Şimdi Ara

Windows XP imaj alma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Teknik servisle ilgilenen arkadaşlara şunu soracağım. Windows xp nin imajını Ghost ya da acronis gibi bir programla başka bir hdd ye kopyaladığınızda, bu hdd, farklı bir donanımda çalışmıyor..

Fakat Xp yi farklı donamımlarla da çalışabilecek şekilde klonlanabildiğine dair duyumlar aldım.

Var mıdır böyle bir yöntem? Tşk.

• Ben tam olarak sıkıntınızı anlamadım.Acaba yapmak istediğiniz şey windowsa driver entegre etmenin nasıl olduğumu?Çok kez okudum ama bir türlü anlayamadım sorunuzu
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Merhaba. Teknik servisle ilgilenen arkadaşlara şunu soracağım. Windows xp nin imajını Ghost ya da acronis gibi bir programla başka bir hdd ye kopyaladığınızda, bu hdd, farklı bir donanımda çalışmıyor..

Fakat Xp yi farklı donamımlarla da çalışabilecek şekilde klonlanabildiğine dair duyumlar aldım.

Var mıdır böyle bir yöntem? Tşk.

İkisi de yanlış.
    Windows xp nin imajını Ghost ya da acronis gibi bir programla başka bir hdd ye kopyaladığınızda, bu hdd, farklı bir donanımda çalışmıyor..
    derken donanım tek bir parça değil ki!!!
    ramler farklı ise çalışır ama anakart farklı ise çalışmaz.
    ya da extrem bir durum oluşur anakart farklı ise bile çalışabilir.

Ben böyle birşey duymadım.Mümkün olduğunu da sanmıyorum.Ama mümkün değil derken imkansız değil.Diğer pcnin donanım özelliklerini biliyorsan belki driverlar kurularak falan yapılabilir dediğin ama asla e asla garantisi yok.
    Ha tabi şu da var.Hiç kurulum olmadan direk çalışan xpler mevcut.Şimdi birsi çıkıp sen bilmiyon der ve bu stick edition xp yi söyler.Onu da ekleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 20 Temmuz 2008; 22:35:12 >

• bu biraz şansa kalmış bir olay, nf3 çipsetli sisteme ait imajı nf4 çipsetli sisteme attım çalışmadı oysa anakart dışındaki bileşenler aynı idi ama daha sonra nf4 çipsetli sistemin imajını intel p4 sisteme attım sistem açıldı, imaj almadan önce çipset ve ekran kartına ait driverları kaldırırsanız şansınız biraz daha artar gibime geliyor
  • Aynı chipsetli ve aynı cpu lu sistemde hemen hemen imajlar çalışıyor.

Sizden istediğim, farklı chipset ve farklı cpu larda, garantili bir şekilde Windows Xp yi mavi ekran getirmeden açan imaj alma yöntemiydi.

İsterdim ki, imaj açılır açılmaz mavi ekran gelmeden Xp donanımları teker teker yeniden tanısın.

Windows 98 de durum öyleydi....
  • var mı bunu uygulayan hiç?
  • Chipsetlerin aynı olması yeterli...İşlemci ve diğer donanımlar farketmez...
    Farklı Chipsetelerde başaramadım bugüne kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmobidik -- 21 Temmuz 2008; 13:47:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selamlar sımdı bu ımajı aldıgımızda mesela makınada olan programlar outlok ayarları kullanıcı hesapları falanda ger gelıyomu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldenolmen

selamlar sımdı bu ımajı aldıgımızda mesela makınada olan programlar outlok ayarları kullanıcı hesapları falanda ger gelıyomu?

evet

ama şunu da not olarak ekleyeyim..mail vs hepsinin aynen klonlanması lazım ama programlarla alakalı şöyle bir durum olabilir.diyelim bugün bilgisayarınıza adobe photoshop kurdunuz 30 günlük trial.sonra clone aldınız.
    aradan 6 ay geçti clonu geri yüklediniz.photoshop kurulu olarak karşınıza çıkar ama trial süresinin geçtiğini söyleyebilir.
    yani bunları da not alalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Ekim 2012; 17:37:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.