XP'den 7'ye geçiş yaptım. Ancak bazı oyunlarda sorun oluyor.. (PES 2010 - kasılıyor) Sorunun ATI Radeon X1650 ekran kartımın vista sürücüsünün Windows 7'yi tam anlamıyla desteklememesi olduğunu öğrendim ve AMD'nin yaptığı açıklamaya göre de teknik nedenlerden dolayı güncellenmesi şimdilik zor imiş (kısacası "yeni kart alınız") Neyse.. Ben de ekran kartımın XP'de sorunsuz çalışması, ancak 7'yi de oyunlar dışında çok sevmem nedeniyle ikisini de aynı anda kurup ikisi arasında geçiş yapabilir miyim acaba diye düşündüm.. Oyun oynamak istediğimde XP'yi açacağım, onun dışında 7'yi kullanacağım.. Bu mümkün müdür? Görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler...
vista kullanıyor olsaydın işin kolaydı, aynı pcde vista ve win 7 rahatlıkla kullanabiliyorsun, pc açılırken başta soruyor hangisi diye, ama xp ve 7 için sanırım biraz problem. ben 7 7100 sürümü kullanırken ikisini de yüklemiştim ama hangisini en son yüklediysen direk onunla açılıyor diğer işletim sistemini hiç tınmıyor bilgisayar.. yapanı da görmedim ama olması lazım eminim bir şekilde yapılıyordur sadece biraz daha karmaşık olabilir.. umarım çözümü vardır da ben de yanına bir xp kurmayı düşünebilirim
şu an itibari ile xp pro 32 bit sp3 ile beraber win7 ultimate 64 bit kullanıyorum..
nette nasıl kurulum olduğu anlatılmış ben sana kısaca bahsedeyim kendi kurulumumdan..
öncelikle en az 2 hdd bölümüne ihtiyacın var biliyorsun...
ilk olarak xp yi kuruyorsun..
ardından win7 yi...kurulum sırasında o sana seçenekleri soruyor zaten nereye kurulsun diye..
son olarak ise eğer makinan xp yi pas geçip direk win7 ile açılıyorsa win 7 ye EasyBCD programını (ücretsiz kolay ve küçük bir program) kurup işletim sistemleri menüsünü ayarlıyorsun..
kabaca olay budur.. ayrıntılı bilgi için bknz :www.google.com :)
çok sağol.. ben belgeler için zaten 2ye bölüyordum hddyi..şimdi o zaman 3e bölmem gerekecek :)