8500 cpu, 1gb ekran kartı, 250gb ssd, 320gb hdd, 500gb hdd
antivirüs yüklemem ,kullanmam, sistem geri yükleme kapalı, virüsle işim olmaz, pc de kasıntı oldu mu anında bakarım neyin sebebp olduğunu gerekli müdahaleyi yaparım. Çökme, çökertme unuttuk artık o işleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 20 Şubat 2021; 21:49:58 >
-
saol😀😂 -
Abart istersen windows 8.1 pentium 4 ve 2 gb ram ile bile stabil çalışıyor testleri var bakmak istersen -
Sadece işlemci biraz zayıf -
Kardeş ben testlerle ilgilenmiyorum. Yani kendim tecrübe etmemiş olsam elbette testlere değer verirdim ama daha önce defalarca kez farklı sistemlere orijinal Windows 8.1 kurduğum ve zayıf donanımlı sistemlerdeki performansını kendi gözlerimle düşük gördüğüm için arkadaşa önermedim. Benim gözümde 8.1’in 7’ye karşı kayda değer tek avantajı güncel olması ve bence bu henüz 7’den vazgeçmeye değecek bir sebep değil. Yarın bir gün 7 de XP’nin akıbetine kavuştuğunda elbette ki bu geçiş mecburi olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X