Şimdi Ara

Windows yanına Linux kurma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba windows 10 technical preview kurulu bilgisayarda linux kuramadım bir türlü. Linux Mint kurmaya çalışıyorum cd den deneyince system halted hatası veriyor. Usb'den Ubuntu 14.10 deniyorum o da hata verdi. Usb ile ubuntu 15.04 kuruldu fakat bu sefer de açılınca bilgisayar donuyor.Bunu 2 kere denedim. En son olarak Rufus kullanarak ubuntu 15.04 iso'sunu windows 8 yanına kur olarak işaretleyerek kurdum. Güncelleştirmeleri felan yaptı yeniden başlat dedim yine dondu ve düğmeden kapat aç yaptım grub hatası verdi. sorun neden kaynaklanıyor olabilir her seferinde düğmeden kapatıp açmam gerekiyor ne yapmalıyım?
    Denediğim sürümlerin hepsi 32 bit

İşlemci AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+
    Anakart Gigabyte GA-M61PME-S2P
    RAM 2 GB
    Başka eklemem gereken birşey varsa yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurer98

Merhaba windows 10 technical preview kurulu bilgisayarda linux kuramadım bir türlü. Linux Mint kurmaya çalışıyorum cd den deneyince system halted hatası veriyor. Usb'den Ubuntu 14.10 deniyorum o da hata verdi. Usb ile ubuntu 15.04 kuruldu fakat bu sefer de açılınca bilgisayar donuyor.Bunu 2 kere denedim. En son olarak Rufus kullanarak ubuntu 15.04 iso'sunu windows 8 yanına kur olarak işaretleyerek kurdum. Güncelleştirmeleri felan yaptı yeniden başlat dedim yine dondu ve düğmeden kapat aç yaptım grub hatası verdi. sorun neden kaynaklanıyor olabilir her seferinde düğmeden kapatıp açmam gerekiyor ne yapmalıyım?
    Denediğim sürümlerin hepsi 32 bit

İşlemci AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+
    Anakart Gigabyte GA-M61PME-S2P
    RAM 2 GB
    Başka eklemem gereken birşey varsa yazarsanız sevinirim

Bir çok nedeni olabilir. İlk akla gelen bios ayarlarınızı load default settings yapın. UEFI bios değil sizin mainboard genelde bu tarz sorunlar ilk başlarda bu anakarlarda mevcuttu ancak bu sorun zaten uzun süredir aşıldı.

Tek tavsiyem ethernet kart takılı iken debian net edition ile sistem kurmayı deneyin. Grafik arayüzde başlatın ve yönergeleri takit edin. Windows kurulumu yaptığınız disk haricinde ikinci bir alanı daha önceden oluşturduğunuzu varsayıyorum. Tek part üzerine kurulum yamayı kesinlikle denemeyin. WUBI tarzı kurulumlarda da bu tip hata alma olasaılıklarınız yüksek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.