Şimdi Ara

windows xp windows yazısı geçtikten sonra siyah ekranda kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows xp de windows yazısı geçtikten sonra hoşgeldiniz yazısından önce siyah ekranda kalıyor mouse görünüyor hareket ediyor klavye numlock tuşu falan çalışıyor ancak açamıyorum.bu birden fazla pc de başıma geldi ancak format atarak kurtarabilyiroum formatsız bir çözümü varmı

windows onarmayıda denedim ancak olmuyor ...

yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

• lisanslı kullanıcıysan ve bilgisayarının cd'si recovery degil de normal microsoft lisansıysa 2124446787'yi arayabilirsin
  • aradım ancak virüs den kaynaklıdır dendi. ancak harddiski çıkartıyorum başka bilgisayrda virüs programalrıyla tarıyorum virüste bulamıyor ..bunun başka bir çözümü olması gerekir.her bilgisayra format atmak zorunda kalıyorum .aksi mümkün degil ...tşk
  • yukarıda belirtiin olayın aynısı bir kaç gün önce arkadaşın bilgisayrında da gördüm. sebep virustü. antivir rescue cd ile taratıp birşleyler buldu temizledi ve açtı bilgisayarı...
    antivir premium yüklü bir bilgisayardan rescue cd oluştur. o cd ile aç bilgisayarı (network desteği var ) güncelle tarat

http://doctus.org/showthread.php?t=26408 burdaki yönergelere göre hareket edersen temizlersin...
  • hiç bişey bulamadı...bakalım biraz daha araştırayım bir çözüm bulabilrisem formattan başka hemen yazarım :(

çok tşk
  • denemedigim virüs programı kalmadı hem açılışta hem başka pc ye takarak tarattım ancak hiç bir türlü açamıyorum onarılmıyorda ..
  • Arkadaşlar yaklaşık 15 gündür aynı sorunla karşı karşıyayım yeni kurduğum windowslar bile bunu yapıyor logo geçtikten sonra ekran siyah sadece mouseyi görüyorum aynı şeyi güvenli modda da yapıyor SP3 tendir diye SP2 ye döndüm ama hiç bir çözüm olmadı aldığım bir duyuma göre yasal olmayan XP lerde böyle bir sorun söz konusu ama hala mantıklı bir neden bulamadım tüm güncellemelerim kapalı duruyor kurduğumuz makinalarda dün 6 tane bugün 4 tane sırf bu hatadan kaynaklanan kasalar servise geldi yeniden kurduğumda yine aynı hatayı tekrarlayıp tekralamayacağına emin değilim bununla ilgili kaynak bulabilirseniz lütfen paylaşın işin içinden çıkamıyorum bu olayın virüsten ya da diskten kaynaklanıyor olması çok mantıksız çünkü onlarca bilgisayar geliyor aynı hatadan dolayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı benimde başıma geldi üstelik 3 saat içinde hem masaüstü hem de laptopta oldu bu sorun windowsun yasal olmadığından kaynaklanıyor galiba. xp sp2
  • DH forumu yıllardır takip ederim. Bu foruma yazdığım ilk mesaj, umarım işe yarar

Aynı sorunla 15 gün kadar önce ben de karşılaştım. Boot cd, Repair programları, Virüs taraması, Windows XP repair, dos komutları.....hiçbirşey sorunu çözmedi.
    Ancak ERD COMMANDER 2009 programında SİSTEM GERİ YÜKLEME yi kullanıp eski bir tarihe geri dönerek sorunu çözebildim.

ERD Commander 2009 CD'den kendi grafik arayüzü ile açılış yaparak sisteminizi kurtarmanızı sağlayan bir sistem programı.
    Ağ ayarlarınızı otomatik olarak algılıyabilmek, enteğre edilmiş Firefox browser ile internete girmek, Windows üzerinden şifrelenmiş ve erişemediğiniz, silemediginiz klasörlere erişmek silmek, unuttugunuz kullanıcı şifrelerini resetlemek gibi artıları da var.

nette aratırsanız detaylı açıklamalara ve dowload linklerine ulaşabilirsiniz ..
  • siyah ekran geldiğinde ctrl+alt+del ile görev yöneticisini çalıştırabiliyorsanız explorer.exe nin listede olup olmadığını kontrol edermisiniz. Eğer yok ise menüden yeni görev diyip windows klasörünün içinden explorer.exe yi seçip çalıştırmayı deneyiniz eğer çalışırsa sorun sistem açılışında explorer.exe yi bulamıyor olmasıdır. Kullanıdğınız modifiyeli bir xp versiyonu ise veya tema yüklemek için herhangi bir transformation pack yüklediyseniz olabilir. Bi deneyin bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

siyah ekran geldiğinde ctrl+alt+del ile görev yöneticisini çalıştırabiliyorsanız explorer.exe nin listede olup olmadığını kontrol edermisiniz. Eğer yok ise menüden yeni görev diyip windows klasörünün içinden explorer.exe yi seçip çalıştırmayı deneyiniz eğer çalışırsa sorun sistem açılışında explorer.exe yi bulamıyor olmasıdır. Kullanıdğınız modifiyeli bir xp versiyonu ise veya tema yüklemek için herhangi bir transformation pack yüklediyseniz olabilir. Bi deneyin bakalım.

Maalesef ctrl+alt+del çalışmıyor.
  • arkadaslar bende aynı sorunu yasıyorum bır cozum bılen varmı acaba
  • beyler heryerde bununla ilgili hataları okudum fakat format onarma vs çok uzun şeyler yazmıslar yazık gunah o kadar emeğe o kadar zamana ya size benim yaptıgım 2 adımlık bir şey gösteriyim ;
    1. Adım : Windows + R tuşlarına basın ve Çalıştırı açın olmuyorsa ctrl + alt + delete tuşlarına basarak oradan görev Yöneticisini acıp Yeni görev deyin
    2. Adım : Çalıştır kısmına veya Yeni görev kısmına Explorer yazıp enter yapın bazılarında tanımlanmayan gorev vs yazarsa o zamanda Explorer.exe yazın sorun cozulecektir.

Emeğe Saygı bir teşekkür yeter iyi günler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.