Şimdi Ara

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
12
Favori
155.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok Yok Yok ne yaptıysam olmadı .Sata driver entegreli xp yaptım olmadı gidip teknik servisten anakart cd 'si içindenden driveri diskete çıkartıp denedim olmadı kabloları değiştirdim olmadı allah rızası için yardım edin yoksa kafayı yiycem .
  • bende sata hdd bulunan laptopa windows xp yuklerken aynı sorunla karsılasmıstım. SP2li windows Xp buldum. onu kurdum sorun kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetacar78 -- 3 Şubat 2010; 0:48:33 >
  • ya biri bana y550 için sata driveri olan bi xp cdsi versin pc ölü gibi ide de anlayan biri lütfen yardımcı olsun acil
  • Merhaba Arkadaşlar,

Şu an elimde HP530 model bir laptop var, alındığında vista home basic kurulu halde geldi, ben de vistayı tamamen yok edip sadece XP yi kurmaya çalışıyorum.

Konu başındaki anlatılan yöntemle yeni bir entegre XP cd si yarattım fakat aldığım hata hep şu.

format esnasında herşey yolunda gidiyor gibi görünürken birden hata çıkıp 'diskinizde yeterli alan bulunamadı vb.' uzayan bir hata ile işlemi yarıda kesiyor.

nerede bir hata yapıyorum arkadaşlar, çıldırmak üzereyim, yardımlarınızı rica ediyorum, patronumun bilgisayarı bu gece mutlaka bu işi çözebilmem lazım.

Saygılarla
  • arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu, lütfen?
  • aynı sorun bende var. win7-64 bit kullanıyorum.fakat ne yaptıysam olmadı , bi turlu xp ye donemedim.sata entegre olayları falan (kendim icin soyliyorum) fasa fiso.
    hp pavilion dv6 1381et kullanıorm, biosu bios degil hersey kısıtlanmış. sata enable\disable yapamıyorsun.vb... yardım ederseniz sevinirim.
    bikere cokerttim laptopu sonra baslangıc sistem onarma ile geri getirdim.fakat ne yapacgımı bilmiorm??.... yazılım sınıfı ogrencisiyim ve proje hazırlamam gerek.acil xp ye donmem gerek.. yardım edin ltfn...

DV6000 kullanan ve sonradan xp ye donmus yokmu aranızda..?? sorunları bizim gibi olcak ve bunu basarmıs arkadas yokmu?

(intel pm45 chipset)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacKaL-11 -- 13 Nisan 2010; 13:45:44 >
  • Mükemmel bir anlatım. Emeği geçen herkese bende teşekkür ederim. Sağolunuz varolunuz.
  • harddıske format atılıyor fakat xp kurulmuyor fat 32 ıle de formatlayamıyorum.mbr hatası varmıs dıyorlar bana acıl bır cozum soyleyebılen varmı?
  • Notebook'lar için ayrı SATA sürücüsü, PC'ler için ayrı SATA sürücüsü mü söz konusu?

İlk mesajda, SATA sürücüleri ister şuradan ister buradan indirin deniyor. İkinci yöntemde ise Toshiba Notebook'lar için şuradan, diğerleri için buradan indirin deniyor.

Ben HP Notebook'ta bu işlemi yapacağım. 1. yöntemi uygulayarak gitmeyi düşünüyorum. Hangi sürücü bana uygun?
  • sata özelliğini kapatarak kurdum xp'yi

sanırım sonradan da açamıyoruz bu özelliği

ne gibi bir performans kaybına yol açıyor acaba

7 yıllık pc'im bile daha hızlı çalışıyor, hdd den şüpheleniyorum ama henüz sebebini bulabilmiş değilim
  • Vistadan Xp ye geçtim programsız katılımsız şekilde hemde. Önce Vista DVD si ile HDD i biçimlendirdim ve resetten sonra XP CD sini takıp önyükleme yaptım. Hiç bir sorun olmadı.
  • amd kullanıcıları nasıl kuracak bu sata sürücülerini
  • bu konuda yardım istiyorum elimde xp cd var sata diskte vardı disk kayboldu geçen hafta format atalım dedik bilgisayara takılı sabit disk bulunamadı hatası verdi daha önceden format atarken hiç diski istemiyordu abim önceden bir kere tanıtmıştı diski istemeden rahat kuruyorduk ama ben geçen sene bilgisayarın anakartı yandı degiştirdik biostan girip sata kapattık ama samki bil biraz yavaşladı gibi benim kafama takılan şu daha yeni format attık bilgisayarı doğru düzgün kullanmadık bile yine bir siyah ekran çıktı güvenli modda çalıştır vs gibi şeyler yazıyor güvenli moddan girip sistemi 1 gün önceye yükledim windows eskisi gibi bir şey olmamış gibi açıldı sonra 2 saat girdim kapattım 1 saat sonra bilgisayarı açtım tekrar o siyah ekran bunun sebebi sizce nedir sata dosyalarının yüklü olmamasından kaynaklı olabilir mi bu arada bilgisayara format attık sonra biostan satayı tekrar açıncada yine o siyah ekran çıkmıştı yeni format attıgımız halde geri onu kapatınca düzeldi
    şimdi ben şu konuda yardım istiyorum sata dosyalarını nasıl bulabilirim bazı arkadaşlar anakartın modeline göre diyorlar neleri indirmem lazım neye göre yine eski xp cd kullanmayı düşünüyorum format atarken aynı zamanda sata dosyalarını bir diske kayıt edip öyle format atarım daha kolay

• ...
  • Vallahi Hocam Allah RAzı Olsun ya 1 haftadır bı notebook vardı elımde sonunda sızlerın sayesınde bıtırdım Sizler

• selamın aleyküm herkese benim bilgisayarım laptop fujitsu siemens amılo pro v 2060 bios şifresi var biostan müdehale imkansız diger yöntem uygulasam sonuç alabilirmiyim lütfen cevap verin ubuntuyu kurdum sorunsuzca ama windowsa alışkınım olmuyor yapamiyorum
  • sata driverları linkleri yenilermisiniz elinde olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: asanbilir

sata driverları linkleri yenilermisiniz elinde olan varsa paylaşırsa çok sevinirim

Sata sürücüleri linki yenilenmiştir..
    1-http://hotfile.com/dl/135633000/ed888c5/Sata_Drivers.rar.html
    2-https://rapidshare.com/files/1000964028/Sata_Drivers.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 21 Kasım 2011; 16:42:22 >
  • kardeşim Allah razı olsun aynen dedikleriniz gibi yaptım ve şuan vista pc yi xp ye çeviriyorum çok sağolun size ne kadar teşekkür etsem azdır çok sağolun
  • merhaba arkadaşlar elimde hp pavilion dm1-10 var ve ben bunu w7 den xp ye çevirmek istiyorum ancak kur hiçbir disk bulamadı diyor cd sata entegre edilmiş durumda
    netbook un bios menülerinde :
    MAİN : system date system time
    SECTUİTY : administrator password, power on password
    DİAGNOSTİCS : primary hard disk self test, memory test
    SYSTEM CONFİGURATİON : language, virtualization technology, lan power saving, fan alwats on, boot options

menüleri var ben nereden ne yapmam gerekiyor acil yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.