Şimdi Ara

Windows XP mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir işletim sisteminin kurulu olduğu hd'de aşırı yavaşlama vardı. Bir kaç seferde farklı sebeplerden mavi ekran hatası aldım. Biri Kernel_Data_inpage_error stop 0x0000007A atapi.sys

diğeri ise aşağıdaki gibidir.
    "Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar gormesini önlemek için windows kapatıldı.
    Sistemin çalışması için çok özel işlem veya iş parçacığı, beklenmeyen şekilde çıktı veya sonlandırıldı.

Yeni tüm donanım ve yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın.
    Bu yeni bir kurulumsa, gereksinim duyabileceği windows güncelleştirmelerini donanım veya yazılım üreticinizden isteyin.

Sorun devam ederse, yeni yüklenen tüm donanım veya yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın. Önbelleğe alma veye gölgeleme gibi BIOS bellek seçeneklerini devre dışı bırakın.
    Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için güvenli mod kullanmanız gerekirse, gelişmiş başlatma secenekleri'ni sonra güvenli modu seçin.

Teknik Bilgiler :
    *** STOP: 0x000000F4(0x00000003,0x8A50C698,0X8A50C80C,0x805D297E)

Fiziksel belleğin dökümüne bağlanıyor."

Microfot'dan aşağıdaki makeleyi okudum ve sorunun HD kaynaklı olduğunu düşünüyordum.
    http://support.microsoft.com/kb/330100/tr

Ancak dün akşam itibariyle bilgisayar yavaşlıktan kitlenince mecburen, power tuşundan kapadım ve artık bilgisayar hiç açılmıyor. Sorunu HD olarak sanıyordum ancak şuan Power supply'dan da şüphelenmeye başladım. Açma tuşuna bastığımda bilgisayardan ses bile gelmiyor. Power supply'a baktığımda ise ışığı yanıyor. İnternette araştırma sonucum problemin HD, RAM, Power supply ve Anakartdan olabileceğini gördüm. Ancak konuyu biraz daha daraltmam gerekiyor. Herhangi bir fikri ya da önerisi olan varmıdır?

Teşekkürler...

Anakart Gigabyte GA-965P-DS3
    CPU DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz 4 MB
    Bellek GEIL 2x1 GB PC2-6400 DDR2-800Mhz CAS 4
    Ekran kartı MSI ATI Radeon X1950 Pro 256MB
    Sabit Disk SAMSUNG HD321KJ SATA300 16MB (300 GB, IDE) x2
    Kasa AOPEN A600-R05 Nouveau
    Güç Kaynağı FSP Epsilon 600W

• quote:

Kernel_Data_inpage_error stop 0x0000007A atapi.sys

kernel hatası aldığınızda ya tam format (yavaş format) atmanız yada sistemi onarmanız gerekiyor , kernel hatası ciddi bir hatadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 3 Aralık 2009; 13:06:27 >
  • Hepsi olabilir, tek tek parçaları denemen gerekecek. Benimde aynı olay başıma geldi anakart, ram, psu yanmıştı.
  • bence de tek tek dene bütün donanımı birden fazla ram kullanıyorsan aynı marka olayan ramlerde sorun yaratıyor hatta model bile
  • Kasayı açtım, Ram leri çıkardım, hd in kablolarını söktüm, daha başka bir kaç kabloyu daha söktüm taktım tık yok. Hiç açılmıyor (boot kısmı bile yok sıfır) , ses bile gelmiyor sanki power yokmuş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundarella

Kasayı açtım, Ram leri çıkardım, hd in kablolarını söktüm, daha başka bir kaç kabloyu daha söktüm taktım tık yok. Hiç açılmıyor (boot kısmı bile yok sıfır) , ses bile gelmiyor sanki power yokmuş gibi.

ramleri takmassan açılmaz tabi
  • Bilgisayarı aldığım yere götürdüm sağolsun yardımcı oldular. Power supply'ın çıkış güçleri dengesizleşmiş ve düşük voltaj veriyormuş. Kısacası Power supply gitmiş. Ayrıca HD imde DMA dan PIO moduna geçmiş yavaş olmasının sebebi de buymuş. Orada başka power supply ile sorunsuz çalıştı. Şimdilik makinayı oraya bıraktım diğer ekipmanları da test edecekler. Buradan inventus a tekrar teşekkür etmek istiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.