Şimdi Ara

Windows Yanına Ubuntu Kurmakla İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar windows 7 yüklü bir laptop'a sahibim. C ve D olarak iki diskim var. Yanına E ve F açıp birisine ubuntu yüklemek istiyorum. Disk bölümlemeyi Win7 ile mi yapmalıyım, Gparted ile mi? Yedek dosyalarımı tutacağım D diskini sadece windows açıkken mi göreceğim? Kurulum yaparken ona dokunmayacak mıyım. Yüklü dosyalarımı kaybetmemek için araştırıyorum, ilk kez ubuntu kuracağım basit sorular olabilir hoşgörmenizi dilerim.

• Diskinizi hangi işletim sisteminde bölümlere ayırdığınız farketmez.
    Kurulumdan önce sistemi çalışan CD/DVD/USB ile açıp hangi disk bölümüne kurulum yapacağınızı tespit edebilirsiniz.
    Linux altında disk bölümleri Windows'da olduğu gibi C, D, E şeklinde isimlendirilmezler, bunun yerine sda1, sda2, sda3 şeklinde isim alırlar.
    Ubuntu kalıp dosyasında Gparted kurulu gelmiyorsa aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak kurabilirsiniz.

quote:

sudo apt-get install gparted

Hangi disk bölümüne kurulum yapacağınızı tespit ettikten sonra aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı şekilde kurulum yapabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?PHPSESSID=4m5k7vsjd8cgfa1r69m2fm66h2&topic=29698.0

• Cevap için teşekkür ederim. sda1, c diski veya d diskine mi denk gelir boyutundan mı anlıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet disk boyutundan veya bölümlemedeki sırasından anlayabilirsiniz.

Bir diğer araç olan gnome-disk-utility (Disk Aracı - Disk Utility) paketini kurabilirsiniz, kurulum için aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştıramanız yeterli yada paketi yazılım merkezinde aratıp kurabilirsiniz.

quote:

sudo apt-get install gnome-disk-utility

Kurulumdan sonra uçbirimde aşağıdaki kodu çalıştırarak uygulamayı başlatabilir ya da uygulama başlatıcısını menüde aratıp kısayolundan erişebilirsiniz.

quote:

palimpsest

Windows Yanına Ubuntu Kurmakla İlgili

• Teşekkür ederim yükleyince sonucu yazarım
  • windows 7 ile yaparsan hata alıcaksın çünkü 2 den fazla bölümü boot edemez win7 izin vermez bu sebepten gpartedle yapıcan ama dikkat et her şeyi uçurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

windows 7 ile yaparsan hata alıcaksın çünkü 2 den fazla bölümü boot edemez win7 izin vermez bu sebepten gpartedle yapıcan ama dikkat et her şeyi uçurabilirsin.

Anlayamadım. windows.ta yaptım bir hata olmadı diski 4 bölüme ayırdım boş olana kuracağım ubuntuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.