Şimdi Ara

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
12
Favori
155.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: poc

merhaba arkadaşlar elimde hp pavilion dm1-10 var ve ben bunu w7 den xp ye çevirmek istiyorum ancak kur hiçbir disk bulamadı diyor cd sata entegre edilmiş durumda
    netbook un bios menülerinde :
    MAİN : system date system time
    SECTUİTY : administrator password, power on password
    DİAGNOSTİCS : primary hard disk self test, memory test
    SYSTEM CONFİGURATİON : language, virtualization technology, lan power saving, fan alwats on, boot options

menüleri var ben nereden ne yapmam gerekiyor acil yardımcı olursanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Elimde Dell inspiron 6400 Notebook var. Sıfır 320 GB SATA HDD aldım üzerinde hiç bir işletim sistemi yok. Windows-7 Kurmak istiyorum ama DVD-ROM çalışmıyor USB"den format atmam lazım mecburen. Nasıl olucak ayarları nasıl yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Master

Arkadaşlar Elimde Dell inspiron 6400 Notebook var. Sıfır 320 GB SATA HDD aldım üzerinde hiç bir işletim sistemi yok. Windows-7 Kurmak istiyorum ama DVD-ROM çalışmıyor USB"den format atmam lazım mecburen. Nasıl olucak ayarları nasıl yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

DVD okuyucunuz çalışmıyorsa ya da harici bir dvd-cd okuyucu edineceksiniz ya da usb den kurulum yapacaksınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erman_hoca333

Arkaadaşalar bana da bi yardım edebilirmisiniz?
    Yeniden windows kurmadan nasıl ahcı sürücüsü yükleyeceğiz buna?
    win7 64bit kullanıyorum.Biostan ahcı modu açınca sistem açılmıyor.Resimdeki yerlerden birini güncelle deyince zaten güncel diyor

Alıntıları Göster
    bunlar da olmazsa benim bulduğum bir yol var. Biraz riskli ama ideal :D kasayı açın harddisk kablosunu sökün. rest atın cdyi takın yükleme gelmeye başlayacak ondan sonra yükleme ekranı gelene kadar siz de tekrar takın. okumaya başlayacak ben öyle yaptım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ertancetin

bunlar da olmazsa benim bulduğum bir yol var. Biraz riskli ama ideal :D kasayı açın harddisk kablosunu sökün. rest atın cdyi takın yükleme gelmeye başlayacak ondan sonra yükleme ekranı gelene kadar siz de tekrar takın. okumaya başlayacak ben öyle yaptım :)

Alıntıları Göster
    Buradaki anlatım sayesinde düzgünce HP Pavilion dv8297 model dizüstü bilgisayarıma kurulumu gerçekleştirdim. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orijinalden alıntı: asanbilir

sata driverları linkleri yenilermisiniz elinde olan varsa paylaşırsa çok sevinirim

Sata sürücüleri linki yenilenmiştir..
    1-http://hotfile.com/dl/135633000/ed888c5/Sata_Drivers.rar.html
    2-https://****.com/files/1000964028/Sata_Drivers.rar

burada yalnızca intel driver var amd-via-sis vs kullanan cihazlar için bir işe yaramayacaktır malesef.
  • quote:

Forumda sata hddleri tanıtamama ile ilgili çok konu açılıyor, soru soruluyor. Bir sitede gördüğüm bu güzel anlatımın forumumuzda da bulunmasını istediğim için buraya alıntı yaptım.. Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz..

iyi günler hocam;

belki biraz alakasız olacak ancak bir şey sormak istiyorum.

şu anda notebook'uma format atacağım ancak elimdeki tek xp cd'si "Windows XP Professional SP3 TR SATA "

bu win xp cd'sini normal (eski tip) bir hdd'ye yüklerken sorun yaşar mıyım acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canverse

quote:

Forumda sata hddleri tanıtamama ile ilgili çok konu açılıyor, soru soruluyor. Bir sitede gördüğüm bu güzel anlatımın forumumuzda da bulunmasını istediğim için buraya alıntı yaptım.. Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz..

iyi günler hocam;

şu anda notebook'uma format atacağım ancak elimdeki tek xp cd'si "Windows XP Professional SP3 TR SATA "

bu win xp cd'sini normal (eski tip) bir hdd'ye yüklerken sorun yaşar mıyım acaba?

Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: canverse

quote:

iyi günler hocam;

Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız

Alıntıları Göster
    Anlatılanlara göre yeni xp cdsi oluşturup AHCI modunda kurmaya çalıştım ama yine mavi ekran hatası verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Anlatılanlara göre yeni xp cdsi oluşturup AHCI modunda kurmaya çalıştım ama yine mavi ekran hatası verdi

O zaman ubuntu ya da pardus kurucan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanAkkor

quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

O zaman ubuntu ya da pardus kurucan.

Alıntıları Göster
    Selam

2 gun tum Turk sitelerini gezdikten sonra
    sorunuma bir rus sitesi yardimci oldu

belki forumda baska bir forum adresi yayinladigim icin bana kizacaksiniz ama
    2 gundur hic birsey yapamadigim icin cok isim birikti ve linkleri buraya aktaracak zamanim olmadi

bunun icin uzgunum

Yetkili arkadaslar direk kapatmadan linkleri kopylarsa benim gibi bir cok insanin isine yarayabilir...

zamanim oldugunda ruscadan turkceye cevriminide yapacagim soz

butun guncel sata suruculerini linklemis ve nasil yapilacagini sizin gibi anlatmislar

sizlere ve rus arkadaslara tesekkurler

http://ddriver.ru/kms_catalog+stat+cat_id-6+page-1+nums-21.html

• quote:

Orijinalden alıntı: norths

Selam

2 gun tum Turk sitelerini gezdikten sonra
    sorunuma bir rus sitesi yardimci oldu

belki forumda baska bir forum adresi yayinladigim icin bana kizacaksiniz ama
    2 gundur hic birsey yapamadigim icin cok isim birikti ve linkleri buraya aktaracak zamanim olmadi

bunun icin uzgunum

Yetkili arkadaslar direk kapatmadan linkleri kopylarsa benim gibi bir cok insanin isine yarayabilir...

zamanim oldugunda ruscadan turkceye cevriminide yapacagim soz

butun guncel sata suruculerini linklemis ve nasil yapilacagini sizin gibi anlatmislar

sizlere ve rus arkadaslara tesekkurler

http://ddriver.ru/kms_catalog+stat+cat_id-6+page-1+nums-21.html

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu ekrandaki işlem ne kadar sürüyor ? Baya zaman geçti hala bu şekilde azami süresi ne kadardır bunun ?

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaşlar bu ekrandaki işlem ne kadar sürüyor ? Baya zaman geçti hala bu şekilde azami süresi ne kadardır bunun ?

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm.

Alıntıları Göster
    20-25dk oldu hala bu ekran da, fikir olan yok mu arkadaşlar acil biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Lancelot_Real

.ImpossibleIsNothing
    http://img211.imageshack.us/img211/2935/fotoraf0126tx3.jpg
    bu resimdeki tum enabled lari disabled yapip ole dene bakalim.
    birde, anakartin ne marka, ve güney kopruleri neler. ör: benimki asusp5b, ve güney köprülerim ich8 ve jmicron
    (not: resimleri koyarken imageshack in hazir verdiklerini kullanma :>)

Alıntıları Göster
    sağol teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut432

sağol teşekkürler :)

Alıntıları Göster
    merhaba bende gigabyte z68p anakart var windows xp işletim sistemi kullanıyorum ahcı sürücüsünü cd ye entegre etmek istiyorum lakin birşeyden emin olmak istedim masa üstüne attım xp klasorune xp cd si içindekiler sonra gigabytenın sitesinden flopy sürücülerini indirdim ayrı bir klasorde duruyor nlite den tek sürücü yükle dediğimde klasorde 2 dosyayı görüyor iaAHCIC ve iaStorAC bunlardan hangisini seçmem gerekiyor ben iaAHCIC isimli dosyayı seçtim cd ye entegre ettim ve cd ye yazdırdım oğru dosyayı seçtim umarım ? birde ahci dosyalarını nlitesiz ekleme varmış bir klaç yabancı forumda gördüm
    bilen varmı bu tekniği

Forget Nlite just copy this :

[SourceDisksFiles]
    iaStor.sys = 1,,,,,,3_,4,1

[HardwareIdsDatabase]
    PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2821&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2682&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C6&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106 = "iaStor"

[SCSI.load]
    iaStor = iaStor.sys,4

[SCSI]
    iaStor = "Intel(R) ICH8R/DO/DH SATA RAID Controller (Desktop ICH8R)"

in your TXTSETUP.SIF file from i386 folder (at the end of the file) also copy iaStor.sys file from your floppy to i386 folder and rename it to iaStor.sy_

Then copy everything from floppy to your drivers folder from $OEM$ folder and add the new folder to your WINNT.SIF file!

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

merhaba bende gigabyte z68p anakart var windows xp işletim sistemi kullanıyorum ahcı sürücüsünü cd ye entegre etmek istiyorum lakin birşeyden emin olmak istedim masa üstüne attım xp klasorune xp cd si içindekiler sonra gigabytenın sitesinden flopy sürücülerini indirdim ayrı bir klasorde duruyor nlite den tek sürücü yükle dediğimde klasorde 2 dosyayı görüyor iaAHCIC ve iaStorAC bunlardan hangisini seçmem gerekiyor ben iaAHCIC isimli dosyayı seçtim cd ye entegre ettim ve cd ye yazdırdım oğru dosyayı seçtim umarım ? birde ahci dosyalarını nlitesiz ekleme varmış bir klaç yabancı forumda gördüm
    bilen varmı bu tekniği

Forget Nlite just copy this :

[SourceDisksFiles]
    iaStor.sys = 1,,,,,,3_,4,1

[HardwareIdsDatabase]
    PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2821&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2682&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C6&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106 = "iaStor"
    PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106 = "iaStor"

[SCSI.load]
    iaStor = iaStor.sys,4

[SCSI]
    iaStor = "Intel(R) ICH8R/DO/DH SATA RAID Controller (Desktop ICH8R)"

in your TXTSETUP.SIF file from i386 folder (at the end of the file) also copy iaStor.sys file from your floppy to i386 folder and rename it to iaStor.sy_

Then copy everything from floppy to your drivers folder from $OEM$ folder and add the new folder to your WINNT.SIF file!

Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaşa teşekkürler bi dertten daha kurtuldum

• quote:

Orijinalden alıntı: chatlaxs

konuyu açan arkadaşa teşekkürler bi dertten daha kurtuldum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar gigabyte GA-Z68P-DS3 anakartımın ahci driverlerini sitesinden indirip xp cd entegre yaptım windows xp professional sp3 lü işletim sistemi IDE ATa denetleyicilerde
    Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Conttoller yazıyor acaba yanlış sürücüyümü yükledimki bilgisi olan aydınlatabilirmi beni

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z68p-ds3rev_10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 4 Eylül 2012; 7:45:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

arkadaşlar gigabyte GA-Z68P-DS3 anakartımın ahci driverlerini sitesinden indirip xp cd entegre yaptım windows xp professional sp3 lü işletim sistemi IDE ATa denetleyicilerde
    Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Conttoller yazıyor acaba yanlış sürücüyümü yükledimki bilgisi olan aydınlatabilirmi beni

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z68p-ds3rev_10

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kolay gelsin.

Öncelikle bu konuyu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Bu Sata problemi ile 2. karşılaşmam oldu. İlkinde CD'yi sorunsuz bir şekilde hazırlayıp Windows XP yi Vista pc ye başarıyla yükledim.

Sorunum şu;
    Gerektiği şekilde hazırlıyorum her şeyi ve nLite ile gerekenleri yapıp yazdırma işlemine geçiyorum ve yazdırma kısmı tamamlanıp, İZ KAPATILIYOR kısmına geldiğinde öyle kalıyor. Yazma işlemi tamamlanmıyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor? Bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim. Çünkü CD yi oluşturamıyorum ve formata başlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lancelot_Real

.ImpossibleIsNothing
    http://img211.imageshack.us/img211/2935/fotoraf0126tx3.jpg
    bu resimdeki tum enabled lari disabled yapip ole dene bakalim.
    birde, anakartin ne marka, ve güney kopruleri neler. ör: benimki asusp5b, ve güney köprülerim ich8 ve jmicron
    (not: resimleri koyarken imageshack in hazir verdiklerini kullanma :>)

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim çok makbule geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: chumarro

Teşekkür ederim çok makbule geçti.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: recboy

çok teşekkürler....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhabalar

elimde notebook i7 acer 5745G var, kardeşim bilgisayara wi 8 kurmuş fakat win 7 recovery falan herşeyi silmiş velhasıl win 8 oyunlarda sorun çıkarıyordu ve win 7 ye tekrar dönelim dedik.Ama ortaya bu sefer de bu sorun çıktı.win 7 yi kuramadım birde xp deneyeyim dedim ve xp yi kurdum ama xp de ingilizce olduğu için dil paketlerini bulamıyorum br türlü.ŞİMDİ WİN 7 ye tekrar dönmem için bu sata olayını 1. anlatıma göre mi yapacam ben çünkü bilgisayarım en iyi performansı win 7 de veriyor biostan ne kadar bu ahci ayarlarıyla oynadıysamda olmadı lütfen yardım edin 3 gündür kafayı yicem bu olayla uğrasmaktan.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.