Merhaba arakadaşlar olay biraz karışık olduğu için baştan anlatıyorm.Hard diskim arızalandığı için SSD aldım.Elimde işletim sistemi olarak kali linux olduğu için usb den boot ederek kurdum.Daha sonra windows yüklemeye karar verdim ancak live usb yi bilgisayara taktığımda boot etmiyor windows 7,8,10 hepsinde aynı sorun.Eski hard diskimdede boot etmiyor.Sorun nerededir acaba ?
tatar5355T
kullanıcısına yanıt
Aynı flash tanmı yapıyorsunuz bu işlemleri.Linux tan sonra belleği fat32 den ntfs ye çevirerek biçimlendirdiniz mi?
quote:
Orijinalden alıntı: transmedia
Aynı flash farklı flash fat32 ntfs 2 sinide denedim.
tatar5355T
kullanıcısına yanıt
Flash bellek tamam peki sabit diskteki dosya sistemini kontrol ettiniz mi?Muhtemelen diskteki dosya sisteminden kaynaklanıyor.Gparted veya benzeri bir programla linuxta disk üzerinden windows kurabileceğin bir bölüm ayır ve ntfs olarak biçimlendir.Bunu yaptığında kurulum normal başlayacaktır diye düşünüyorum.
quote:
Flash bellek tamam peki sabit diskteki dosya sistemini kontrol ettiniz mi?Muhtemelen diskteki dosya sisteminden kaynaklanıyor.Gparted veya benzeri bir programla linuxta disk üzerinden windows kurabileceğin bir bölüm ayır ve ntfs olarak biçimlendir.Bunu yaptığında kurulum normal başlayacaktır diye düşünüyorum.
Malesef olmadı.Ama şöyle bişey denedim eski hasarlı hard diskten ssd ye windows kurmayı denedimn boot etmeyi başardım anca yükleme kısmına gelince %0 da takılıyor.
tatar5355T
kullanıcısına yanıt
Boot olduysa 0 da takılması önemli değil takılma muhtemelen hdd arızasındandır.Windowsun boot olmaması linux dosya sistemini windowsun tanımamasından kaynaklanır biostan birincil boot seçeneğini flash bellek olarak değiştirdiniz mi?
quote:
Boot olduysa 0 da takılması önemli değil takılma muhtemelen hdd arızasındandır.Windowsun boot olmaması linux dosya sistemini windowsun tanımamasından kaynaklanır biostan birincil boot seçeneğini flash bellek olarak değiştirdiniz mi?
Sorunumu hallettim.Windows 7 USB/DVD Download Tool la usb yi bootable yapıyordum ancak olmamıştı.PowerISO isimli programla bootable usb oluşturdum usb den boot etmeyi başardım anca bu seferde ssd yi görmedi.Usb portlarını teker teker denedim ve birinde ssd yi gördüm ve windowsu kurmayı başardım.Yardımın için teşekkeürler.Sorunumu hallettim.Windows 7 USB/DVD Download Tool la usb yi bootable yapıyordum ancak olmamıştı.PowerISO isimli programla bootable usb oluşturdum usb den boot etmeyi başardım anca bu seferde ssd yi görmedi.Usb portlarını teker teker denedim ve birinde ssd yi gördüm ve windowsu kurmayı başardım.Yardımın için teşekkeürler.