Şimdi Ara

windows xp kurulumu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gecen hafta yeni bir bilgisayar aldım toplama.

C2Duo 2,33Ghz
    Asus P5KPL anakart 1333FSB
    2GB Kingston DDR2 800mhz Ram
    Saphire 2600xt 256mb ddr3 PCI-E ekran kartı
    250GB Samsung Sata2 harddisk
    LG DVD writer.
    Asus 350watt kasa

Bundan önce onlar xp kurulume yaptım ancak bu bilgisayara bir turlu kuramıyorum ve şu hatayı veriyor.

hata ekrani

http://img265.imageshack.us/img265/6531/dscf2216ik8.jpg

Sataların xp kurulum sorununu okudum. Nlite programı ile sata sürücüleri olan bir kurulum cd'si oluşturdum. Onunlada aynı hatayı verdi.
    Aldığım yere götürdüm parça arızası varmı diye. ellerinde vista vardı onu kurdular tıkır tıkır kuruldu ve çalıştı. Nedir bu bilgisayarın XP ile sorunu acaba???

• Normal bir xp cd si kullan ama bundan önce

Raid driverını yüklemek için anakartın cdsinde Raid Driverı için bir program vardır. Makinaya boş bir disket takıp bu programı çalıştır ve Raid Driverını oluştur. Xp cdsinden boot edince ilk çıkan mavi ekranda altta "Üçüncü parti bir raid sürücü yüklemek istiyorsanız F6ya basın" gibi birşeyler yazınca F6 ya bas, tabi bu sırada raid sürücünün olduğu disket de disket sürücünde olsun... daha sonra ekrana gelen yönergeleri izle..
  • İlk olarak Baska bir XP CD iler kurmayı dene eğer olmassa Ramlerini değiştirip kurmayı dene

Bios u default yap önce.
  • Üç ayrı cd ile denedim, ramleri, harddisk'i, ekran kartını, değiştirdim aynı şey.

Raid driver yüklemek için başka bir disket sürücüsü falan da yok. cdsinden yükleyebilirmiyim acaba..
    ya da bu raid driver'ı nlite ile xp cd'sine gömsem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrimaydin -- 16 Ocak 2008; 12:56:55 >
  • önce biosunu güncelle eğer sorun devam ederse ram lerinin birinde veya ikisinde hata var yüzde 100,dosyalar yüklenirken gelen bu sorun bozuk bellek kümesine denk gelen bir yerde meydana geliyor,benim çok başıma geldi inan, özellikle oem ram lerde meydana gelir bu, ama artık kingstonda fiyat politikası yüzünden kaliyeti düşürdü, eskiden her aldığım 100 kingston ramdan 1 tane bile hata zor çıkarken,şu an bu sayı yüzde 8-10 civarı, yani ramlerim kingston onlarda hata olmaz die düşünme
  • zaten anakartın cdsinde war o dosya.
    onu bir diskete kaydedeceksin
    ondan sonra yukarıda yazdıklarımı yapman lazım
    nlite hiç kullanmadım onunla ilgili birşey söyleyemeyeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoreXXX

önce biosunu güncelle eğer sorun devam ederse ram lerinin birinde veya ikisinde hata var yüzde 100,dosyalar yüklenirken gelen bu sorun bozuk bellek kümesine denk gelen bir yerde meydana geliyor,benim çok başıma geldi inan, özellikle oem ram lerde meydana gelir bu, ama artık kingstonda fiyat politikası yüzünden kaliyeti düşürdü, eskiden her aldığım 100 kingston ramdan 1 tane bile hata zor çıkarken,şu an bu sayı yüzde 8-10 civarı, yani ramlerim kingston onlarda hata olmaz die düşünme

Hocam senin dediğin ram olayı farklı bir ekranda karşımıza çıkıyor.
    Önyükleme uyarısı çıktı, sistemi kontrol ediyor sonra C D sürücülerini gösteriyor
    C yi formatlıyor, buraya kadar sorun yok,ondan sonra dosyaları kopyalamaya başlıyor işte orada
    Şu dosya kopyalanamadı diye hata veriyor.İşte orada yaparsa yüzde 100 ram kaynaklı bir sorun.

Ama bu arkadaşımızın sorunu büyük ihtimalle sata driverı ile alakalı çünkü yanılmıyorsam daha formatlama ekranına bile gelmiyor yükleme süreci

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orjinalden alıntı: CoreXXX

önce biosunu güncelle eğer sorun devam ederse ram lerinin birinde veya ikisinde hata var yüzde 100,dosyalar yüklenirken gelen bu sorun bozuk bellek kümesine denk gelen bir yerde meydana geliyor,benim çok başıma geldi inan, özellikle oem ram lerde meydana gelir bu, ama artık kingstonda fiyat politikası yüzünden kaliyeti düşürdü, eskiden her aldığım 100 kingston ramdan 1 tane bile hata zor çıkarken,şu an bu sayı yüzde 8-10 civarı, yani ramlerim kingston onlarda hata olmaz die düşünme

Hocam senin dediğin ram olayı farklı bir ekranda karşımıza çıkıyor.
    Önyükleme uyarısı çıktı, sistemi kontrol ediyor sonra C D sürücülerini gösteriyor
    C yi formatlıyor, buraya kadar sorun yok,ondan sonra dosyaları kopyalamaya başlıyor işte orada
    Şu dosya kopyalanamadı diye hata veriyor.İşte orada yaparsa yüzde 100 ram kaynaklı bir sorun.

Ama bu arkadaşımızın sorunu büyük ihtimalle sata driverı ile alakalı çünkü yanılmıyorsam daha formatlama ekranına bile gelmiyor yükleme süreci

Evet daha format ekranına bile gelemeden resimdeki ekran geliyor. raid driver'ı deneyeceğim.. teşekkürler..

• Arkadaşlar yine olmadı, IDE harddisk denedim yine olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.