Şimdi Ara

Windows Yüklerken Oluşan Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, amd 955 işlemcili sistemin anakartı bozulduğu için ikinci el bir anakart aldım. gigabyte 870a model. iyi kötü tecrübem var bu konularda. gerekli yerleştirmeleri yaptım. Normalde harddiskte windows kurulu idi ancak sürekli loading operating system kısmında kalıyordu ekran. dedim bu arkadaşı bir formatlayayım. ancak bu seferde windows yüklemesi sırasındaki dosyalar kopyalanıyor kısmında sürekli mavi ekran hatası veriyor. windows 10 yüklerken aynı, windows 8.1 denedim yine aynı, farklı flash bellekler ile de denedim. sorun neden kaynaklı olabilir.

• Merhaba. Hdd, bellekler, vga ve anakart bile sebep olabilir ama öncelikle kurulum yaptığınız medya ve kurulum dosyalarının sağlam olduğundan emin olun.

Windows'u nereden kuruyorsunuz dvd, usb bellek vs. ve Windows'un kurulum dosyalarını nereden aldınız? Belki iso sorunludur, disk okunamıyordur.

Ayrıca bios ayarlarından Sata modu Ahci değilse ahci yaparak denersiniz, o kadar çok sebebi olabilir ki biraz deneme yanılma yapacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 25 Ekim 2023; 12:46:14 >
  • teşekkürler hocam cevabınız için, şu da var hocam, işlemci ve fan arasına henüz macun sürmedim, ondan kaynaklı sorun olabilir mi, işlemci aşırı ısınması nedeni ile

• flintstones F kullanıcısına yanıt

Fan soğutucu yerine takılı ve fanı çalışıyorsa macun olmasa bile mavi ekran verecek bir ısı oluşmaz bana göre, ama o da bir ihtimal tabi.

İşlemci 125w ise termal macunsuz takılmaz ciddi ısınıyor 125w Phenomlar.

Ramleri kontrol edin, ram gibi duruyor.

Ram slotlarını temizleyin kir vs varsa.

Ramin sarı uçlarını silgi ile temizleyin birde öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 26 Ekim 2023; 8:21:32 >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi notebook taki SSD ile denedim makine açıldı. Sorun HDD de diyebilir miyiz bu durumda.

Edit: yok hocam belli bir süre sonra yine mavi ekran verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flintstones -- 30 Ekim 2023; 22:40:59 >

Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

Ramlerini bir test et derim yukarıdaki videoyu izleyip uygulayabilirsin.

Anakartın biosunu güncellemeyi deneyebilirsin ama sorunu çözmeyebilir gene.

(Bios güncellemesi risklidir anakart bozulabilir bilmiyorsanız yada risk almak istemiyorsanız yapmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 31 Ekim 2023; 6:45:29 >
    Hocam aynen sorun belleklerden birinde imiş. Onu çıkardığımda sorun ortadan kalktı. Yalnız sonrasında Windows önyüklemesi ile ilgili bir sıkıntı verdi, o da farklı cihazların bağlanmasıyla oluşan bir sorun olabilirmiş DVD takılı idi cihaza, onu çıkarınca o sorun da kalktı. Ama bitmedi :-) en son baktım çalışan klavye çalışmıyor, bios pilini çıkarıp takınca o da düzeldi. Bios pilini değiştirmedim daha ama ondan kaynaklı olabilir mi şu son iki sorun
    Biosta boot bölümünde sıralama var.

1.sıraya harddiski
    2.sıraya dvd yazıcı olacak şekilde değiştirin.

Usb konusunda şu olabilir;

Biosta Usb mouse support veya Usb keyboard support seçeneklerini Enabled yapın disabled durumundaysa.

Usb legacy support enabled yapın eğer disabled ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 6 Kasım 2023; 10:30:17 >

çok teşekkürler hocam, akşam deneyeceğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.