Şimdi Ara

Windows XP yi harddiskten yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben windows xp yi harddiskten yüklemek istiyorum
    nasıl diskten bootible edicem ?
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Saygılar

• 1- Bunu için sende ya çift HDD yada tek HDD çift bölüm olması gerekir bölümlerden (bölümler c: ve d: şeklinde olsun) d: bölümüne XP cd sini kopyaladıktan sonra (mesela d: sürücüsünde XP klasörü altına kopyalamış ol)

2- sistemi herhangi bir microsoft işletim sistemini bot disketiyle aç ve "komut isteminde" "d:\XP\i386\winnt" komutunu verdiğin zaman kurlum başlar

boot disketini ister www.bootdisk.com adresinden al istersen kendin oluştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmerina -- 8 Mart 2005, 0:31:29 >
  • mesmerina ne kadar bilgili bi kardeşimizsin. çok teşekkürler.bende denicem
  • arkadaslar bu boot dosyası 4 mb nasıl olcak?diskete sığmazki
  • XP'yi kurmak istiyorsanız ve XP CD'niz de bootable değilse yapmanız gereken şunlardir:

(Eğer format attıysanız sorun yok,ama win98,ME falan varsa onu kaldırın,kaldırmadan önce de açılış(sistem) disketi oluşturun)
    Madde 1-) XP cd'nizi takın.CD'deki I386 klasörünü bilgisayarınıza kopyalayin.
    Şık 2-) Bu klasöre win98 CD'sinde ya da kaynak klasöründe bulunan xmsmmgr.exe ve smartdrv.exe'yi az önce söylediğim I386 klasörüne kopyalayin.Gelelim sistemi kurmaya..XP'nin cd key'ini bir tarafa not edin.Bilgisayarınızı sistem disketiyle açın.
    Seçenek 3-) Kopyaladığınız I386 klasörüne girin.Önce smartdrv.exe sonra xmsmmgr.exe dosyasini çalıştırın.Sonra DOS komt satırında winnt yazın...
    VATANA MİLLETE hayırlı olsun...

NOT:Çok kısa ve özet bir şekilde yazdım.Detaylar size ait.Format atmadan XP ve Win98'i nasıl kaldıracağınız,az buçuk DOS komutlarını bilmeniz tarafınıza aittir... (ALINTIDIR)

• boot disketini nasıl oluşturacağız
  • kardeş eğer dosya sistemin fat 32 ise ki zaten ancak boot disketiyle fat dosya sistemlerini açabilirsin herhangi bir win98 proğramı olan bir arkadaşın yada bir internet cafeye git bir adet disketi makinaya sok sanra denetim masası proğram ekle/kaldır bölümünde açılış disketi yap bölümü var ordan kolaylikla yapabilirsin kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğin gibi değil arkadaşım xp nin ki daha farklı 6 disketlik zannedersem bir ara yapmıştım ama unuttum şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaaktas

dediğin gibi değil arkadaşım xp nin ki daha farklı 6 disketlik zannedersem bir ara yapmıştım ama unuttum şimdi

kardeş 6 disket nedir yaa ayrıca xp ninki farklı diye bişi yok diyorum bak eğer dosya sistemin fat32 ise 98 açılış disketi ile işini rahat rahat görürsün tek disket tak disketi bitir xp yi
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmReXD

Arkadaşlar merhaba
    ben windows xp yi harddiskten yüklemek istiyorum
    nasıl diskten bootible edicem ?
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Saygılar

Blglsayarinda cd yada disket okuyucu yoksa belirt baska yol var
    Bende yok

notebook a hem 98 hem xp kurdum hang1s1 acay1m d1ye soruyor baslangicta
  • Arkadaşlar ben Magic1 arkadaşımızın dediği gibi bir durum yaptım

smartdrv.exe yi ve i386 klasörünü d ye kopyaladım
    normal win98 açılış disketiyle sistemi açtım ve önce smartdrv.exe yi çalıştırdım sonra i386 klasörünün içine girerek winnt.exe yi çalıştırdım gerisini kendi kurdu.
    Bu kadar basit
    kısaca komutları yazayım isterseniz
    komut isteminde başlattıktan sonra

D:\>smartdrv.exe "enter"
    D:\>cd i386 "enter"
    D:\i386>winnt.exe "enter

Hepsi bu kadar
    Herkese kolay gelsin
  • NTFS formatlı HDD gorecek bi acılıs disketi nasıl yaparız??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.