Şimdi Ara

Windows Zorla 8.0 dan 8.1 e Güncellemeye Çalışıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
8.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisanslı windows 8.0 kullanıyorum. Daha önce 2 defa isteyerek 8.1 e güncelleme yaptım.Ancak aşırı kasma ve diğer problemler nedeniyle laptopu kullanamaz hale geldiğim için tekrar orijinal 8.1 e döndüm.Hatta 1 defa servise göndermek zorunda kaldım.Bu yüzden uzun süredir gelen 8.1 e güncelleyin uyarılarını hayır diyerek geçiştiriyordum.Az önce windows önemli bir çalışmam esnasında ekranıma müdahale ederek ya şimdi yapın ya da 4 saat içinde diyerek bana seçenek bırakmadı.mecburen 4 saat erteledim.

Aynı durum başına gelen var mı? Bu ne terbiyesizliktir.

• Hocam, 8.1 kararlı ve stabil bir sistem, açıkçası 8 de yaşattıkları faciayı 8.1 ile kapatmışlar.. 8' i bir iki gün kullanabildim, 8.1 enterprice'yi zevkle kullanıyorum.

8.1' in donma yapma sorunu pek yaşanan bir durum, garip olmuş.. Bana kalırsa tekrar deneyin, bir sorun olacağını zannetmiyorum, lakin microsoft 8.1 i güncellemeler ile zorunlu hale getirmeye çalışıyor, lakin bunun tam zorunlu olduğunu hiç duymadım, garip geldi..
  • Bana da garip geldi daha önce hayır diye seçim yapabiliyordum.Şimdi ille de geçeceksin diyorlar.8.1 e geçerim de sorunlar yüzünden illallah demiştim.5-6 sayfa açınca sistem donuyordu.Klavye bile çalışmaz olmuştu.Serviste sorunun 8.1 den kaynaklandığını onayladı ve 8.0 geri döndürdü.Bunlar 5-6 ay önceydi..Şimdi düzelme oldu mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 21 Ekim 2014; 23:17:42 >
  • hocam bende zorla 8.1 geçirdi microsoft sağolsun 8.0 dan nefret ederken 8.1 geçmemek için elimden geleni yaptım ama zorla geçirdiler işte
    win7 yükleyecem en sonunda galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Bana da garip geldi daha önce hayır diye seçim yapabiliyordum.Şimdi ille de geçeceksin diyorlar.8.1 e geçerim de sorunlar yüzünden illallah demiştim.5-6 sayfa açınca sistem donuyordu.Klavye bile çalışmaz olmuştu.Serviste sorunun 8.1 den kaynaklandığını onayladı ve 8.0 geri döndürdü.Bunlar 5-6 ay önceydi..Şimdi düzelme oldu mu bilmiyorum.

Su anda 8.1 win7 den hizli ve stabil diyebilitrim. Tekrar yukleyin, guncel updateleri yaptiktan sonra sikinti yasayacaginizi sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8 bir bilgisayarda iyi çalışıyorsa 8.1 de iyi çalışır. hatta 10 daha iyi çalışır. şu an Windows 10 kullanıyorum çıktığından beri. artık ne 8 ne 8.1
  • Windows 10 u şuanda kullanmak genel anlamda pek doğru bir tercih değil bence ön izleme sürümü olduğu için stabilite sorunu var beklenmeyen başka hatalar almakta olası kaldıkı program uyuşmazlıkları da yaşanabilir. Bende denedim ancak sürücü kısmında ciddi problemler var windows 8.1 su gibi.
  • bisqwee B kullanıcısına yanıt
    Yeniliklere açık olun.
  • benim bugüne kadar kullandığım en stabil sistem 8.1
    ama laptoplarda sorun daha çok oluyor sanırım. birine uyar birine uymaz sıkıntı olabilir.
    bir de güncellemelerin tümünü yapıp deneyin. ben office güncellemeleri hariç tümünü yükledim, çok stabil bir sistem oldu.
  • aynı şeyi bendede yaptı laptopun ağzına sıçıldı şu an güvenli mod harici açılmıyor
  • Evet 8.1 zorla güncelledi microsoft.Emperyalizm iyice azıttı demek ki! Yalnız sistem stabil olsa iyi hoşta yine kasmalar, yanıt vermemeler başladı.Yakında klavye de yazmaz olacak.4 gb ram var.Acaba 8 e çıkarsam bu meret düzgün çalışır mı?Siz de çalıştığına göre ben de de çalışmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 25 Ekim 2014; 22:12:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Windows 10 u şuanda kullanmak genel anlamda pek doğru bir tercih değil bence ön izleme sürümü olduğu için stabilite sorunu var beklenmeyen başka hatalar almakta olası kaldıkı program uyuşmazlıkları da yaşanabilir. Bende denedim ancak sürücü kısmında ciddi problemler var windows 8.1 su gibi.

Katılıyorum şu an windows 10 dan yazıyorum dediğin gibi stabilite ve ara ara 10 snlik donma sorunları var onun dışında oldukça güzel. Zamanla win 7 win 8 den daha iyi olucak
  • Windows 8.1 çıkana kadar Windows 8'i, Windows 8.1'i çıktığından bu yana, Windows 8 tarafından desteklemeyen eski 1.nesil i3 laptopta sorunsuz kullanıyorum. Hatta 2. sistem olarak 10'u kurmuştum onda da bir sorun görmedim, ama disk kapasitesi azaldığından kaldırdım. 8:1'e ücretsiz güncelleme verirse kurarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 26 Ekim 2014; 11:49:46 >
  • Windows 8.1′e Ücretsiz Güncelleştirin Bildirimini Kapatmak

1. Adım

Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresine ulaşalım.

2. Adım

Gelen ekrana regedit yazarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi‘ni çalıştıralım.

3. Adım

Sol taraftaki sütunu kullanarak aşağıdaki yolu takip edelim.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsStore

WindowsStore adında anahtar yoksa yeni Anahtar oluşturup adını WindowsStore olarak yazın.

4. Adım

Son olarak WindowsStore’un içerisindeki DisableOSUpgrade isimli dosyaya çift tıklayalım (yoksa oluşturun yeni DWORD) ve değerini(value) 1 yaparak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kapatalım ve bilgisayarı baştan başlatalım. Daha sonra bildirimi açmak isterseniz 1 yaptığınız değeri 0′la değiştirebilirsiniz. Böylelikle Windows 8 Pro'dan 8.1 Sürümüne zorla geçmeniz engellenmiş olunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TürküDiyarı

Windows 8.1′e Ücretsiz Güncelleştirin Bildirimini Kapatmak

1. Adım

2. Adım

3. Adım

WindowsStore adında anahtar yoksa yeni Anahtar oluşturup adını WindowsStore olarak yazın.

4. Adım

Son olarak WindowsStore’un içerisindeki DisableOSUpgrade isimli dosyaya çift tıklayalım (yoksa oluşturun yeni DWORD) ve değerini(value) 1 yaparak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kapatalım ve bilgisayarı baştan başlatalım. Daha sonra bildirimi açmak isterseniz 1 yaptığınız değeri 0′la değiştirebilirsiniz. Böylelikle Windows 8 Pro'dan 8.1 Sürümüne zorla geçmeniz engellenmiş olunur.

Teşekkürler faydalı bilgiler için şu an 8.1 kullanıyorum hala ama yakında format atıp 8.0 geri dönerim.O zaman bunları uygulayacağım.8.1 tamamen gereksiz 8.0 dan da bir farkı yok.Driver sorunları da cabası.

• Evet format atıp 8.0 a geri döndüm.Bütün sorunlar bitti.Güncelleştirmeleri de denetle ve bana sor olarak değiştirdim.Şimdilik 8.1 güncellemesi çıkmıyor.
  • TürküDiyarı kullanıcısına yanıt
    Bloguma alıntılayabilir miyim?(Nick ya da isim belirtebilirm)
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

1. Adım

2. Adım

3. Adım

4. Adım

Teşekkürler faydalı bilgiler için şu an 8.1 kullanıyorum hala ama yakında format atıp 8.0 geri dönerim.O zaman bunları uygulayacağım.8.1 tamamen gereksiz 8.0 dan da bir farkı yok.Driver sorunları da cabası.

hocam bu yöntemi denedin mi yoksa sadece bana sor yapmak yeterli mi? 2. kez 8 e döndüm tekrar uğraşmak istemiyorum. 8.1 de kasıp 8 de kasmıyor. böyle mutluyum bilgisayarımla :)

• emre.karanfil94 kullanıcısına yanıt
    Hayır denemedim ama şimdi deneyeceğim.. zira yine zırt pırt güncelleyin uyarısı çıkmaya başladı.Zorla yükleyecek yine.
  • quote:

1. Adım

2. Adım

3. Adım

4. Adım

Bunu yaptım.3 gündür 8.1 güncellemesi gelmiyor.Umarım gelmez.Zira laptop çok rahatladı.Çok memnunum.Ağır bir yük kalktı bilgisayardan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.