Şimdi Ara

Windows XP görev yöneticisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows XP SP2 yüklü PC'de açıldıktan bir müddet sonra, Görev Yöneticisinde, win başlangıçlı .exe uzantılı anlamsız yansıma adları beliriyor. (Örneğin; winadgvo.exe, winqguwuj.exe gibi.) Bunların sayısı bazen 4-5, bazen 10-12 olabiliyor. Tek tek tıklayıp görevi sonlandırıyorum fakat 10-15 dakika sonra tekrar çıkıyor. Bir virüs veya trojan değil galiba, çünkü her defasında winxxxx.exe gibi farklı değişik adlarda çıkıyor. Combofix'le taratınca da siliyor ama, özellikle internet kullanınca her defasında tekrar çıkıyor.

Bu durumun sebebi nedir ve bir çözümü var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Windows XP görev yöneticisi...

• öncelikle sistemini antivirus programınla full tarat.bir de cmd ye tasklist/svc yaparsan hangi exe yi hangi program kullanıyor görebilirsin.ayrıcawww.budosyanedir.com dan bilmediğin dosyalara bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3t06

öncelikle sistemini antivirus programınla full tarat.bir de cmd ye tasklist/svc yaparsan hangi exe yi hangi program kullanıyor görebilirsin.ayrıcawww.budosyanedir.com dan bilmediğin dosyalara bakabilirsin.

Cevabınız için teşekkürler ama, dediğiniz şeyleri zaten yapmıştım ve o yollardan bir çözüme ulaşamadım. Benim sorunum daha farklı; bir virüs veya trojan değil de sanki sistem veya harddisk hatası gibi... Yani, her defasında win başlangıçlı (winxxxx.exe formatında) birşeyler geliyor. Silmek isteyince zorluk çıkarmıyor, bana bir zararı yok aslında ama hem sistem kaynaklarını azaltıyorlar hem de sürekli olunca can sıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mim-one

quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3t06

öncelikle sistemini antivirus programınla full tarat.bir de cmd ye tasklist/svc yaparsan hangi exe yi hangi program kullanıyor görebilirsin.ayrıcawww.budosyanedir.com dan bilmediğin dosyalara bakabilirsin.

Cevabınız için teşekkürler ama, dediğiniz şeyleri zaten yapmıştım ve o yollardan bir çözüme ulaşamadım. Benim sorunum daha farklı; bir virüs veya trojan değil de sanki sistem veya harddisk hatası gibi... Yani, her defasında win başlangıçlı (winxxxx.exe formatında) birşeyler geliyor. Silmek isteyince zorluk çıkarmıyor, bana bir zararı yok aslında ama hem sistem kaynaklarını azaltıyorlar hem de sürekli olunca can sıkıyor.

O şeylerin zararını zamanla görürsün çoğu bilgisayarını zombi yapıyor. Zombi ile yapılacak şeyleri söylemeye gerek yok sanırsam. Ama worm tarzı bişeyse aha sildim temizledimde desen başka exe lerinden sürekli bulaşıyordur tavsiyem combofix gibi anlık değilde avira gibi aktif koruma sağlayan bir avp yüklemen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.